Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Przesunięcie długu! Bank przelał za dużo pieniędzy!

Napisany przez Tyson
Cześć, zaciągnąłem prywatny [url]kredyt[/url] w DSL Bank, który został spłacony przez Targobank. Niestety, Targobank przelał o 800 [url]euro[/url] za dużo do DSL Bank, co oznacza, że mam teraz o 800 [url]euro[/url] za mało! Według informacji od Targobank, taki błąd zdarza się, ponieważ rzekomo korzystają oni z kwoty według danych z Schufa, które nie są aktualne. Od kogo otrzymam teraz swoje pozostałe pieniądze?

Napisany przez bruno68
"Tyson,

Długi? Przepłaciłeś? Zostało źle zrozumiane, chyba to jest bardziej kwestia! Jak zabezpieczony był [url]kredyt[/url]? Jakie koszty dodatkowe ([url]ubezpieczenie[/url] od niewypłacalności) występują poza długiem?

To, co dłużnik może zrobić najtaniej, to: napisać list z prośbą o przelanie nadpłaconej kwoty na [url]konto[/url]!

Myślę, że 800 € to koszty odszkodowania za przedterminową spłatę.

Bądź zadowolony, że wyszedłeś z tego. Spłać długi tak szybko, jak to możliwe, aby ten koszmar się skończył!

bruno68
"

Napisany przez 2utopus
Podejrzewam, że tutaj zostało dodatkowo wykupione [url]ubezpieczenie[/url] spłaty [url]kredytu[/url] w wysokości 800€ lub odszkodowanie za wcześniejszą spłatę w wysokości 800€. Niemniej jednak oczywiście można skontaktować się z obiema bankami i zażądać odpowiedniego rozliczenia.

Targobank ma u mnie osobiście raczej złą opinię - coraz więcej długów/[url]kredytów[/url] ma być sprzedawanych - wraz z dodatkowymi produktami o wątpliwej korzyści dla klienta (ubezpieczenia spłaty [url]kredytu[/url] itp.) - zostało to tylko spłacone czy nawet zwiększone? (Gdy czytam, że brakuje 800€, bardziej myślę o zwiększeniu zadłużenia).

Napisany przez peer
Przewleczona kwota zazwyczaj zostaje niezwłocznie zwrócona przez DSL do Targo.
Czy sprawa została już wyjaśniona? W przeciwnym razie po prostu zadzwoń?

Napisany przez exosvw86
Oczywiście, jeśli przelany przelew jest większy niż pozostały dług, otrzymasz nadpłatę. Ponieważ to nie Ty dokonałeś przelewu, ale Targobank, być może oni otrzymają nadpłatę i na pewno wkrótce ją przelączą na Twoje [url]konto[/url].

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata