Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Jakie to jest instytucja kredytowa ???

Napisany przez paralyzer
Cześć wszystkim!
Moja matka (70 lat) niedawno odziedziczyła [url]Dom[/url] rodzinny.
Jej rodzeństwo (brat i siostra) ma otrzymać obowiązkową część finansową w wysokości 20 000,00 € każdy
Zostało to ustalone w testamencie.
Teraz moje pytanie:
Ponieważ moja matka nie ma 40 000,00 € do dyspozycji, chce wziąć hipotekę na [url]Dom[/url].
Które obecnie instytucje kredytowe są zalecane? Planuje spłacać pożyczkę w wysokości 600 € miesięcznie.
Ponieważ kiedyś odziedziczę [url]Dom[/url], oczywiście towarzyszę jej na spotkaniu w banku....

Dziękuję za pomoc z góry...

Dirk P.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć, ile otrzymuje miesięcznej renty Pani matka?
Jaka jest wartość domu rodzinnego? Czy jest możliwie dostępna opinia rzeczoznawcy?
Zakładając, że [url]Dom[/url] jest odpowiednio wartościowy, powinno być możliwe dla Pani matki uzyskanie [url]kredytu[/url] w wysokości 40 000 EUR przy odpowiedniej zdolności kredytowej/dochodach.
Jakie jest konkretne instytucja kredytowa? Zwykle jest to bank domowy.

Wskazówka: Zazwyczaj kwoty powyżej 50 000 EUR oferują jeszcze lepsze warunki kredytowe.
Dlatego pomysł na wzięcie [url]kredytu[/url] w wysokości 50 000 EUR zamiast 40 000 EUR i od razu rozpoczęcie dodatkowej spłaty kapitału.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć Paralyzer,

Jak tam z Twoimi dochodami?
Czy nie byłoby możliwe, że otrzymasz [url]Dom[/url] matki wprost na siebie i wypłacisz rodzeństwu (czyli z Twojego punktu widzenia wujkom/ciotkom)? Matka mogłaby otrzymać dożywotnie prawo do mieszkania.....

Napisany przez paralyzer
Dobry wieczór.

Po pierwsze, dziękuję za odpowiedzi....
...i przepraszam, że podałem zbyt mało informacji.
Tak więc, pomijając trochę mojego ojca...
...jak już mówiłem, moja matka odziedziczyła [url]Dom[/url] i teraz mieszka tam z moim ojcem, jej mężem
Emerytura moich rodziców wynosi około 2000,00€, a mój ojciec byłby także drugim współkredytobiorcą.
Ponieważ dotychczas mieszkali w wynajmowanym mieszkaniu, chcą przeznaczyć wczesniejszą opłatę (w wysokości 600,00 €)
na spłatę pożyczki.
Obecnie nie ma oceny, ale wartość wynosi około 300.000,00 €

Jeśli chodzi o mnie i moją sytuację finansową, ...działam jako jednoosobowy przedsiębiorca w branży rzemieślniczej....
...szczerze mówiąc, wystarcza to na życie i pokrycie kosztów....ani więcej, ani mniej.

Z poważaniem
Dirk P.

Napisany przez paralyzer

Bankiem domowym jest Postbank i na pewno nie mają najlepszych warunków...!?

Pozdrowienia, Dirk

Napisany przez kub0185
Jeśli zajrzysz na fmh, szybko zyskasz ogólny obraz pośredników/banków obecnych na rynku. Z uwagi na kwotę, myślę, że instytucje oszczędnościowe także będą sensownym wyborem.

Napisany przez paralyzer
fmh?? Co oznacza to skrótem?

Napisany przez kub0185
Szczerze mówiąc, nie wiem, co oznacza skrót FMH :-) Mają stronę internetową, gdzie można znaleźć informacje o pożyczkodawcach. https://www.igfd.org/?q=fmh

Napisany przez NaTwoim13
FMH jest całkowicie zbędne, bajeranctwo!

W jakim mieście/w jakim zakresie kodów pocztowych (ze względu na uwzględnienie warunków regionalnych banków) znajduje się nieruchomość, która ma być zastawiona?

Napisany przez kub0185
noelmaxim pisze:
FMH jest kompletnie niepotrzebny, zbyteczny przepych!

Zaproponuj coś lepszego, jaką bankową ofertę możemy rozważyć!

Po wpisaniu mojego kodu pocztowego na stronie, Debeka jest na pierwszym miejscu, potem PSD Bank Nürnberg, Commerzbank, Deutsche Bank.
U pośredników może on wybrać jeden lub dwa dowolnie. Miałem dobre doświadczenia z Accedo, DTW i Interhyp.
To pozwoli ustalić, która bank w ogóle udziela kredytów powyżej 40.000 euro. Większość zaczyna przecież od 50.000 euro.

Ale zgodziłbym się także z rekomendacjami Bankkaufmanna: zapytać o 50.000 i uwzględnić dodatkową spłatę oraz wyższą ratę spłaty.

Napisany przez NaTwoim13
MH może oznaczać Max Herbst, a F prawdopodobnie oznacza doradztwo finansowe

Napisany przez paralyzer
[url]Dom[/url] znajduje się w Düsseldorf,,,, (40470)

Napisany przez kub0185
Bank Miejski Düsseldorf, Bank Ludowy Düsseldorf-Neus, PSD Ren-Ruhr
Pośrednik Interhyp i jakiś inny

Napisany przez NaTwoim13
kub0185 pisze:
Stadtsparkasse Düsseldorf

Czy piszesz to tylko po to, żeby coś napisać?

Kwota kredytu w wysokości 40 000 euro jest oferowana przez Sparkasse Kreissparkasse i Stadtsparkasse Düsseldorf, ale także przez Volksbank Düsseldorf Neuss (aby wspomnieć o bankach z Düsseldorfu) lub KSK Köln i pobliskie szparkasy (Leverkusen, Duisburg, Essen, Wuppertal, Neuss) w ogóle nie są oferowane i jeśli tak, to tylko pod warunkami, które są zupełnie nierealne.

W tym przypadku są dostępne zupełnie inne banki, należy również wziąć pod uwagę wiek, co nie powinno być problemem.

Warunek na 10 lat musi wynosić około 1% dla 10 lat, ze względu na wiek i kwotę kredytu (także okres spłaty).

Napisany przez kub0185
noelmaxim pisze:
Czy piszesz to tylko po to, żeby coś napisać?

Kwota pożyczki w wysokości 40 000 euro nie jest oferowana przez Sparkasse i Stadtsparkasse w Düsseldorfie, ale również przez Volksbank w Düsseldorfie Neuss (aby wymienić banki z Düsseldorfu) lub KSK w Kolonii, a także okoliczne kasy oszczędnościowe (Leverkusen, Duisburg, Essen, Wuppertal, Neuss) albo w ogóle nie jest oferowana, a jeśli tak, to tylko pod warunkami, które są całkowicie absurdalne.

Nie, zestawienie banków mu w niczym nie pomoże.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata