Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie działki leśnej!!

Napisany przez rheingeist
Cześć wszystkim

Dostałem w spadku działkę leśną. Teraz pytanie, jak powinienem ubezpieczyć tę nieruchomość?
Jakie [url]ubezpieczenie[/url] jest dla niej potrzebne?? Czy ta działka leśna jest automatycznie objęta moim ubezpieczeniem domu?
Działka leśna nie znajduje się bezpośrednio przy domu.

Część działki leśnej jest nadużywana przez sąsiednie ogrody jako miejsce składowania zielonych odpadów! (Dzika składowanie odpadów zielonych), ale bez większej ilości śmieci.
Ponadto lokalizacja jest bardzo trudno dostępna od tyłu.

Będę również bardzo wdzięczny za wskazówki i tricki dotyczące poprawy wartości tej nieruchomości!!!

Dziękuję bardzo
reini

Napisany przez Marc2512
Cześć. Poleciłbym tutaj ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej za nieruchomość, na wypadek gdyby ktoś tam się kiedyś zranił, itp., ewentualnie poprzez ofertę dla rolnictwa lub dla osób prywatnych, w zależności od dostawcy. W przeciwnym razie mam nadzieję, że w końcu stanie się to miejscem budowy :-)

Napisany przez Experte
rheingeist pisze: Dostałem w spadku działkę leśną. Teraz pytanie brzmi, w jaki sposób powinienem ubezpieczyć tę działkę? Jakie ubezpieczenie będę potrzebował do tego celu? Czy ta działka leśna jest automatycznie objęta moim ubezpieczeniem domowym? Ta działka leży nie bezpośrednio przy domu.
Nie, ta działka nie ma nic wspólnego z twoim domem i dlatego nie jest w nim objęta ubezpieczeniem. Do jakiego celu służy ta działka? Ile metrów kwadratowych ma ta działka? Kto jest odpowiedzialny za jej pielęgnację? Ta działka leśna częściowo jest wykorzystywana przez sąsiadujące ogrody, także jako miejsce nielegalnego składowania zieleni (dzikie składowanie odpadów zielonych), ale nie ma tam wielu śmieci. Następnie zgłoś to gminie lub zarządowi leśnictwa i zajmij się tym, aby to się nie powtarzało.

Czy możesz dać mi wskazówki, jak to najlepiej zrobić? Nie mam pojęcia o urzędach. Teren czyścić? Z niepotrzebnych odpadków, złomu i śmieci... Nie jest tak, że jest zaśmiecone. Leży tam czasem butelka, czasem papier, pokrywa sedesu... Nie prezentuje się to jakoś specjalnie bałaganiarsko. Pilnować, żeby uniknąć dzikich wysypisk, zdecydowanie za drogie. Czy mógłbyś mi dać jakieś wskazówki? Dziękuję

Jakie są koszty ubezpieczenia leśnego od pożaru, burzy, eksplozji i odpowiedzialności cywilnej? Nie mam zielonego pojęcia. Pożar, ponieważ lasy stają się coraz bardziej suche i jeśli kiedyś wybuchnie... dobrze byłoby być ubezpieczonym.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata