Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Zwolnienie z pracy - Co z moim roszczeniem o premię świąteczną?

Napisany przez ADMCI4
Mój pracodawca zwolnił mnie z pracy ze skutkiem na 31.07.09. Otrzymałem już moje pieniądze za urlop w zeszłym miesiącu, ale co teraz z moim świątecznym dodatkiem? Czy również mi się należy? kelimo

Napisany przez ADMCI4
Ponieważ stosunek pracy został już rozwiązany, nie sądzę, że masz jeszcze prawo do proporcjonalnej premii świątecznej. Nawet mnie zdziwiło, że dostałeś swoje pieniądze za urlop. Może się zdarzyć, że będziesz musiał część swoich pieniędzy za urlop zwrócić, ponieważ przecież wysokość tej premii jest obliczana na cały rok. Leo

Napisany przez ADMCI4
Podczas urlopu są liczone dni robocze, które przepracowałeś. Z tego tytułu przysługuje Ci dodatek urlopowy. Natomiast w przypadku nagrody świątecznej jest inaczej. Zazwyczaj co roku podpisujesz formularz z adnotacją, że otrzymujesz od swojego pracodawcy dobrowolną premię i że nie masz do niej prawa w następnym roku oraz że w przypadku rozwiązania umowy możesz być zobowiązany do jej zwrotu. Co do premii świątecznej, jej warunki są z reguły jasno określone. Oczywiście najlepiej poradzi Ci prawnik specjalizujący się w prawie pracy. Pozdrowienia, Breno

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata