Re: Pełne finansowanie domu - Czy możliwa jest krótka sprzedaż po tym?
Napisany przez TraumvomHaus -
- ndz lis 03, 2019 3:33 pm
"Cześć,
Mam nadzieję na dobre porady co do tego, co teraz mogę zrobić.
W marcu tego roku mąż i ja kupiliśmy szeregowiec. Cena zakupu i koszty remontu zostały w pełni sfinansowane. Oboje podpisaliśmy umowę kredytową.[url]Dom[/url] wymagał poważnego remontu. Chcieliśmy jednak uczynić go naszym wymarzonym domem. Odbiór kluczy odbył się na początku czerwca. Pod koniec czerwca mój mąż poinformował mnie, że chce się ode mnie rozwieźć (po 23 latach). Ma już nawet nową partnerkę.
W tym czasie wymarzony[url]Dom[/url] był kompletnie wyburzony. Ponieważ musiałam gdzieś zamieszkać z dwójką dzieci do końca sierpnia, postanowiłam zrekonstruować [url]Dom[/url] razem z moją matką i bratem. Nie udało nam się skończyć wszystkich prac, ale przynajmniej możemy tu mieszkać.
Teraz do mojego problemu. Ten[url]Dom[/url] jest dla mnie teraz tylko koszmarem. Czuję się tutaj kompletnie niekomfortowo. Zakupiony był w zupełnie innych okolicznościach. Finansowanie pokrywam sama od samego początku. W księdze wieczystej każdy z nas ma po 50%. Mój obecny mąż nie chce rościć żadnych roszczeń (przynajmniej na razie tak twierdzi). Do tej pory jednak nie otrzymałam żadnego wsparcia finansowego na dzieci, więc powoli zaczynam być przytłoczona. Pokrycie kosztów [url]kredytu[/url] , opłaty mieszkaniowe, które niesie za sobą posiadanie domu oraz koszty utrzymania codziennego samodzielnie stają się coraz trudniejsze.
Chciałabym więc jak najszybciej sprzedać ten[url]Dom[/url] i się stąd wyprowadzić.
Czy banki godzą się na coś takiego tuż po sfinalizowaniu finansowania? Jakie inne możliwości istnieją? Czy ewentualnie jestem zmuszona płacić przez lata za coś, czego w ogóle nie chcę?
Być może ktoś ma dla mnie jakiś gorący wskazówkę. "
Mam nadzieję na dobre porady co do tego, co teraz mogę zrobić.
W marcu tego roku mąż i ja kupiliśmy szeregowiec. Cena zakupu i koszty remontu zostały w pełni sfinansowane. Oboje podpisaliśmy umowę kredytową.
W tym czasie wymarzony
Teraz do mojego problemu. Ten
Chciałabym więc jak najszybciej sprzedać ten
Czy banki godzą się na coś takiego tuż po sfinalizowaniu finansowania? Jakie inne możliwości istnieją? Czy ewentualnie jestem zmuszona płacić przez lata za coś, czego w ogóle nie chcę?
Być może ktoś ma dla mnie jakiś gorący wskazówkę.