Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Wyłączne finansowanie - mieszkanie własnościowe

Napisany przez Tiana
"Cześć,

Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zakupem mieszkania na własność jako inwestycji.

Mam 27 lat, jestem żonaty i mam dziecko.

Obecnie jestem na urlopie rodzicielskim do września przyszłego roku. Przed tą datą mój plan i tak nie będzie możliwy do zrealizowania, ponieważ moje obecne dochody wynoszą 634 € (praca w niepełnym wymiarze godzin 450 € i zasiłek rodzinny).

Po powrocie do pracy mój dochód wyniesie około 1100 € (łącznie!).

A teraz moje pierwsze pytanie:

- Chciałbym sfinansować to samodzielnie, ponieważ z przyczyn finansowych nie chcę łączyć finansów z mężem.

Jak będą obliczane moje koszty utrzymania? Tylko dla mnie osobno (około 700 € według większości banków), czy koszty związane z moim synem również zostaną uwzględnione (dodatkowo około 200 €)? Czy koszty zostaną podzielone z moim mężem?

On płaci całą czynsz za nasze obecne mieszkanie? Czy w moim przypadku zostanie również uwzględniona połowa tej kwoty? Czy bank uzna, że nie mam wydatków na czynsz?

Być może ktoś już tutaj udzieli mi kilku informacji?

Z góry dziękuję!
"

Napisany przez NaTwoim13
Cześć, przyjmujemy stawki dla gospodarstw domowych dla 3 osób, w tym pełny czynsz.

Na podstawie Twoich dochodów i sytuacji mieszkaniowej (niestosowne jest mieszkanie na wynajem jako inwestor kapitałowy) finansowanie nie będzie możliwe tylko dla Ciebie.

Napisany przez Tiana
O rany, nie wiedziałem(a)m, że koszty utrzymania wtedy będą całkowicie zależały od mojej finansowej sytuacji i podobnie czytka. W takim razie powinien(em) najpierw położyć ten temat na dalszy plan i ewentualnie jeszcze raz zobaczyć z moim mężem w innym czasie.Do tego dochodzi jeszcze fakt, że nie ma żadnego kapitału własnego, a mój mąż nadal figuruje w rejestrze dłużników z powodu prywatnej upadłości...

Napisany przez Hilfe
Tiana pisze:
Oha, tego wcale nie wiedziałam, że koszty utrzymania wtedy całkowicie spoczywają na moich finansach, a także czynsz . W takim razie powinnam najpierw odłożyć ten temat na bok i być może przyjrzeć się temu w innym czasie razem z moim mężem.

Do tego dochodzi jeszcze fakt, że nie ma żadnego kapitału własnego, a mój mąż nadal ma wpis w rejestrze dłużników z powodu tamtejszej upadłości...

Nie do przedstawienia . Musicie uregulować swoje finanse, wówczas trzeba będzie to ponownie ocenić

Napisany przez bruno68
Cześć, Tina! Bądźmy szczerzy, jak zamierzasz finansować cokolwiek z 1100 € miesięcznie? Jako singielka masz już 1150 € miesięczne dochód wolny od potrąceń! Z dzieckiem, nawet więcej! A jako mężatka - to już w ogóle kalkulacja! Ponadto wspominasz, że twój mąż: ... nadal figuruje w Biurze Informacji Kredytowej z powodu dawnej prywatnej upadłości! I zamierzasz ryzykować finansowanie? To oznacza samodzielnie zatwierdzoną przyszłą klęskę gospodarczą! Jak dobrze zauważa pomoc: Musicie uregulować swoje finanse, wtedy można to ocenić na nowo!. Opis trochę skromny, ale co do meritum słuszny! Brakuje tylko zdolności kredytowej! [url]zdolność kredytowa[/url] - to cecha, którą każdy wierzyciel chce poznać! [url]zdolność kredytowa[/url] to prawdopodobieństwo przyszłej zdolności do spłaty, wyrażone w procentach w czasie zapytania! Ale to nie koniec oceny, każdy wierzyciel posiada bazę danych setek tysięcy klientów! Twoja sytuacja również nie jest nieznana, ponieważ istnieje dziesiątki tysięcy podobnych przypadków z ostatnich 70 lat! Twoje wskaźniki procentowe są porównywane do ich wskaźników, jeśli występują negatywne odchylenia, może być odrzucenie! Mogę tylko gorąco zalecić podjąć pracę nad negatywną przeszłością i eliminację negatywnych cech, przede wszystkim po to, aby zapewnić swojemu dziecku lepsze przyszłe warunki! bruno68

Napisany przez Tiana
Dziękuję za Wasze odpowiedzi! Wezmę je sobie do serca i ponownie rozważę w innym, późniejszym czasie!

Wesołych Świąt!
Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata