Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: MLP jako pośrednik ubezpieczeniowy

Napisany przez Bitzi
Dzień dobry, moja przyjaciółka i ja, oboje w połowie dwudziestych lat, zainteresowaliśmy się firmą MLP podczas seminarium związanych z podatkiem dochodowym. Spotkaliśmy się już z przedstawicielem firmy i byliśmy początkowo zaskoczeni tym, co może i chce zrobić dla nas. Brzmiało to zbyt dobrze. Po kilku poszukiwaniach w Internecie i konfrontacji z raczej negatywnymi opiniami, [url]doradca[/url] ponownie nas przekonał i naciska na [url]ubezpieczenie[/url] od skutków wypadku przy pracy (u mnie z elementem rentowym). Czy macie doświadczenie z firmą MLP? Czy jest ktoś, kto mógłby podzielić się swoimi doświadczeniami? Nie miałbym nic przeciwko temu, by ktoś monitorował moje polisy ubezpieczeniowe, ale czy ma to sens w razie poważnej sytuacji (np. niezdolności do pracy)? Czy według was ma sens dodanie elementu rentowego do ubezpieczenia od skutków wypadku przy pracy ([url]doradca[/url] już znalazł konkretnie ETF-y, MSCI World, EM)? Co do mnie: Mam 25 lat i studiuję architekturę. W przyszłości planuję przejąć firmę architektoniczną mojej rodziny (spółka z o.o.). Cieszę się z KAŻDEJ odpowiedzi i mam nadzieję, że udało mi się wyraźnie przedstawić moje pytania. Pozdrawiam, Johannes

Napisany przez Dante
Więc [url]ubezpieczenie na życie[/url] jest właściwe i ważne. Powinno to jednak być czyste [url]ubezpieczenie na życie[/url] i nie kombinacja produktów. Po prostu nic nie warte, poza tym, że przynoszą sprzedawcy wysokie prowizje.
Mogę zrozumieć chęć posiadania doradcy, który załatwi wszystko za nas, ale jakoś musi on zostać opłacony. I to właśnie robisz. I to niezbyt oszczędnie.
Moja rada byłaby taka, żebyście sami poszerzali swoją wiedzę na temat ubezpieczeń i sami zawarli umowę ubezpieczenia, którą sami zarządzacie.
MLP mi teraz nie jest znane, ale jeśli to również jest tylko jedna struktura sprzedaży, lepiej trzymać się z daleka.

Napisany przez Dante
Właśnie sprawdziłem. Wygląda na to, że MLP nie jest przedsiębiorstwem z branży sprzedaży wielopoziomowej, dlatego nie mogę ani polecić, ani odradzić. Jednak moim celem jest mieć wszystko pod kontrolą.

Napisany przez EasyD
Moim zdaniem zawsze zależy to od samego doradcy/pośrednika. Mówienie ogólnie o MLP lub dowolnym innym dostawcy usług finansowych, banku itp. jest moim zdaniem nonsensem, ponieważ wszędzie są bardzo porządni i dobrzy doradcy, ale także mniej dobrzy.Co jednak jest szczególnie istotne dla Ciebie, Bitzi: Jeśli planujesz przyszłą samodzielność, zwróć szczególną uwagę na klauzule dotyczące możliwości reorganizacji ubezpieczenia od niezdolności do pracy. Czy rzeczywiście najlepszy dla Ciebie ubezpieczyciel od niezdolności do pracy jest także tym, który najlepiej nadaje się do budowania kapitału zgodnie z Twoim profilu ryzyka?

Napisany przez bruno68
Post został usunięty przez moderatora

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata