Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Pomoc społeczna

Napisany przez Bardgott
A więc wyjaśniam sytuację. Obecnie jestem na oddziale intensywnej terapii po przyjęciu 450 mg mirzitapiny i następnie trafiłem do otwartego oddziału psychiatrycznego.

Teraz mam problem: Moje dochody wynoszą 977 [url]euro[/url] netto. Moje miesięczne wydatki wynoszą 840 [url]euro[/url]. Mam także umowy, z których chciałbym zrezygnować, ale nie mogę (kursy kickboxingu 70 [url]euro[/url] miesięcznie, [url]ubezpieczenie[/url] od niewypłacalności rat 30 [url]euro[/url] miesięcznie, Mobilcom Debitel 44 [url]euro[/url] miesięcznie) - wszystkie te rzeczy, których nie używam, ale nadal płacę. Dodatkowo mam 2000 [url]euro[/url] debetu i następujące rachunki do zapłacenia: 378 [url]euro[/url] za ratę za pralkę (100 [url]euro[/url] miesięcznie), 200 [url]euro[/url] za provision za media, 120 [url]euro[/url] za nową lodówkę (wszystko się zepsuło), 189 [url]euro[/url] nadrabiania zaległości w zasiłku, 134 [url]euro[/url] nadrabiania zaległości w opłacie za radio i telewizję, 134 [url]euro[/url] nadrabiania zaległości w opłatach dla Deutsche Bahn (sprawa niedługo trafi do sądu), 87 [url]euro[/url] opłaty windykacyjne.

Moja asystentka socjalna ma przyjść jutro i powiedzieli, że będą patrzeć na długi. Ale pytanie brzmi czy mogą mi pomóc i czy to zrobią?

Co więc powinienem oczekiwać?

Z powodu pobytu w szpitalu nie mogę nawet wykonywać pracy dodatkowej, która miała mi pomóc spłacić długi.

Będę bardzo wdzięczny za każdą odpowiedź.

Napisany przez 2utopus
Zdrowie oczywiście jest najważniejsze - na co jest pieniądze, gdy jesteśmy chorzy? Czy [url]ubezpieczenie[/url] od utraty zdolności do spłaty rat nie pokrywa rat, których nie można opłacić z powodu choroby? Zrezygnuj z umowy na telefon komórkowy (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś) i nie korzystaj z ofert powrotu, które się pojawią - wtedy po najwyżej 24 miesiącach to się skończy. Sprawdź, czy w przypadku kickboxingu możliwe jest nadzwyczajne wypowiedzenie z powodów zdrowotnych - w przeciwnym razie zrezygnuj z umowy zgodnie z pierwszym terminem możliwym. (Możesz wyjść ze wszystkich umów - tylko zwykle musisz przestrzegać okresu wypowiedzenia.) Przy przyszłych zakupach najlepiej sprawdź w sklepie z używanymi towarami społecznymi, czy można tam nabyć używane urządzenia taniej. (Lepiej zapłacić 80€ od razu lub w dwóch ratach niż spłacać 400€ z niską ratą przez długi czas). A jutro najlepiej przedstaw wszystkie dokumenty dotyczące niespłaconych rat i długów i zobacz, co można zrobić. -> Nie poddawaj się - życie toczy się dalej - trzeba ustalić, jak można porozumieć się z wierzycielami, czy jest możliwe częściowe umorzenie długu - i jakie raty można spłacić - wydaje się, że nie ma zbyt wiele dochodów podlegających zajęciu - ważne są zwłaszcza koszty wynajmu/odszkodowania, aby uniknąć wypowiedzenia umowy najmu.

Napisany przez GeraldmitdemHut
I co wynikło z twojej pracy socjalnej? Brzmi to wszystko trochę ponuro, ale nigdy nie trać wiary! Życzę ci dużo siły!

Napisany przez Bardgott
Mam termin we wtorek, sam się o siebie zatroszczę, ale myślę, że jakoś sobie poradzę. Pewnie zostanę zwolniony z kosztów szpitala.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata