- czw paź 10, 2019 10:49 am
Jak słyszy się, Bank Santander jest znany z nagłych decyzji dotyczących kont bankowych i ich zamknięcia.
Aktualny przypadek z mojego otoczenia, który chciałbym opowiedzieć.
Konto zostało zamknięte 8 tygodni temu, z wszystkimi informacjami o tym, że od teraz wszystkie płatności mają iść na nowe[url]konto[/url] , czynsz, ubezpieczenia, samochód itp.
Bank Santander pisze, że spełniają prośbę, ale jeśli nastąpi obciążenie z konta Santander i[url]konto[/url] osiągnie ujemne saldo, Bank Santander może uchylić się od umowy (np. zamknięcie konta nie będzie możliwe z powodu ujemnego salda na koncie) i nie spełni prośby.
Nie wiedziałem, że takie coś w ogóle istnieje. Zazwyczaj[url]konto[/url] zamknięte jest wyrównywane przez drugi bank, tak że zamiana konta jest możliwa bez problemów.
Czy ktoś doświadczył czegoś podobnego w ten sposób?
Przechodząc dalej, 2 dni przed zamknięciem konta Bank Santander faktycznie obciążył opłatę w wysokości 354[url]euro[/url] , aby stworzyć ujemne saldo w wysokości 154 [url]euro[/url] , uniemożliwiając tym samym zamknięcie konta w Banku Santander. (Co można w ogóle powiedzieć na to?), jednak znajomy wpłacił dzień przed zamknięciem konta 200 [url]euro[/url] gotówką na okienku.
Kontynuacja nastąpi.
Aktualny przypadek z mojego otoczenia, który chciałbym opowiedzieć.
Konto zostało zamknięte 8 tygodni temu, z wszystkimi informacjami o tym, że od teraz wszystkie płatności mają iść na nowe
Bank Santander pisze, że spełniają prośbę, ale jeśli nastąpi obciążenie z konta Santander i
Nie wiedziałem, że takie coś w ogóle istnieje. Zazwyczaj
Czy ktoś doświadczył czegoś podobnego w ten sposób?
Przechodząc dalej, 2 dni przed zamknięciem konta Bank Santander faktycznie obciążył opłatę w wysokości 354
Kontynuacja nastąpi.