Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Procedury wypłaty umowy oszczędnościowej na cele budowlane.

Napisany przez flitsch
Hej wszystkim!

Mam dość stary kontrakt oszczędnościowy w LBS, który chciałbym teraz wypłacić. O ile dobrze to zrozumiałem, akceptuję przydział, rezygnując jednak z pożyczki, aby otrzymać dodatkowe odsetki premiowe?
Czysto intuicyjnie, teraz po prostu wysłałbym list polecony do mojego Centrum Klienta LBS.

Mój pierwszy szkic listu wyglądałby mniej więcej tak:

Szanowni Państwo,

niniejszym akceptuję przydział mojego konta oszczędnościowego na budowę w terminie na najbliższą możliwą datę. Zrzekam się przyznania pożyczki budowlanej.
Ponadto proszę o wypłatę opłaty za przystąpienie zgodnie z §3 ust. 4.

Proszę przelać środki oszczędnościowe wraz z odsetkami podstawowymi, odsetkami premiowymi i opłatą za przystąpienie na poniższe [url]konto[/url].

Dane konta: xyz

Z poważaniem i z prośbą o potwierdzenie,

xXx

Czy tutaj wszystkie aspekty zostały już uwzględnione, czy muszę jeszcze o coś zapytać? Czy może potrzebuję jeszcze jakiegoś formularza?

Daty kontraktów to:

Kwota oszczędności budowlanych
10.000,00 EUR

Kwota oszczędności budowlanych
8.xxxxx EUR

Plan
Vario 99/3

Data rozpoczęcia kontraktu
xx.xx.2003

Stopa procentowa na środki oszczędnościowe
2,0 %

Stopa procentowa premii
2,0 %

Początkowa data przyznania
xx.xx.2012

Dziękuję

Napisany przez kub0185
Po prostu zadzwoń do LBS... Dlaczego myślisz, że odzyskasz opłatę za zakończenie umowy? Wątpię, że będą zadowoleni z pozbycia się twoich pieniędzy, więc osobiście bym odpuścił z wysyłaniem listem poleconym.

Napisany przez Batman_BU
Ja, ja bym to tak zrobił, ale LBS chciała, żebym wypełnił ich własny formularz. Nie mam pojęcia, dlaczego. Ponieważ nie chciałem długich dyskusji, po prostu wypełniłem ten bałagan i wręczyłem pani z powrotem. Po prostu zrób to sobie i poproś o przysłanie niezbędnych formularzy.

Zazwyczaj opłata za zakończenie nie jest zwracana. Co jest napisane w ABB na ten temat?

Napisany przez flitsch
Wszystko jasne. Dzięki. Zadzwonię i poproszę o przesłanie mi właściwych formularzy. Tutaj wyciąg z ABB. Jeśli dobrze zrozumiałem, została opłacona opłata aktywacyjna w wysokości 100€, którą mogę odzyskać w opcji 3:

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata