Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Wynik Schufa jest zbyt niski. Dlaczego i co zrobić?

Napisany przez Snowcastor
Cześć

pięć lat temu miałem długi, które były również widoczne w rejestrze Schufa. Jednak zostały spłacone i wpisy zostały usunięte po wyrównaniu. Ponadto, dwa miesiące temu, ze względu na przeprowadzkę, otworzyłem nowe [url]konto[/url], a moje stare, które było oznaczone jako [url]konto[/url] P, będzie jeszcze zlikwidowane.

Dwa miesiące temu miałem wynik punktowy na poziomie 90%. Kiedy w zeszłym tygodniu chciałem podpisać nową umowę na telefon komórkowy, została ona odrzucona z powodu informacji z rejestru Schufa.

Gdy sprawdziłem swój rejestr Schufa, doznałem szoku. Wynik wynosi zaledwie 7%.

Lista składała się z następujących punktów:

Telekomunikacja: Moja obecna umowa na telefon komórkowy i zapytanie dotyczące nowej umowy, co znacząco obniża wynik, mimo że mój obecny dostawca nie ma żadnych zastrzeżeń

[url]konto[/url]: Stare [url]konto[/url] osobiste z ochroną przed zajęciem i nowe [url]konto[/url] osobiste.

Napisałem też do Schufa, ale twierdzą, że muszę mieć jeszcze wierzycieli.

Czy to tylko przez stare [url]konto[/url] P, czy pozostaje to w rejestrze Schufa nawet po zlikwidowaniu? Czy zapytanie o telefon komórkowy zostanie zapisane na zawsze?

Napisany przez brainy
[url]konto[/url] P to bardzo mocna negatywna cecha, absolutny k.o.-kryterium dla każdego finansowania.
Powinno się już wcześniej coś zauważyć.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Zamiana na [url]konto[/url] P lub otwarcie konta P jest zgłaszane do Biura Informacji Kredytowej przez banki.
Jest to raczej nieprzyjemna cecha, ale z mojej wiedzy nie ma żadnego wpływu na sam wynik w Biurze Informacji Kredytowej.
Tutaj można przeczytać więcej na ten temat.
https://www.bezahlen.net/ratgeber/da...ert_der_Schufa

Napisany przez bruno68
@ Snowcastor,

niestety muszę Ci powiedzieć, że coś nie gra w Twojej historii! Być może z Twojego punktu widzenia wszystko jest zrobione prawidłowo! Jednak twój przeprowadzka mogła negatywnie wpłynąć na Twoją ocenę, jeśli nie została ona przeprowadzona prawidłowo!

Napisz do Schufa i poproś o przesłanie Twojej oceny. Być może to pozwoli zrozumieć powód Twojej złej oceny!

W Schufa możesz się dowiedzieć dlaczego, jak, ...!

Przypuszczam, że Twoja ocena została zniszczona przez 2. nową umowę na telefon komórkowy! Twój pierwszy operator telefonu komórkowego najprawdopodobniej tak mocno obniżył Twoją ocenę, że wygląda na to, że tylko u nich albo tylko ponad nimi możesz otrzymać nowy telefon!

Moja rada dla Ciebie: Jeśli chcesz ponownie mieć lepszą ocenę,

a) Sprawdź swoje dane w Schufa
b) Zrezygnuj tymczasowo z nowej umowy na telefon komórkowy, aż do czasu wprowadzenia nowych regulacji dotyczących ochrony konsumentów!

Bruno68

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata