- śr wrz 18, 2019 4:20 am
Cześć i dzień dobry, ☀️!
Nazywam się Benjamin Sievers, mam 26 lat i pochodzę z Erfurtu i potrzebuję kredytu.
Od 2,5 roku pracuję na czas nieokreślony w małej firmie marketingowej i po prostu nie mogę dostać kredytu. Jak widać na moim profilu, nie udostępniam zbyt wiele na Facebooku, ale tu jest moja historia:
Mam spłaconą negatywną notatkę w bazie danych Schufa z 2015 roku oraz kilka wezwań do zapłaty od siłowni.. w związku z tym, uzyskanie kredytu nie jest dla mnie takie proste ?
Od ponad 2 miesięcy toczę walkę z różnymi pośrednikami kredytowymi.
Powody odrzucenia były różne. Brak środków na pierwsze wniosek.
Potem 210€ za zakłady bukmacherskie w Tipico, co nie było w porządku.
Więc spróbowałem ponownie z czystymi wyciągami bankowymi.
Wreszcie wydawało się, że wszystko idzie gładko. Nawet miałem już maila potwierdzającego od firmy Maxda w skrzynce odbiorczej.
Wtedy dzwonią „Zauważono zmianę pracodawcy”
Odrzucone ?
Świetnie, to prawda.! Tak.
Ale nie do końca, raczej formalnie...
Tylko nazwa firmy jest nowa, wszystko inne jest takie samo!
Powstał nowy partner ds. sprzedaży/dyrektor oddziału, który właśnie jak zaplanowano, przypisał mi lepszą pozycję i pensję + umowę o pracę na czas nieokreślony.
Wszystko inne i bezpieczeństwo pozostaje bez zmian.. wszyscy się znają !!
Ten sam biurowiec, ta sama praca, a nawet ta sama sekretarka.
Niestety, to nikogo w banku nie interesowało!!
Nawet po wielu e-mailach i rozmowach telefonicznych (także od szefa) nie otrzymałem nic poza standardowymi odmowami.
Nikt nie ma zamiaru się przyjrzeć głębiej i wysłuchać.
Gdy zadzwonią do firmy raz i zapytają jak robot..
Mała różnica: od razu odrzucone!
Nikt nie chce słuchać ani dokładnie sprawdzać ponownie, nikt nie chce pomóc, albo patrzy na człowieka z drugiej strony ?
I właśnie dlatego teraz zgłaszam się tutaj!!
Potrzebuję kredytu od ludzi..
Potrzebuję 5000€.
Będę mógł spłacać miesięcznie 200€. Oprocentowanie możemy negocjować, będę bardzo wdzięczny, jeśli w końcu uda się wszystko uruchomić.
Umowy mogę bezpłatnie sporządzić u krewnego prawnika.
Potrzebuję pieniędzy, aby uregulować długi wobec państwa i prywatne.
Urząd skarbowy, kasa rodzinna, kaucja za nowe mieszkanie, była dziewczyna, rodzina. (Więcej szczegółów jak doszło do tego 😣
własnie Urząd Skarbowy naciska i grozi teraz nawet zajęciem konta.
Atmosfera staje się coraz bardziej napięta.
Nie mogę jednak spłacić wszystkiego od razu i dlatego chcę refinansować i natychmiast uregulować sprawy pilne.
Proszę o szczere oferty i czekam na każdą odpowiedź.
Dowody na różne rzeczy to oczywiście żaden problem.
I w ogóle, po prostu pytaj.
Przepraszam za długi tekst, ale jest to ważne!!
Serdeczne pozdrowienia ?
Nazywam się Benjamin Sievers, mam 26 lat i pochodzę z Erfurtu i potrzebuję kredytu.
Od 2,5 roku pracuję na czas nieokreślony w małej firmie marketingowej i po prostu nie mogę dostać kredytu. Jak widać na moim profilu, nie udostępniam zbyt wiele na Facebooku, ale tu jest moja historia:
Mam spłaconą negatywną notatkę w bazie danych Schufa z 2015 roku oraz kilka wezwań do zapłaty od siłowni.. w związku z tym, uzyskanie kredytu nie jest dla mnie takie proste ?
Od ponad 2 miesięcy toczę walkę z różnymi pośrednikami kredytowymi.
Powody odrzucenia były różne. Brak środków na pierwsze wniosek.
Potem 210€ za zakłady bukmacherskie w Tipico, co nie było w porządku.
Więc spróbowałem ponownie z czystymi wyciągami bankowymi.
Wreszcie wydawało się, że wszystko idzie gładko. Nawet miałem już maila potwierdzającego od firmy Maxda w skrzynce odbiorczej.
Wtedy dzwonią „Zauważono zmianę pracodawcy”
Odrzucone ?
Świetnie, to prawda.! Tak.
Ale nie do końca, raczej formalnie...
Tylko nazwa firmy jest nowa, wszystko inne jest takie samo!
Powstał nowy partner ds. sprzedaży/dyrektor oddziału, który właśnie jak zaplanowano, przypisał mi lepszą pozycję i pensję + umowę o pracę na czas nieokreślony.
Wszystko inne i bezpieczeństwo pozostaje bez zmian.. wszyscy się znają !!
Ten sam biurowiec, ta sama praca, a nawet ta sama sekretarka.
Niestety, to nikogo w banku nie interesowało!!
Nawet po wielu e-mailach i rozmowach telefonicznych (także od szefa) nie otrzymałem nic poza standardowymi odmowami.
Nikt nie ma zamiaru się przyjrzeć głębiej i wysłuchać.
Gdy zadzwonią do firmy raz i zapytają jak robot..
Mała różnica: od razu odrzucone!
Nikt nie chce słuchać ani dokładnie sprawdzać ponownie, nikt nie chce pomóc, albo patrzy na człowieka z drugiej strony ?
I właśnie dlatego teraz zgłaszam się tutaj!!
Potrzebuję kredytu od ludzi..
Potrzebuję 5000€.
Będę mógł spłacać miesięcznie 200€. Oprocentowanie możemy negocjować, będę bardzo wdzięczny, jeśli w końcu uda się wszystko uruchomić.
Umowy mogę bezpłatnie sporządzić u krewnego prawnika.
Potrzebuję pieniędzy, aby uregulować długi wobec państwa i prywatne.
Urząd skarbowy, kasa rodzinna, kaucja za nowe mieszkanie, była dziewczyna, rodzina. (Więcej szczegółów jak doszło do tego 😣
własnie Urząd Skarbowy naciska i grozi teraz nawet zajęciem konta.
Atmosfera staje się coraz bardziej napięta.
Nie mogę jednak spłacić wszystkiego od razu i dlatego chcę refinansować i natychmiast uregulować sprawy pilne.
Proszę o szczere oferty i czekam na każdą odpowiedź.
Dowody na różne rzeczy to oczywiście żaden problem.
I w ogóle, po prostu pytaj.
Przepraszam za długi tekst, ale jest to ważne!!
Serdeczne pozdrowienia ?