Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Pfüb

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć, czy ktoś może mi pomóc z postępowaniem egzekucyjnym sądowym? PFÜB w banku był bezskuteczny... Czy mogę złożyć wniosek o PFÜB przeciwko klientom dłużnika (spółce GmbH), aby ewentualnie zajść należne faktury klientów spółce GmbH?

Napisany przez bruno68
Pan Müller,

wygląda słabo! Twój PFÜB (postanowienie o przekazaniu zajęcia)

Czy mogę złożyć wniosek o PFÜB przeciwko klientom dłużnika (GmbH), aby ewentualnie zająć jeszcze nieopłacone faktury klientów dla GmbH?

W ogóle nie, ponieważ masz tylko pośredni związek!

To, co możesz zrobić, to: Wobec zarządu, podobnie również wobec wspólnika, dochodzić zapłaty wkładu do kapitału zakładowego!

Porozmawiaj jednak o tym z swoim adwokatem!

Bruno68

Napisany przez Alex [CryptoMod]
bruno68 pisze:
Panie Müller,

wygląda słabo! Wasz PFÜB (postanowienie o przelewie egzekucyjnym)
Wcale nie, ponieważ ma Pan tylko pośredni związek!

To, co można by zobaczyć: Wobec dyrektora, podobnie żąda się od udziałowców wpłaty na kapitał zakładowy!

Porozmawiaj o tym jednak z Państwa adwokatem!

Bruno68

Drogi Bruno,

niestety znowu nie idzie zrozumieć, o co chodzi, tak jak piszesz....

Napisany przez bruno68
Do Pana Muellera, Napisałem dokładnie tak, jak można to zrobić zgodnie z prawem! Aby dokładnie wyjaśnić to, o co Pan pytał, byłoby to: Prawna nielegalna porada!; zgodnie z ustawą RDG, co skutkowałoby karą grzywny w wysokości 50 000 €! Dodatkowo możliwe jest zakaz prowadzenia działalności gospodarczej lub zawodu! Odpowiedzialność za udowodnienie dłużnika, manipulacji upadłościowej, doprowadzenia do bankructwa spoczywa na Państwa! Wówczas można by ominąć osłonę spółki GmbH i bezpośrednio zająć się dyrektorem zarządzającym, wspólnikiem! Czy opłaca się ponownie wyrzucać tysiące € straconych pieniędzy? Mógłbym wiele powiedzieć na ten temat, ale nie tu! Powód: patrz powyżej! bruno68

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata