Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące polityki i gospodarki.

Re: Czy powinna istnieć państwowa firma kontrolna?

Napisany przez Fifranz
Cześć,
można sobie co nieco powiedzieć na temat programów satyrycznych, ale ten materiał
https://www.youtube.com/watch?v=gAGwEONk81Q&t=782s
był dla mnie już naprawdę zaskoczeniem.

Wyraźnie działanie prywatnej firmy Schufa jest losowe lub co najmniej nie do wytłumaczenia. Pytanie brzmi, dlaczego banki polegają na informacjach podmiotu, który nie działa transparentnie. Najlepszym przykładem jest kobieta, której po prostu zamknięto konta... Świetnie.
Czy takie przedsiębiorstwo, które przechowuje ogromne ilości danych osobowych, nie powinno należeć do rąk państwowych?

Napisany przez florianmeier
Jestem również zwolennikiem większej nacjonalizacji.

Problem w tym, że państwo w wielu przypadkach nie radzi sobie, patrz Bundeswehr, Elbphilharmonie lub BER.
Za to odpowiada system wynagradzania państwa. Prawdziwi liderzy po prostu żądają znacznie więcej.
Z drugiej strony ci, którzy pracują w sektorze publicznym, często są przepłacani.

Byłbym także za wprowadzeniem osobistej odpowiedzialności za niepowodzenia. Po prostu zerwać Wowereitowi rentę do 0, - EUR ze względu na BER.

Napisany przez Brego81
Uważam również, że narzędzie do udzielania informacji finansowych wszystkim obywatelom powinno być w rękach państwa. Uważam, że jest to istotne z punktu widzenia ochrony danych osobowych. Pokazuje to również przesadę współczesnej liberalizacji, jeśli tak fundamentalne sprawy są prywatyzowane. Ponadto firmy te zyskują coraz większy wpływ, ponieważ coraz więcej osób jest zadłużonych lub nadmiernie zadłużonych. Przeszłość finansowa każdego jednostki staje się oczywiście coraz bardziej istotna, gdy chodzi o nowe długi konsumpcyjne.

W międzyczasie istnieje już wiele dostawców [url]kredytów[/url], którzy udostępniają środki finansowe nawet bez sprawdzania w Schufa. Na przykład firma CrediMaxx: https://www.credimaxx.de/

Oczywiście zawsze powstaje pytanie, czy warunki są satysfakcjonujące. Mają one oczywiście zwiększone ryzyko i chcą się gdzieś zabezpieczyć. Jednak każdy musi sam zdecydować i rozważyć, czy mu odpowiada. W zasadzie istnieje możliwość uzyskania [url]kredytu[/url] nawet bez sprawdzania danych w Schufa.

Czy Schufa w obecnej prywatnej formie ma znaczenie, które jest możliwe do zaakceptowania, okaże się.

Pozdrawiam

Napisany przez schweinspar
Jestem w pełni z Tobą, Brego81... ale trudno mi sobie wyobrazić, że w przyszłości będzie normalne otrzymywanie kredytów bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej... chodzi przecież o własne zabezpieczenie...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata