- pn sty 13, 2020 8:31 pm
Cześć,
co sądzicie, czy[url]kredyt mieszkaniowy[/url] Riester jest opłacalny? Czy można go połączyć z pomocą państwa na zakup mieszkania dla rodzin z dziećmi (Baukindergeld), czy dochód przekroczy limit dochodów do uzyskania pomoc z Baukindergeld? Czytałem, że składka oszczędnościowa przy kredycie mieszkaniowym Riester nie powinna przekraczać 2100€ na [url]konto[/url] promocyjne, wliczając w to dodatki. Ale czy można nadal wcześniejszą spłatą spłacić więcej kwotę [url]kredytu[/url] ? I podatki od czasu rozpoczęcia emerytury do 85. roku życia są opodatkowane rok po roku 2%, ale ze względu na niską stawkę podatku emerytalnego prawie nic nie jest opodatkowane. Czy dobrze zrozumiałem?
Moje nieco nielogiczne pytanie brzmi teraz: jak postępować z kwotą 2100€ na koncie promocyjnym? Czy ma to być dodatkowa spłata, czy może być dodane do miesięcznej raty?
Jak rozliczyć składki oszczędnościowe jako osoba prywatna w zeznaniu podatkowym jako specjalne wydatki? Czy podczas rozliczenia podatku dochodowego otrzyma się zwrot pieniędzy, czy raczej jest to przeznaczone dla osób samozatrudnionych?
Proszę o odpowiedź.
Z poważaniem
Finanzus
co sądzicie, czy
Moje nieco nielogiczne pytanie brzmi teraz: jak postępować z kwotą 2100€ na koncie promocyjnym? Czy ma to być dodatkowa spłata, czy może być dodane do miesięcznej raty?
Jak rozliczyć składki oszczędnościowe jako osoba prywatna w zeznaniu podatkowym jako specjalne wydatki? Czy podczas rozliczenia podatku dochodowego otrzyma się zwrot pieniędzy, czy raczej jest to przeznaczone dla osób samozatrudnionych?
Proszę o odpowiedź.
Z poważaniem
Finanzus