Re: Przeksztalć swoj kredyt i zrezygnuj z ubezpieczenia pozostałego długu.
Napisany przez ChristopherPB -
- pn sty 13, 2020 9:54 pm
Cześć,
moja matka wzięła[url]kredyt[/url] w banku Santander i można powiedzieć, że została oszukana. Do jej [url]kredytu[/url] w wysokości około 15 000€ sprzedano jej [url]ubezpieczenie[/url] od pozostałego długu za 5 200€ (jednorazowa składka). To [url]ubezpieczenie[/url] wypłaca raty w przypadku bezrobotności (moja mama jest emerytką!) i pokrywa pozostały dług w przypadku śmierci w wyniku wypadku. [url]ubezpieczenie[/url] to obejmuje [url]kredyt[/url] do maksymalnie 100 000€ (kwota [url]kredytu[/url] do spłacenia wynosi około 15 000€). Kwota 5 200€ została również sfinansowana kredytem, więc moja matka ma teraz długi w wysokości ponad 20 000€ z oprocentowaniem ponad 6% w skali roku.
Jak można zrezygnować z ubezpieczenia od pozostałego długu, aby chociaż częściowo odzyskać jednorazową składkę w wysokości 5 200€, i jak powinniśmy postąpić przy refinansowaniu[url]kredytu[/url] , aby uzyskać niższą stopę procentową?
Z góry dziękuję,
Christopher
moja matka wzięła
Jak można zrezygnować z ubezpieczenia od pozostałego długu, aby chociaż częściowo odzyskać jednorazową składkę w wysokości 5 200€, i jak powinniśmy postąpić przy refinansowaniu
Z góry dziękuję,
Christopher