Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Poszukuję osób prywatnych do udzielenia pożyczki w wysokości 50 000 euro.

Napisany przez Gimli
Szanowni Państwo,

Poszukuję osoby prywatnej, która mogłaby udzielić mi pożyczki w wysokości 50 000 €. Jestem abiturientem i pracuję dodatkowo. Moje wynagrodzenie to 450 € miesięcznie, nie płacę czynszu, ponieważ nadal mieszkam z ojcem, a nie, mój ojciec nie może mi pożyczyć tej kwoty ani wziąć [url]kredytu[/url] w tej wysokości w banku. Moja mama jest bezrobotna i również nie może. Potrzebuję [url]kredytu[/url], aby spłacić [url]kredyt[/url] Klarna w wysokości 4420 € (potwierdzalne), sfinansować zakup samochodu i uzyskać wsparcie finansowe dla mojego drobnego biznesu.

Byłbym wdzięczny za ofertę, która byłaby mniej więcej taka:

50 000 €

Spłata w ciągu 180 miesięcy

Stopa procentowa 10-15% (aby 180 miesięcy były akceptowalne)

Posiadam umowę o pracę.

Mój ojciec mógłby być moim poręczycielem. [url]kredyt[/url] powinien być zawarty w umowie.

Miesięczną ratę chciałbym płacić do 16. każdego miesiąca, albo przelewem, albo przez Paypal, aby pieniądze wpłynęły tego samego dnia.

Jednorazowa płatność również możliwa, gdy jest konieczna.

Mały biznes - Dystrybucja bezpośrednia.

Przedmioty podlegające zajęciu:

Mój ojciec posiada Lexusa o wartości około 30 000 €.

Ja: telewizor Samsung, laptop Asus, iPhone xs.

Mam nadzieję, że te informacje wystarczą, aby przekonać kogoś do mojego zamiaru.

[url]kredyt[/url] nie musi być udzielany natychmiast, może też potrwać kilka dni roboczych.

Z poważaniem

Włodzisław

Napisany przez hanes
Bravo!
Czy poza Frydayem na przyszłość nic więcej nie uczycie się w szkole?
To właśnie teraz mamy to przez to, że Zieloni Khmerzy są u władzy.
Gratulacje!

Napisany przez tomy778
Wyślij mi numer IBAN, chciałbym dokonać finansowania.

Ale najpierw wyjaśnij mi proszę:

Przy 50 tysiącach na 180 miesięcy z 10% oprocentowaniem, rata wynosi 540€, a twoje dochody to 450€. Jak to ma działać? Z czego chcesz żyć? Z śmieci z kontenera? A co do samochodu...aha...i [url]ubezpieczenie[/url], podatki itp.? Paliwa nie będziesz potrzebować, możesz się wlać do baku. Słyszałem, że też ma jeździć...

Lexus twojego ojca może dzisiaj być wart 30 tys., a za 5 lat może już tylko 10 tys... a Twoje iPhone, WOW, wartość pewnie spadnie do około 200€....

Moja rada: idź do pracy, zacznij oszczędzać albo mam nadzieję, że dostaniesz po pysku...50 tysięcy w Twoim wieku, a zarabiasz tylko 450€... Młody, jeździj autobusem lub kolejką, albo kup rower... w przeciwnym razie idź do pracy i mniej czasu spędzaj na Insta

A co do Twojego super telewizora i laptopa ASUS, pewnie też sfinansowane przez Klarna albo masz jeszcze otwarte zlecenia

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Gimli, nie ma sponsorów dla Twojego przedsięwzięcia. Zawsze chodzi o zabezpieczenia. Jeśli chcesz zastawić samochód (czyli zostawienie pojazdu, przekazanie dokumentów), możesz spieniężyć samochód. Nic innego nie zadziała. Proszę, nie daj się nabrać internetowym oszustom, którzy twierdzą, że to możliwe. Zaraz będziesz musiał zapłacić z góry, a potem nic się nie stanie.

Napisany przez tomy778
Bankkaufmann pisze:
Cześć Gimli, dla Twojego planu nie ma sponsorów.
Zawsze chodzi o kwestię zabezpieczeń.
Jeśli chcesz zastawić samochód (czyli pojazd zostaje odstawiony, przekazany list, dowód rejestracyjny), możesz przekształcić samochód w pieniądze.
Nic innego nie będzie działać.
Proszę, nie daj się oszukać przez oszustów internetowych, którzy piszą, że to możliwe. Szybko znajdziesz się na z góry zapłaconymi usługami i potem nic się nie wydarzy.

Ty też myślisz dość daleko, co nie? Bankkaufmann pisze do oszusta internetowego, żeby się nie nabrać. Włącz trochę swojego rozumu. Czasem mam wrażenie, że albo nie myślisz, albo powtarzasz to, co piszą inne osoby!!!

Cześć Tomy778, nie wiem, co chcesz osiągnąć swoim komentarzem. To, co piszę, to moje doświadczenie z ostatnich 30 lat. Widziałem już wielu ludzi w trudnej sytuacji, którzy potem nabrali się na innych i stracili kolejne pieniądze.

Emocje nie mają miejsca w komentarzach, tak jak piszesz powyżej.

Jeśli uważasz, że nie włączam głowy albo nie myślę, to mnie to nie obchodzi.

Ja natomiast z pomocą swojego doświadczenia pomagam coraz większej liczbie ludzi w sprawach refinansowania, unikania licytacji komorniczej i tym podobnych.

I na pewno nie piszę tego, co inni ludzie. Nie obchodzi mnie to, co inni doradcy finansowi piszą.
Jestem bardzo skuteczny w moim zawodzie, ponieważ mam odpowiednie doświadczenie.

@tomy778, miłego dnia i proszę zachować wyważony ton w komentarzach, bez emocji.

Napisany przez Gimli
Uważam również, że posty od bankowego pracownika są bardzo pomocne, przynajmniej bardziej pomocne niż głupie komentarze, które mi niczego nie przynoszą. Poza tym, nie jestem oszustem ... . Moje obliczenia wyglądały tak: 50.000 : 180 = 278€ + 15% ok. 42€ = 320€ . Dla mnie 320€ nie stanowiłoby problemu ... . Nie miałem w zamiarze popełnić oszustwa...

@Gimli, Dziękuję za Twoje słowa. Chciałbym podkreślić jeszcze raz, że nie ma nikogo, kto po prostu pożycza prywatnie pieniądze bez zabezpieczeń. Szczególnie nie w takiej wysokości. Jesteś absolwentem szkoły średniej, dlatego nie masz dochodów, które można by zająć.

Napisany przez Gimli
To już zrozumiałem. Niestety, w moim przypadku nie ma z tym nic zrobić... Jakie mam więc opcje?

GG planuje sprzedać lub zastawić Lexus za 30 000 [url]euro[/url]. Następnie chce kupić mniejszy samochód, aby zarobić pieniądze ze sprzedaży.

Napisany przez Gimli
I co do innych wymienionych rzeczy. Nie chodzi o grubego samochodu, nie miałem zamiaru kupować samochodu, żeby się nim chwalić. W dzisiejszych czasach pierwsze wrażenie jest bardzo ważne, i oczywiście ma to również znaczenie, czy przyjeżdżasz dwudrzwiowym czy czterodrzwiowym samochodem itp., a potem chcesz przekonać ludzi do swojego biznesu. A jeśli już mam samochód, to ma mieć odpowiednie zabezpieczenia i wytrzymać pewien czas.

Napisany przez hanes
Bankier pisze:
jeśli sprzedać lub zastawić Lexusa za 30 000 EUR. Kupić mniejszy samochód, aby zarobić pieniądze ze sprzedaży.

Jego tata będzie szczęśliwy, gdy jego samochód zniknie....

Napisany przez Gimli
Nie miałem zamiaru tego rozważać ... to byłoby zdarzyło się tylko w ostatecznej potrzebie.

Napisany przez 2utopus
Przy czym odsetki nie dotyczą raty, ale kapitału pożyczonego:
Dla kwoty 50 000 € 15% odsetek w skali roku na początku oznaczałoby 625 € odsetek w pierwszym miesiącu - do tego dochodzi odpowiednia spłata, aby móc spłacić pieniądze w ciągu 180 miesięcy.
(Z abonamentem odsetki maleją odpowiednio, ponieważ każdego miesiąca pozostaje mniej [url]kredytu[/url].) - Rata miesięczna wynosiłaby więc około 700 €.

Napisany przez hanes
Gimli pisze:
Nie miałem zamiaru tego brać pod uwagę ... to tylko w ostateczności mogło się zdarzyć.

Dobrze. W razie potrzeby tata pójdzie pieszo.

Napisany przez Gimli
Myślę, że w razie potrzeby jest po jego stronie. Nie po mojej.

Napisany przez 2utopus
Przy czym dobra konsumenckie nie stanowią zabezpieczenia dla [url]kredytu[/url] na 15 lat.

Na co został wzięty [url]kredyt[/url] w wysokości ponad 4000€?
Jak drogi ma być samochód? (koszt zakupu i miesięczne opłaty)
W zarysie, jaki jest model biznesowy? Czy przyszłość wciąż polega na osobistym dojeżdżaniu do klienta autem - czy nie jest tak, że przyszłość jest tutaj związana z biznesem online?
Jakie jest doświadczenie w świecie biznesu?
Samochód należy do ojca (bez [url]Leasing[/url]u/[url]kredytu[/url]) i został opłacony gotówką? Jaka była cena nowego auta - rok produkcji/przebieg? Dlaczego przy tak drogim samochodzie nie mógł wziąć [url]kredytu[/url]?
Czy samochód nie jest potrzebny do pracy? (w takim przypadku nie byłby podlegający zajęciu - czy ma kilka samochodów?)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata