Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Barclay New Visa - Jak naliczane są odsetki?

Napisany przez Ronny85
Kochana społeczności,

w zeszłym roku miałem w użyciu NewVisa w barclaycard i mam obecnie otwarte pytanie, które chciałbym zadać, ponieważ od samej Barclay nie otrzymałem dotąd (3 razy napisałem) pisemnej odpowiedzi.

W lecie zaciągnąłem [url]kredyt[/url] na większe zakupy, pozwalając mojemu kredytowi wejść dość głęboko w dług i była to zaplanowana sytuacja. Spłacam go co miesiąc online (2% kwoty [url]kredytu[/url]). Na bieżąco kontroluję swój saldo poprzez własne księgowanie i co miesiąc kalkuluję aktywność mojego budżetu.

Teraz, na jesieni, moje saldo nagle mocno zaczęło rosnąć w dół i jestem trochę zdezorientowany. Karta Barclay New Visa jest bezzwrotna, jeśli spłaci się [url]kredyt[/url] w ciągu 2 miesięcy. Po tym czasie naliczane są odsetki.

Moje pytanie brzmi: Jak naliczane są odsetki teraz? Czy odsetki do należności są po prostu dodawane do salda po upływie 2 miesięcy, zwiększając kwotę do spłaty, czy też raty spłaty się przedłużają, powodując dłuższy okres spłaty [url]kredytu[/url]? Znasz to, że kwota do spłaty pozostaje taka sama, a odsetki są obliczane wraz z ratą, co skutkuje wydłużeniem planu spłaty. Dodatkowo, zastanawiam się nad tym, ponieważ Barclay przeprowadziło aktualizację oprogramowania (nowy interfejs online), a po mojej weryfikacji trzy raty spłaty nie były dziwnym trafem dostępne w wyciągach online, co zostało poprawione, ale tajemnicze saldo nadal istnieje.

O rany, mam nadzieję, że napisałem wszystko wystarczająco zrozumiale dla Was, profesjonalistów. Proszę miejcie litość!

Pozdrowienia
r

Napisany przez Dante
Są naliczane odsetki do spłacenia po 2 miesiącach po prostu dodawane do salda, przez co pozostała do spłacenia kwota po prostu wzrasta, czy może zostać zmieniona rata spłaty kapitału, co skutkuje dłuższym okresem spłaty [url]kredytu[/url]?Czy to nie jest to samo?

Napisany przez Ronny85
Przepraszam, czy mam jakiś błąd myślowy?

Znam to tylko tak, że kwota [url]kredytu[/url] się nie zmienia, ale odsetki są uwzględnione w ratach spłaty, co oznacza automatyczne przedłużanie się płatności (czyli nie 10 rat, a 11 rat). Poprzez dodawanie do salda [url]kredytu[/url] (kreditsaldo) zmniejsza się dostępny limit [url]kredytowy[/url].

Hmm!

Napisany przez 2utopus
Przy 2% zwrotu miesięcznie i 1% odsetek miesięcznie, sytuacja wygląda następująco:

Przy saldzie początkowym 1000€ płacisz 2% (20€) miesięcznie - w tym 1% odsetek (10€) - jeśli teraz nie użyjesz karty ponownie, będziesz mieć w następnym miesiącu:
990€ saldo - 2% rata 19,80€ - 9,90€ odsetki ...
Minimalna rata wynosi 15€ - więc spłata trwa bardzo długo i jest bardzo kosztowna.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
O jaką kwotę chodzi?

W takich przypadkach zazwyczaj po prostu pobieram normalną kwotę i kilka razy w miesiącu wypłacam i wpłacam na [url]konto[/url] bieżące... W ten sposób można tego bez odsetek używać. Po prostu wypłacasz o 200 EUR mniej niż kwotę pobraną co miesiąc, a brakująca kwota zmniejsza się o 200 EUR/miesiąc bez obciążenia odsetkami....

Napisany przez peer
Herrmueller pisze:
O jakiej kwocie mówimy?

W takich przypadkach zazwyczaj po prostu obciążam kartę kwotą, którą chcę zrównoważyć, a następnie kilkakrotnie w ciągu miesiąca wypłacam 500 EUR i wpłacam je na moje konto bieżące.... W ten sposób można korzystać z tego bez odsetek. Po prostu wypłacaj co miesiąc o 200 EUR mniej niż zostanie obciągnięte z konta, a deficyt będzie się zmniejszał co miesiąc o 200 EUR bez obciążenia odsetkami.....

Czekaj, chyba nie rozumiem. Obciążam kartę kwotą 5000€ jako przykład. Następnie w dniu spłaty pobieram te 5000 z mojego konta bieżącego w celu zrównoważenia. Natychmiast potem wypłacam 4800 z karty kredytowej jako wypłatę gotówki i wpłacam ją na moje konto bieżące. W ten sposób w tym miesiącu zostanie obciążone tylko 200. I tak dzieje się miesiąc po miesiącu i Barclays to akceptuje? Nie powoduje to dodatkowych opłat?

Napisany przez 2tneub
Herrmueller pisze:
W takich sytuacjach zwykle pozwalałem na normalne obciążanie kwoty i w danym miesiącu kilkakrotnie wypłacałem i wpłacałem na konto bieżące po 500 EUR.... W ten sposób można to wykorzystać bez odsetek. Po prostu wypłacaj 200 EUR mniej niż kwotę, którą otrzymujesz w danym miesiącu, a brakująca kwota będzie się zmniejszać o 200 EUR/miesiąc bez obciążeń odsetkowych.....

Pewnego czasu temu czytałem, że takie działanie podlega pod oszustwa związane z kartami kredytowymi (tzw. Kreditkartenreiterei).
Kiedyś sam też to zrobiłem przez jeden miesiąc, ponieważ chciałem oszczędzić sobie rozwiązanie i ponowne utworzenie funduszy oraz uniknąć odsetek od debetu.
Nie wiedziałem wtedy, że jest to uważane za oszustwo związane z kartami kredytowymi.

Napisany przez 2utopus
Na przykład w przypadku karty kredytowej Advanzia Gold Bezpłatna sytuacja wygląda tak, że normalne użytkowanie (przy płatności kartą kredytową) jest wolne od odsetek, ale wypłata gotówki z bankomatu jest natychmiast obciążana odsetkami (o ile nie ma środków na koncie).
(Nie jestem pewien, czy możliwe jest obejście tego poprzez Paypal dla znajomych.)

Zauważam tutaj, że na stronie karty Barclay New Visa nie podano jednoznacznych stóp procentowych - czy każdy klient ma tu indywidualne stawki uzależnione od zdolności kredytowej?

Napisany przez Alex [CryptoMod]
"

Äh, jeszcze raz powoli do zapisania: Obciążam KK kwotą 5000€ jako przykład. Następnie zezwalam na ściągnięcie tych 5000 z mojego konta bieżącego na dzień rozliczenia. Zaraz potem pobieram 4800 z KK w formie wypłaty gotówkowej i wpłacam je na moje [url]konto[/url] bieżące. W ten sposób w tym miesiącu zostaje obciążona tylko kwota 200. I tak dzieje się miesiąc po miesiącu i Barclay to akceptuje? Nie ma dodatkowych opłat w tym przypadku?

Tak, to działa dokładnie tak....

Ale możesz wypłacić maksymalnie 500 EUR dziennie..... Czyli przy 5.000 EUR to spore bieganie....

Na mojej karcie Barclay Gold nie ma żadnych opłat, mogę wypłacać pieniądze za darmo w każdym miejscu (dlatego ją mam, pracując w terenie i nie chcąc wiecznie szukać odpowiedniego bankomatu).

Ale jeśli nie spłacisz na czas (czyli pobierzesz całą kwotę przy następnym terminie) to myślę, że płacisz około 20% od kwoty wypłaty gotówkowej.

Cytat z tneub

Przeczytałem jakiś czas temu, że uchodzi to za oszustwo z użyciem karty kredytowej (hasło: jeździectwo z kartą kredytową).

Możliwe, ale myślę, że Barclay uznaje to mając nadzieję, że klient zadłuży się coraz bardziej, aż utknie w pułapce odsetek.... Czyli nie wydaje 200 EUR mniej każdego miesiąca, ale tu i ówdzie pozwoli sobie na coś ekstra, aż wysokość obciążenia przekroczy debet i klient zawnioskuje o spłatę ratalną. Wtedy w Barclays zrobi się naprawdę drogo.

Moja karta zaczęła się od limitu 3000 EUR i wzrosła przez lata bez jakiejkolwiek oceny zdolności kredytowej do obecnych 13.000 EUR."

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata