- śr gru 11, 2019 9:23 pm
Hej wszystkim!
Mam dość stary kontrakt oszczędnościowy w LBS, który chciałbym teraz wypłacić. O ile dobrze to zrozumiałem, akceptuję przydział, rezygnując jednak z pożyczki, aby otrzymać dodatkowe odsetki premiowe?
Czysto intuicyjnie, teraz po prostu wysłałbym list polecony do mojego Centrum Klienta LBS.
Mój pierwszy szkic listu wyglądałby mniej więcej tak:
Szanowni Państwo,
niniejszym akceptuję przydział mojego konta oszczędnościowego na budowę w terminie na najbliższą możliwą datę. Zrzekam się przyznania pożyczki budowlanej.
Ponadto proszę o wypłatę opłaty za przystąpienie zgodnie z §3 ust. 4.
Proszę przelać środki oszczędnościowe wraz z odsetkami podstawowymi, odsetkami premiowymi i opłatą za przystąpienie na poniższe[url]konto[/url] .
Dane konta: xyz
Z poważaniem i z prośbą o potwierdzenie,
xXx
Czy tutaj wszystkie aspekty zostały już uwzględnione, czy muszę jeszcze o coś zapytać? Czy może potrzebuję jeszcze jakiegoś formularza?
Daty kontraktów to:
Kwota oszczędności budowlanych
10.000,00 EUR
8.xxxxx EUR
Plan
Vario 99/3
Data rozpoczęcia kontraktu
xx.xx.2003
Stopa procentowa na środki oszczędnościowe
2,0 %
Stopa procentowa premii
2,0 %
Początkowa data przyznania
xx.xx.2012
Dziękuję
Mam dość stary kontrakt oszczędnościowy w LBS, który chciałbym teraz wypłacić. O ile dobrze to zrozumiałem, akceptuję przydział, rezygnując jednak z pożyczki, aby otrzymać dodatkowe odsetki premiowe?
Czysto intuicyjnie, teraz po prostu wysłałbym list polecony do mojego Centrum Klienta LBS.
Mój pierwszy szkic listu wyglądałby mniej więcej tak:
Szanowni Państwo,
niniejszym akceptuję przydział mojego konta oszczędnościowego na budowę w terminie na najbliższą możliwą datę. Zrzekam się przyznania pożyczki budowlanej.
Ponadto proszę o wypłatę opłaty za przystąpienie zgodnie z §3 ust. 4.
Proszę przelać środki oszczędnościowe wraz z odsetkami podstawowymi, odsetkami premiowymi i opłatą za przystąpienie na poniższe
Dane konta: xyz
Z poważaniem i z prośbą o potwierdzenie,
xXx
Czy tutaj wszystkie aspekty zostały już uwzględnione, czy muszę jeszcze o coś zapytać? Czy może potrzebuję jeszcze jakiegoś formularza?
Daty kontraktów to:
10.000,00 EUR
8.xxxxx EUR
Plan
Vario 99/3
Data rozpoczęcia kontraktu
xx.xx.2003
Stopa procentowa na środki oszczędnościowe
2,0 %
Stopa procentowa premii