Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt pomimo wpisu do rejestrów dłużników?

Napisany przez Lewis
Cześć,

Otrzymałem wniosek na rzecz Paypal jeszcze przed końcem 2017 roku. Zostało to również odnotowane w Schufa. Oczywiście uregulowałem wszystkie płatności tak szybko, jak to możliwe. Niestety to wpis bardzo obciąża moje Schufa (88%). Teraz, w miejscowości, gdzie ja i moja żona chcielibyśmy zamieszkać w przyszłości, została wystawiona na sprzedaż ostatnia działka. Kosztuje 49 000€ + około 6000€ kosztów dodatkowych. Zastanawiam się teraz, czy w ogóle będziemy mogli dostać [url]kredyt[/url] z moim Schufa? Moja żona ma wynik w Schufa na poziomie 98%. Posiadamy wystarczająco dużo wkładu własnego, aby pokryć koszty związane z budową i miesięczne dochody w wysokości 4000€. Oboje mamy umowy o pracę na czas nieokreślony. Jednakże moja żona jest jeszcze w okresie próbnym do marca. Moje pytanie brzmi, czy w ogóle warto próbować ubiegać się o [url]kredyt[/url], czy raczej nie ma na to szans? Jeśli tak, do jakiego banku powinniśmy się udać, czy może lepiej zwrócić się do doradcy finansowego? Dziękuję z góry za pomoc

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Lewis
Gdzie znajduje się nieruchomość w Niemczech?
Jakie jest wasze wspólne dochodzenie?
Czy posiadacie własny kapitał?

Możliwością byłoby, żeby twoja żona, mająca czystą historię kredytową i odpowiedni dochód, finansowała nieruchomość samodzielnie. Nawet pomimo okresu próbnego.
Inna opcja, w zależności od posiadanych środków własnych, to również przetestowanie was przez bank.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Lewis pisze:
To kosztuje 49.000 € + około 6000 € kosztów dodatkowych.
Teraz zastanawiam się, czy w ogóle możemy dostać kredyt z moim Schufa?
Moja żona ma wynik Schufa na poziomie 98%. Mamy tyle kapitału własnego, że możemy pokryć koszty dodatkowe budowy oraz miesięczny dochód w wysokości 4000 €.

Czyli te 6.000 EUR to Wasz kapitał własny? A może macie więcej, skoro piszesz:

Mamy tyle kapitału własnego, że możemy pokryć koszty dodatkowe budowy

Koszty budowy są przecież o wiele wyższe niż koszty dodatkowe przy zakupie działki....

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata