Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Wziąć kredyt na ślub?

Napisany przez ProfFF
Czy ktoś z was to zrobił?

U nas trochę szaleje w tej chwili. Suknia ślubna mojej żony kosztowała 5 000 [url]euro[/url], mój garnitur też nie jest tani. Właściwie chcieliśmy wynająć samochód, ale jest to z pewnością zbyt przesadnie drogie, tak jak wszystko inne.

Z drugiej strony, dostaje się pieniądze w prezencie i w ten sposób trochę odzyskuje, może więc nie opłaca się brać [url]kredytu[/url]... Jak było u innych?

Napisany przez peer
Na ślub? Nigdy [url]kredytu[/url]! Ślub trwa jeden dzień, a [url]kredyt[/url] spłacacie latami? Gdzie tutaj jest proporcja? Planujcie ślub zgodnie z Waszymi możliwościami finansowymi. Dlaczego sukienka za 5000 PIĘĆ TYSIĘCY! [url]euro[/url]? Po ślubie już nigdy jej nie założycie. Taką rzecz można na przykład wypożyczyć na ten dzień. Kosztuje tylko rozsądną opłatę. Więc proszę nie żyć ponad stan i nie zaczynać małżeństwa z górą długów.

Napisany przez 2tneub
Przy takiej cenie chciałbym się rozwieść jeszcze przed ślubem z moją żoną.
Mogę tylko zupełnie zgodzić się z peerem. Ślub należy świętować w ramach możliwości.

W szczególności w emocjonalnych momentach, takich jak ślub, narodziny i pogrzeb, wszyscy oczekują dopłaty emocjonalnej, ponieważ w tym momencie są gotowi ją zapłacić.
Począwszy od kart zaproszeń, przez dekoracje, tort, fotografa, aż po lokalizację. Trzeba naprawdę uważać, aby nie starać się doprowadzić wszystko do perfekcji.

Mogę powiedzieć z własnego doświadczenia, że poza chwilą po ślubie nigdy nie oglądałem tysięcy zdjęć w pełnym zakresie. To, czy dekoracje stołu pasowały do bukietu ślubnego czy nie, było mi wtedy całkowicie obojętne. Kwiaty na samochodzie od razu zrezygnowaliśmy, ponieważ podczas jazdy autostradą mogłyby wypaść nam na głowy. Kupiona suknia ślubna miała być później przerobiona lub sprzedana, ale po 8 latach wciąż wisiała nietknięta u nas i zajmowała tylko miejsce. Z kolei kupiony garnitur mogłem jeszcze kilka razy założyć.

Dla mnie najważniejsze są piękne wspomnienia z tego dnia i dni poprzedzających, podczas których świetnie bawiliśmy się z przyjaciółmi. Niezależnie od tego, czy sukienka wypożyczona za 300 [url]euro[/url] czy za 5000 [url]euro[/url], dopóki sukienka nie wypada całkowicie z kupy, twoja żona z suknią, pięknymi włosami i uśmiechem na twarzy zawsze będzie dla ciebie wyglądać jak księżniczka.

Napisany przez 2titan1981
Mój najlepszy sposób - w ogóle nie wychodzić za mąż / nie wychodzić za mąż. To oszczędza więcej, niż się myśli, ponieważ wskaźnik rozwodów jest już wyższy niż 50%. I ten, kto zarabia więcej, nie płaci tylko teraz za ślub, ale znacznie więcej, niż kiedykolwiek mógłby zaoszczędzić przez ślub.

Napisany przez Freeliner
...[url]kredyt[/url] na ślub..... tutaj można tylko potrząsać głową

Napisany przez florianmeier
Jeśli konieczne, to finansuję całą akcję od razu, więc

- Koszty ślubu w całości
- Opłaty notarialne za umowę małżeńską
- Koszty rozwodu.

Wszystko wliczone.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]