- pn sty 13, 2020 9:52 pm
Cześć,
moja mama wzięła[url]kredyt[/url] w Santander Bank i można powiedzieć, że została oszukana. Do jej [url]kredytu[/url] w wysokości około 15 000€ sprzedano jej [url]ubezpieczenie[/url] od pozostałej spłaty w wysokości 5 200€ (jednorazowa składka). To [url]ubezpieczenie[/url] pokrywa częściowe spłaty w przypadku utraty pracy (moja mama jest emerytką!) i przejmuje resztę zadłużenia w przypadku śmierci w wyniku wypadku. [url]ubezpieczenie[/url] to obejmuje [url]kredyt[/url] o maksymalnej kwocie 100 000€ ([url]kredyt[/url] do spłacenia wynosi około 15 000€). Kwota 5 200€ została również sfinansowana kredytem, więc teraz moja mama ma długi w wysokości ponad 20 000€ z oprocentowaniem ponad 6% w skali roku.
Jak można zrezygnować z ubezpieczenia od pozostałej spłaty, aby otrzymać część jednorazowej składki w wysokości 5 200€ i jak powinniśmy postąpić przy refinansowaniu[url]kredytu[/url] , aby uzyskać niższą stopę procentową?
Z góry dziękuję,
Christopher
moja mama wzięła
Jak można zrezygnować z ubezpieczenia od pozostałej spłaty, aby otrzymać część jednorazowej składki w wysokości 5 200€ i jak powinniśmy postąpić przy refinansowaniu
Z góry dziękuję,
Christopher