Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Kupić mieszkanie za 10 lat.

Napisany przez kub0185
Chcę kupić mieszkanie za około 10 lat. Moje mieszkanie powinno wtedy być spłacone do 80-100 000 [url]euro[/url] (zastaw [url]hipoteczny[/url] 300 000). Mieszkanie powinno kosztować maksymalnie 400 000 [url]euro[/url] i być wynajmowane przez co najmniej 5-10 lat. Następnie chciałbym tam się wprowadzić. Na wysokim krawędzi mam 50 000 [url]euro[/url].

Jak można by to sfinansować? Czy ma sens oszczędzanie z BPS na ten cel? Mogę odłożyć na to około 100-150 [url]euro[/url] miesięcznie.

Napisany przez bruno68
Witaj Kub0185,

Twój pomysł odkładania już teraz pieniędzy, to pierwszy przypadek, jaki spotykam tutaj na forum. Klienci wyraźnie zastanawiają się nad sprawą! Wygląda na to, że finansowanie domu nie było takie proste.

Twoje przemyślenia są słuszne! Oblicz to sobie. Przykładowo, z 150 € przez 120 miesięcy to 18.000 € oszczędności przy stałym odkładaniu! Kiedy stawka oszczędności wynosi 30%, byłoby to 54.000 € w ramach dostępnego na żądanie oszczędzania.
Dzięki 50.000 € gotówki, można uzyskać kolejne 150.000 € jako dostępne na żądanie oszczędności!
W ten sposób pokryte byłyby wszystkie koszty dodatkowe i od 60% poziomu obciążenia. Z prawdopodobnie 2,5% rocznych odsetkami.

Wówczas pytanie o brakujące 250.000 € jako [url]kredyt[/url] rozstrzygnie się w momencie zakupu i jakie odsetki zostaną naliczone! Ten [url]kredyt[/url] musiałby być w pierwszej kolejności (poziom obciążenia 60-70%)

Jak będą się rozwijać odsetki w przyszłości, pozostaje niewiadomą! Jeśli odsetki wzrosną ponownie, spadną również ceny domów, alternatywnie pojawi się inflacja, która czyni pieniądze bezwartościowymi.

Z tego wynika, że kolejność wygląda następująco:

1) [url]kredyt[/url] w wysokości 250.000 €, stopa procentowa niepewna, obciążenie 60% w księdze wieczystej dział III ranga 1. Możliwe obciążenie do 60%
2) 1. Dostępne na żądanie oszczędności w wysokości 150.000 € / z czego wpłacono 50.000 €, obecne stałe oprocentowanie, w księdze wieczystej dział III ranga 2. Obciążenie od 60% do 100%
3) 2. Dostępne na żądanie oszczędności w wysokości 54.000 € / z czego wpłacono 18.000 €, obecne stałe oprocentowanie, w księdze wieczystej dział III ranga 3. Obciążenie od 100% do 110% / Przy 8% kosztów dodatkowych od 400.000 wynosi 32.000 € kosztów dodatkowych, nadwyżka 22.000 € zmniejsza zadłużenie o 5,5% i obniża obciążenie z 62,5% do 57,0%

Korekta do 1) 1a) Zamiast [url]kredytu[/url] w wysokości 250.000 €, teraz 238.000 € [url]kredyt[/url], stopa procentowa niepewna, teraz obciążenie poniżej 60% w księdze wieczystej dział III ranga 1. Obciążenie obecnie tylko do 60%.

bruno68

Napisany przez NaTwoim13
[cytat=bruno68]
Cześć Kub0185,

Twój pomysł odkładania już teraz pieniędzy na bok, to pierwszy taki przypadek, jaki widzę tutaj na forum. Wydaje się, że klienci naprawdę zastanawiają się! Wygląda na to, że finansowanie domu nie było takie proste.
[/cytat]
Ach Bruno, czy Ci TE, którzy teraz chcą zrealizować swoje plany, nie mieli żadnego wkładu własnego, czy może naprawdę uważasz, że nikt z nich w odpowiednim czasie, czasami nawet lata wcześniej, nie zastanawiał się nad oszczędzaniem pieniędzy??

Pomysł z BSV uważam jednak za w pełni trafny i zawsze tak to uważałem. Zarówno z uwagi na dźwignię, którą można osiągnąć, jak i - biorąc pod uwagę 10 lat - ze względu na oprocentowanie do zabezpieczenia. Pytanie pozostaje jednak, ile TE może lub chce oszczędzać miesięcznie.

Napisany przez Martin79HN
Cześć,
moim zdaniem oprocentowanie depozytów i oprocentowanie [url]kredytów[/url] hipotecznych nie są obecnie bardzo atrakcyjne w umowach oszczędnościowo-kredytowych. Dodatkowo pytający ma już zabezpieczenie w wysokości 50t i planuje spłatę kolejnych 200t [url]kredytu[/url] hipotecznego w ciągu najbliższych 10 lat.

Moim zdaniem w przyszłości wiele umów oszczędnościowo-kredytowych zostanie anulowanych. Co mi da oprocentowanie 0,1% na depozytach i oprocentowanie [url]kredytu[/url] w wysokości 1,25% na przykład? Jeśli w ciągu najbliższych 0-2 lat każda [url]pożyczka[/url] będzie tańsza. Okres oszczędzania wynosi 10 lat, więc opłacalność następuje dopiero wtedy, gdy oprocentowanie [url]kredytu[/url] wynosi 3,xx %. Od tej kwoty jesteśmy daleko. Zamiast tego spłacaj długi, dokonuj dodatkowych wpłat. Pozdrowienia, Martin

Napisany przez Aipnos
więc pomysł Martina uważam za lepszy, dlaczego?

więc ja bym wpłacił te 50 000 EUR na dodatkową spłatę domu własnego.
Te 100-150 EUR, które można oszczędzać miesięcznie, również bym na to przeznaczył.

W ten sposób po 10 latach praktycznie nie będziesz miał już żadnych długów na istniejący [url]Dom[/url]!

ile obecnie płacisz odsetek? 1%, więcej?
to jest to, co oszczędzasz od razu!

W przypadku umowy oszczędnościowo-kredytowej otrzymujesz 0,10% lub 0,20% (Stara Leipziger) dochodu z odsetek.
jednak do tego dochodzą koszty związane z zawarciem umowy w wysokości 1%, więc po 10 latach będzie w umowie oszczędnościowo-kredytowej mniej pieniędzy, niż wpłaciłeś, aby później mieć coś na swoje? 1,5-2,5% dla 70 000 EUR jako [url]pożyczka[/url] (poniżej 1,5% odsetek) lub dla 140 000 EUR (powyżej 2,2% odsetek!)
to dla mnie za mało.

Ale Twoją ważną myślą jest następnie wynajęcie mieszkania na 5 do 10 lat, co oznacza, że odsetki są w całości odliczalne od podatku, więc nie ma tak dużego znaczenia, czy wynoszą 2,5% czy 3,5% (na przykład)!!!

jeszcze jeden czynnik:
zostawiasz obecny [url]Dom[/url] jako dodatkowe zabezpieczenie dla banku, w rezultacie uzyskujesz tam 400 000 EUR + koszty dodatkowe finansowane taniej (prawdopodobnie w całości na poziomie 60% wartości zabezpieczenia, a to wszystko bez umowy oszczędnościowo-kredytowej itp.), ponieważ Twój [url]Dom[/url] w tym czasie 1) zyskał na wartości i 2) został całkowicie spłacony!
Możesz tam w pełni odliczyć od podatku wszystkie odsetki i odjąć od nich przychody z wynajmu. (bardzo mało prawdopodobne jest, że dochody z najmu będą mniejsze niż odpisy na amortyzację+obciążenie odsetkami; w takim przypadku różnicę trzeba opodatkować!).

Myślę, że znając dokładną stopę procentową, którą aktualnie płacisz, możesz dokładniej obliczyć, ile oszczędzasz na odsetkach (które obecnie nie są odliczalne od podatku)

Podejrzewam, że odsetki mogą wzrosnąć do 3-4% lub więcej za 10 lat, ale i tak lepiej będzie natychmiast zainwestować pieniądze w [url]Dom[/url] (i od razu oszczędzać odsetki!)
niż korzystać z korzyści z odsetek za 10 lat (na kwotę 150 000 - 200 000 EUR).

Napisany przez kub0185
noelmaxim pisze:
Jednak pozostaje pytanie, ile miesięcznie może zaoszczędzić TE, lub chce zaoszczędzić.

minimalnie, jak już wspomniałem, 100-150 euro, ponieważ pracuję intensywnie nad spłatą swojego domu.

Napisany przez kub0185
Aipnos pisze:
ile obecnie płacisz odsetek? 1%, więcej?
to jest to, co oszczędzasz od razu!

Właśnie załatwiłam refinansowanie w wysokości 0,56%.
Nadal mam BSV w wysokości 40 000 z 1% + 1% premii za lojalność. Tak naprawdę miało to być wykorzystane teraz, ale z 2% odsetek nie ma sensu go używać, ponieważ jest częścią gotówki w wysokości 50 000.

Czyli czy mogę wziąć kredyt na mieszkanie na wynajem, zabezpieczając go hipoteką na moim domu?

Napisany przez 2utopus
W przypadku umowy oszczędnościowej na kwotę 54t€ + 150t€ należy zapłacić opłatę w wysokości do 3246€ - która wtedy zostanie pierwszy raz utracona. (Przy średnim oszczędzaniu 125€ miesięcznie można zdarzyć, że przez pierwsze ponad 2 lata oszczędzania przeznaczy się tylko na opłaty). W przypadku 50t€ zaoszczędza się co roku różnicę w oprocentowaniu 0,1% oprocentowania odsetek od bilansu i 0,56% oprocentowania odsetek zadłużenia - co stanowi 230€ rocznie, czyli w ciągu 10 lat 2348€. (licząc odsetki skumulowane). Osobiście nie chciałbym oddać Bausparkasse/Bankowi prawie 6600€ oszczędności z tytułu opłat i odsetek. Jeśli oczywiście jesteś gotów podjąć ryzyko, możesz inwestować pieniądze w inne sposoby (dywersyfikować inwestycje i nie inwestować tylko w jedną klasę aktywów/obiekt) - lub jesteś gotów wydać pieniądze na umowy oszczędnościowe.

Napisany przez Aipnos
kub0185 pisze:
Właśnie zaciągnąłem refinansowanie w wysokości 0,56%.
Mam nadal oszczędności budowlano-mieszkaniowe w wysokości 40 000 z oprocentowaniem 1% + 1% premii lojalnościowej. Pierwotnie miały być wykorzystane właśnie teraz, ale z uwagi na oprocentowanie w wysokości 2% nie ma sensu z nich korzystać, ponieważ są one częścią mojej gotówki w wysokości 50 000.

Czyli, czy mogę użyć hipoteki na moim domu jako zabezpieczenia, aby wziąć kredyt na mieszkanie do wynajęcia?

więc pozwalasz, aby oszczędności budowlano-mieszkaniowe w wysokości 50 000 EUR z oprocentowaniem 2% rozwijały się, co oznacza ponad 10 000 EUR odsetek w ciągu 10 lat. (jeśli premia ma być wypłacona tylko raz, byłby to 1% rocznie, a następnie 1% dodatkowo, czyli łącznie ponad 5 500 EUR odsetek, co i tak jest sporym kwotą).
W ten sposób mógłbym w ciągu 10 lat użyć tej kwoty do spłaty pozostałej sumy w przypadku domu.

Oszczędzaj 150 EUR miesięcznie, a następnie użyj ich jako dodatkowej spłaty lub jednorazowej w ciągu 10 lat. W ten sposób można by praktycznie całkowicie spłacić kredyt domowy.

A jeśli kupisz mieszkanie za 400 000 EUR + na przykład 40 000 EUR kosztów dodatkowych, weźmiesz kredyt w wysokości 440 000 EUR na mieszkanie. Bank może wtedy na przykład udzielić 300 000 EUR (na tyle, ile jest to optymalne, aby uzyskać najlepsze oprocentowanie) z hipoteki na istniejącym domu jako dodatkowe zabezpieczenie.
W ten sposób osiągniesz najlepsze warunki.
Korzyścią tutaj jest to, że odsetki od kwoty 440 000 EUR mogą być w pełni odliczone podatkowo!

Napisany przez kub0185
bruno68 pisze:
2) 1. BSV mit 150.000 € / davon einbezahlt 50.000 €, Zinssatz von heute fix, im Grundbuch Abt. III Rang 2. Beleihungsauslauf ab 60 % bis 100 %

Kiedy należałoby dokonać wpłaty, aby otrzymać rozsądną stopę spłaty?

Czy nie byłoby lepiej wziąć BSV na 54.000 € z niższą sumą i bez ustanowienia hipoteki?

Napisany przez bruno68
"Cześć Kubo0815,

poszedłem dokładnie według twoich wskazówek! Założyłem, że 50 000 € są w gotówce!

Twoje pytanie brzmiało: Za 10 lat....!

Nic więcej! Wiem, że dla BSV wynosi 1,6% składka AG! Ale są również oferty z 1,1% składką AG (dokładnie 1,0% AG plus 0,1% opłata za wariant).

To, czego większość tutaj nie rozumie, to wykorzystanie 10-letniego okresu przed alokacją! Tak właśnie zrobiłem! Nic poza tym!

Oczywiście mogą przenieść nadwyżkę GS na nowy obiekt, ale tylko za zgodą wierzyciela domu bieżącego! Konsekwencje tego działania

Nawet wieczne prawo do odstąpienia może wygasnąć

....

Wczesna spłata wyjaśnia intencje

Jednak wcześniejsza spłata [url]kredytu[/url] przysporzyła im kłopotów.

Według sądu, prawo do odstąpienia wygasa wtedy, kiedy jedna ze stron umowy ""w oparciu o obiektywną ocenę"" może polegać na tym, że druga strona nie będzie już dochodziła swoich praw. To zaufanie jest więc godne ochrony.

Choć takie godne ochrony zaufanie nie może być budowane wyłącznie na zasadzie tego, że druga strona w całym okresie trwania umowy postępowała zgodnie z zawartymi porozumieniami, np. że dłużnicy jak w tym przypadku opłacali ustalone raty odsetkowe i kapitałowe. Jednakże zaufanie takie może zostać zbudowane poprzez to, że powodowie wcześnie spłacili [url]kredyt[/url] w banku......

Ponieważ również w tym przypadku, sąd uwzględnił elementy wskazujące na potwierdzenie intencji umownych i tym samym na wygaśnięcie wiecznego prawa do odstąpienia.

Zmiany potwierdzają intencje umowne

Decydujący element zdaniem sędziów polegał na tym, że strony umowy zgadzały się na jednomyślnie usunięcie drugiego dłużnika z relacji umownej w trakcie trwania umowy kredytowej. Ponadto strony umowy jednomyślnie dokonały zmian w umowie kredytowej, potwierdzając tym samym jej istnienie. Ponieważ mimo stałej możliwości zwykłego wypowiedzenia umowy po upływie dziesięciu lat, nie została ona zwykle wypowiedziana, co wyrażone było chęcią kontynuowania kontraktu. W tym przypadku większą rolę w ocenie odgrywał długi okres czasu. To, że wówczas powód być może nie miał świadomości o nadal prawie do odwołania, nie ma znaczenia.

Jak z łatwością można zauważyć, wiele z proponowanych rozwiązań jest dla ciebie ekonomicznie niekorzystnych!

Kiedy to musiałoby być wpłacone, aby uzyskać rozsądną stawkę spłaty kapitału?

Niektórym BSK nie zależy, oni kierują się zaleceniami BGH, zgodnie z którymi finansowanie powinno być zakończone po 28 latach! Jednak zależy to od taryfy! Najlepsze są taryfy, które oferują stawkę spłaty kapitału. Jeśli stawka 4% w comiesięcznej spłacie kapitału jest możliwa, wynikająca z stopnia oszczędności 30% proporcja zadłużenia 70% podzielone przez 4,8% spłaty kapitału daje 14,5 roku czystego spłacania kapitału, a z odsetkami około 18 lat!

Nie byłoby lepiej zaciągnąć BSV w wysokości 54 000 bez ustanowienia zabezpieczenia hipotecznego?

Dlaczego? Stopa procentowa jest już ustalona w BSV! Jeśli tam jest napisane, że powinno być oprocentowane stawką 2,1%, to zapłacisz od długu w wysokości 36 000 € oprocentowanie w wysokości 2,1%, co daje 756 € odsetek w pierwszym roku plus 4,8% spłaty kapitału, co daje 1 728 € spłaty kapitału, razem 2 484 € rocznie, 204 € miesięcznie. Dla BSV 150 000 € z pożyczką w wysokości 100 000 € stosuje się to samo, 2,1% i 4,8% spłaty kapitału w skali roku to 2 100 € plus 4 800 €, razem 6 900 € odsetek i spłaty kapitału rocznie, 575 € miesięcznie!

Wróćmy teraz, jeśli finansujesz przez jednego wierzyciela, tylko jedna suma jest na pierwszym miejscu, kwota zadłużenia 386 000 €, plus 2 lata 15%.

Ale korzyści płynące z oszczędzania budowlanego są zupełnie innego rodzaju,

- stabilność oprocentowania dla przyszłości, z okresem oczekiwania do 15 lat do alokacji!

- stabilność oprocentowania po alokacji, do 18 lat czasu spłaty kapitału

- przenośny w ramach rodziny, zgodnie z § 15 AO

- możliwość dowolnego podziału,

- możliwość zwiększenia dowolnie

- możliwość przeznaczenia w 100% zgromadzonej kwoty z BSV na rzecz wierzyciela

Teraz powiedz mi, jaką korzyść daje [url]kredyt[/url]? Ani to ani to z nich nie może osiągnąć to, co [url]kredyt[/url]! Są to po prostu dwa różne światy, mające do wykonania dwie różne zadania!

Największym problemem jest, jaki będzie stopa procentowa w Niemczech za 10 lat? Duża suma 250 000 € stanowi problem, skąd wziąć ratę oszczędnościową na 30%? Kolejne 75 000 €?

Czy zaryzykujesz i poczekasz kolejne 5 lat, a następnie zaplanujesz z przewidywanym kredytem terminowym? 60 miesięcy razy 0,02% daje 1,2% dopłaty!

Bruno68
"

Napisany przez kub0185
Cześć Bruno, Poprosiłem o błędnie sformułowane pytanie, chciałem wiedzieć, jak szybko zostanie przyznane coś po wpłaceniu 50 000 [url]euro[/url]. Znalazłem tutaj tabelę na ten temat. https://www.mein-bauspar-vergleich.d...rag-zuteilung/ Czyli dla kwoty 150 000 powinno być od 3 do 5 lat, kiedy trzeba wcześniej zawrzeć taki BSV? Przy kosztach mieszkania wynoszących 400 000 [url]euro[/url] można założyć, że czynsz wyniesie od 1100 do 1200 [url]euro[/url]. Jeśli oprocentowanie wynosi około 3,5% i 1% spłaty, to pozostaje 900 [url]euro[/url] na pozostałe 238 000 [url]euro[/url]. Czy 2,1% i 4,8% to przykładowe obliczenia czy istnieje takie BSV?

Napisany przez bruno68
Cześć Kub0185, To byłby w przybliżeniu plan! Jednak istnieje wiele innych sposobów, ponieważ czas jest jeszcze długi. To, czego nie rozumiesz, to to, że nawet 1 € salda spłaca tylko 1 € długu. Ale w przypadku oszczędzania na cele mieszkaniowe z 1 € salda otrzymuje się 3 € [url]kredytu[/url]! Oznacza to: jeśli masz 50 000 € salda, możesz zrobić jedno z dwóch: a) spłacić 50 000 € przy stopie oprocentowania 0,56%, co prowadzi do oszczędności odsetek w wysokości 280 € rocznie, łącznie 2 800 € przez 10 lat, lub b) wpłacić 50 000 € na rachunek BSV i zapewnić sobie limit oprocentowania w ciągu 10 lat! Z normalnym 2% na czas trwania 17 lat. Należy też pamiętać, że po 10 latach [url]Dom[/url] traci swoją wiązalność odsetkową! Brakujące 80 do 100 000 € muszą również zostać refinansowane! I mieć nadzieję, że za 10 lat, w 2029 roku, stawki procentowe będą takie same jak obecnie, w 2019 roku, uważam za bardzo ryzykowne! Nawet bardzo ryzykowne! Koszty zakupu nie mogą być utrzymane przy wzroście stóp procentowych, one maleją! Tutaj korzyść z oszczędzania na cele mieszkaniowe vs. [url]kredyt[/url] na przyszłość - po pierwsze, stabilność oprocentowania - po drugie, swobodne wykorzystanie środków na dowolne przedmioty do kupna lub budowy [url]kredyty[/url] są natomiast związane z obiektem, zawsze konieczne jest indywidualne sprawdzenie obiektu! A stopa oprocentowania zależy zawsze od wartości obrotu i dlatego od wartości rynkowej obiektu! Wariant 1) W związku z tym po 10 latach potrzebowałbyś kwoty [url]kredytu[/url] w wysokości 500 000 €! Jak oszczędzić 30, 40% salda? I) Kwota 500 000 € z 30% salda standardowo 2%, saldo 150 000 € powinno być, 18 000 € oszczędności + 50 000 € saldo to 68 000 €, brakująca kwota 72 000 € II) Kwota 500 000 € z 40% salda standardowo 1,6%, saldo 200 000 € powinno być 18 000 € oszczędności + 50 000 € saldo to 68 000 €, brakująca kwota 122 000 € Wariant 2) W związku z tym po 10 latach potrzebowałbyś kwoty [url]kredytu[/url] w wysokości 600 000 €! Jak oszczędzić 30, 40% salda? I) Kwota 600 000 € z 30% salda standardowo 2%, saldo 180 000 € powinno być 18 000 € oszczędności + 50 000 € saldo to 68 000 €, brakująca kwota 112 000 € Ia) Kwota 200 000 € z 30% salda standardowo 2%, saldo 60 000 € powinno być, zwolnienie z spłaty 60 000 €, brakująca kwota 0 €; Oprocentowanie i spłata 2% plus 4,8% = 6,8% 2 800 € Z + 7 000 € T 9820 € / 12 miesięcy 820 € Ib) Kwota 400 000 € z 30% salda standardowo 2%, saldo 120 000 € powinno być, zwolnienie z spłaty 40 000 €, saldo 68 000 €, brakująca kwota - 8 0000 €, saldo ....... Oprocentowanie i spłata 2% plus 4,8% = 6,8% 5 600 € Z + 14 000 € T 19 600 € / 12 miesięcy 1 650 € Obciążenie oprocentowaniem i spłatą przez 10 lat wynoszące około 2 470 € miesięcznie / z czego 820 € to [url]Dom[/url], 1 650 € to mieszkanie w bloku. Myślę, że obecnie płacisz około 1 900 € miesięcznie tylko za [url]Dom[/url]. Istnieje wiele innych możliwości, ale to wszystko przekracza nasze możliwości! Bruno68

Napisany przez kub0185
Aipnos pisze:
więc będę kontynuować BSV z 50 000 EUR i 2% odsetek, co daje ponad 10 000 EUR odsetek w ciągu 10 lat. (jeśli premia byłaby wypłacana tylko raz, wynosiłaby 1% rocznie, a potem 1% dodatkowo, więc ponad 5 500 EUR odsetek, co i tak jest całkiem sporo).
tego użyłbym za 10 lat do spłaty pozostałej kwoty w przypadku domu.

Właśnie tak zamierzam zrobić. Nadal będę wpłacać 140 euro na konto oszczędnościowe tak jak dotychczas. + 1200 euro dodatkowej opłaty. Wtedy najpóźniej do 2029 roku będzie tam 38 999 euro i otrzymam dodatkowo 2900 euro premii lojalnościowej. Następnie jeszcze miałbym luksusowy problem znalezienia kredytodawcy, który oferuje akceptowalne oprocentowanie nawet przy 25 000 euro. Z Lagarde jako szefową przewiduję raczej kolejne 8 lat z oprocentowaniem bazowym wynoszącym 0%.

Napisany przez NaTwoim13
bruno68 pisze:
Ale przy oszczędzaniu budowlanym z 1 € saldem, dostajesz 3 € kredytu!

Nie znam żadnej oferty oszczędzania budowlanego, w której miałoby to miejsce.

1 euro kupuje 2 euro, ok, ale nie znam przypadku, że 1 euro kupuje 3 euro!

Napisany przez kub0185
powinno być wszystko możliwe.

Gdy inwestuję
10 000 [url]euro[/url] w BSV z 20% alokacją wyboru, wkładam 2 280 [url]euro[/url] i otrzymuję [url]kredyt[/url] w wysokości 7 950,45 [url]euro[/url]. -> 1 [url]euro[/url] -> 3,48
przy 30% alokacji 3 360,00 i otrzymuję 6 859,51 --> 2,041
przy 41% standardowej alokacji 4 320,00 i otrzymuję 5 889,80 --> 1,36

Napisany przez NaTwoim13
pisze:
powinno być wszystko możliwe.

W przypadku AlteLeiziger, zainwestowałbym 2280 euro w 10 000 euro BSV z 20% wyborem przydziału i otrzymałbym 7 950,45 euro kredytu. -> 1 euro -> 3,48
przy 30% 3 360,00 i dostałbym 6 859,51 -> 2,041
przy 41% zwykłym przydziale 4 320,00 i dostałbym 5 889,80 -> 1,36

Chętnie skoryguję lub skonkretyzuję moje stwierdzenie, ponieważ ten tarif jest mi oczywiście znany. Technicznie możliwe tak, ale nie jest to ani wykonalne, ani przede wszystkim ekonomicznie sensowne.

Przelicz swoje 2280 euro i 7 950,45 euro na 22 800 euro i 79 504,50 euro oraz podaj ratę odsetkową i kapitałową na 100 000 euro sumy kredytu hipotecznego! Przede wszystkim ta rata musi być wykonalna, podaj czas oczekiwania na przyznanie z w miarę sensowną ratą odsetkową i kapitałową. Nie ma sensu pozostawiać tych pieniędzy w BSV znanym kosztem, aby następnie bardzo szybko (szybciej niż szybko) spłacić nabyty kredyt.

Napisany przez kub0185
Teraz przeanalizuję dla siebie istotny przypadek, w którym biorę 80 000 z Bausparvertrag (BSV)

80 000 BSV 24% alokacja wyboru

Własne płatności 20 280,00

Pożyczka 60 481,91 €

Płacenie 169 [url]euro[/url] przez 10 lat

~7,6 roku płacenia 732 [url]euro[/url]

Byłoby odpowiednie dla mnie. Ponieważ chcę spłacić 1250 [url]euro[/url], w sumie wyniesie to 4214 [url]euro[/url]

Jeśli dodatkowo wpłacę 169 [url]euro[/url], pozostałe zadłużenie wyniesie około 58 668 [url]euro[/url].

Jeśli spłacę te pieniądze w ciągu 51 miesięcy po 1250 [url]euro[/url], osiągnę stopę procentową 3,9%.

Ekspertom z fmh również udało się osiągnąć podobny wynik.

źródło

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata