- czw sty 16, 2020 4:36 pm
Hej,
mam pytanie. Chcieliśmy spłacić z wyprzedzeniem nasz[url]kredyt[/url] BS, który działa od około 10 lat i dla którego zawarliśmy przedłużenie 2 lata temu. Pierwsza informacja od Spardy była pozytywna, że musimy zapłacić odszkodowanie za wykupienie z wyprzedzeniem, było dla nas jasne. Telefonicznie podano nam kwotę około 2500 €.
Pod koniec stycznia chcieliśmy go spłacić i chcieliśmy poznać całkowitą kwotę do zapłacenia. Nowa informacja była przygnębiająca. Powołano się na klauzule umowne, że to nie jest możliwe.
1. Pytanie Czy istnieje prawo do spłaty z wyprzedzeniem?
2. Dlaczego pożyczkodawca tak postępuje? Czy może odgrywa rolę ujemna stopa procentowa, którą banki muszą płacić? Być może obecnie jest za mało budowanych i nadmiarowe pieniądze nie są potrzebne.
Na pewno nie jest to przyjazne dla klienta, bank zarabiałby na opłatach odstępnego.
Jestem wdzięczny za wszelkie wskazówki i opinie.
Pozdrawiam
Datephos
mam pytanie. Chcieliśmy spłacić z wyprzedzeniem nasz
Pod koniec stycznia chcieliśmy go spłacić i chcieliśmy poznać całkowitą kwotę do zapłacenia. Nowa informacja była przygnębiająca. Powołano się na klauzule umowne, że to nie jest możliwe.
1. Pytanie Czy istnieje prawo do spłaty z wyprzedzeniem?
2. Dlaczego pożyczkodawca tak postępuje? Czy może odgrywa rolę ujemna stopa procentowa, którą banki muszą płacić? Być może obecnie jest za mało budowanych i nadmiarowe pieniądze nie są potrzebne.
Na pewno nie jest to przyjazne dla klienta, bank zarabiałby na opłatach odstępnego.
Jestem wdzięczny za wszelkie wskazówki i opinie.
Pozdrawiam
Datephos