Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Wpadł w pułapkę długów.

Napisany przez Brego81
Mój mały brat znowu narobił sobie kłopotów...

Chciał zrobić wielkie wejście ze swoim zespołem, ale oczywiście potrzebował na to dużo pieniędzy, których nikt nie miał. Skończyło się na tym, że wziął pożyczkę na swoje imię i swoje [url]konto[/url].

Teraz, po 2 latach, nie są w stanie spłacać długu, ponieważ od kilku miesięcy mają problemy finansowe i prawie nie zarabiają...

Chciałbym mu pożyczyć pieniądze, żeby wyjść z długów, ale czy w ten sposób cokolwiek się nauczy?

Nie wiem, co jest właściwe.

Napisany przez 2titan1981
Dlaczego reszta zespołu nie bierze pożyczki? Żeby wszyscy byli w tej samej sytuacji i byli uwięzieni?

Napisany przez Marc2512
Prawdopodobnie był jedyną osobą o zdolności kredytowej. Czy sytuacja ta zmieniła się w ciągu 2 lat? Również ciekawe byłoby poznanie wysokości zadłużenia...

Napisany przez bruno68
"Brego81,

no cóż, jakoś znam ten rodzaj ludzi! Im bardziej zuchwały, tym lepszy!

Teraz pojawia się pytanie, jakie są długi i jakie jest wiek! Jeśli chcesz mu pomóc, poproś o zapisanie na piśmie rzeczy, które kupił! A następnie zapłać pieniądze wierzycielom bezpośrednio. Chodzi o spłatę długów, a nie o finansowanie innych szalonych pomysłów!

Jeśli tylko poręczył pożyczkę, wszystkie instrumenty powinny być w twoim posiadaniu. Jeśli naprawdę chcesz mu pomóc, musi zrozumieć, że długi zawsze stają się droższe niż cena, którą zapłacił!

Jeśli ma znowu koncerty, może dodatkowo spłacać raty, gdy zewnętrzne rachunki są uregulowane, może przekazywać pieniądze za wewnętrzne rachunki.

Ponieważ jeśli mu pożyczysz pieniądze, zawsze będzie do ciebie przychodził ze sprawami: ""Czy nie możesz...!"" Aż twa żona się zirytuje, zaczniecie się kłócić i wasze małżeństwo stanie na krawędzi!

Ratuj przed 1. upadkiem tak, ale nie spłacaj jego błędów na stałe!

bruno68
"

Napisany przez Agio
Hej!
Twój brat jest naprawdę w niesamowicie nieprzyjemnej sytuacji, która oczywiście może szybko stać się niebezpieczna. W spiralę długów popada się szybciej, niż się wydaje, i tak przypuszcza wielu ludzi. Bardzo dobra przyjaciółka moja również narobiła długów i po długim czasie wreszcie przyznała się do tego swoim najbliższym przyjaciołom. W pierwszym momencie byliśmy równie zszokowani jak ty, ale potem chcieliśmy od razu pomóc.

Jak pisali już inni użytkownicy tutaj, twój brat musi być świadomy swojej trudnej sytuacji i musi z tego wyciągnąć wnioski. Możesz pomagać mu w przejściu przez ten trudny okres, oczywiście jeśli to dla ciebie możliwe. Absolutnie się nie zrujnuj, żebyś nie musiał też brać [url]kredytu[/url]. Istnieje wiele różnych podejść do rozwiązania tego problemu, niektóre z możliwości znajdziesz na przykład tutaj: https://www.schulden.de/ Dla braków płynności istnieją również specjalne możliwości finansowania, aby uniknąć wpadania w pułapkę długów i przetrwać trudne okresy. Nazywa się to refinansowaniem. Sprawdź, co może być odpowiednie dla twojego brata.

Trzymam kciuki za przyszłość bez długów!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata