Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Odebranie kapitału.

Napisany przez viktor
USA citibank powinien zachęcać byłych klientów w Rosji obietnicą premii w wysokości 50% do oszczędzania u nich;
i w ten sposób wycofał z Rosji kapitał w olbrzymiej wysokości, co ostatecznie doprowadziło do gospodarczej ruiny Rosji i podziału na wiele małych krajów. ??

teraz w Niemczech ma wystąpić ujemne oprocentowanie.
jeśli wszyscy inwestorzy przechowują swoje pieniądze za granicą, .... ?
czy zagraniczne banki są godne zaufania, wiarygodne?

Napisany przez brainy
Czym jest Ex-Russland?
Ujemne oprocentowanie mamy od dawna.
Na pewno wszystkie zagraniczne banki nie są godne zaufania. Ale jaki profesjonalista ma znaczne salda na kontach/bankach? Ja nie.

Napisany przez viktor
Więc nie polecasz inwestycji gotówkowych. Gdzie więc inwestujesz bezpiecznie i zyskownie?

Napisany przez bruno68
Hej viktor,

kiedy to miało miejsce? Kiedy w ZSRR zapanowała inflacja?
Co znaczy 50% odsetek, gdy roczna inflacja wynosiła 48%? Inflacja nie pojawiła się niespodziewanie, ale była tłumiona przez 70 lat! To musiało się wyrównać w ciągu kilku lat! Zakupy nie były już subwencjonowane przez państwo, ale towary z Zachodu trzeba było płacić twardą walutą.

Jedynym miernikiem wartości prawdziwych walut jest indeks Hamburgera McDonalds! Ponieważ hamburger jest taki sam na całym świecie! Bułka, mięso, cebula smażona, plasterek ogórka, majonez i keczup dokładnie 1/10 grama!

Bruno68

Napisany przez brainy
Praktycznie nie mam depozytów w bankach. Jestem międzynarodowo zaangażowany w akcje. Bezpiecznie: nie. Dochodowo: tak.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata