- ndz lut 23, 2020 12:56 pm
"Ja ja Ekspert,
od kiedy własne ubezpieczenia wypłacają własne szkody? Nie znam żadnego ubezpieczenia, które wypłaciłoby mi szkody, które wyrządzam mojej własności, żadne z moich ubezpieczeń, które mam na siebie nie pokryje takich szkód! Moje ubezpieczenia pokrywają tylko szkody, które robię osobom trzecim! Wyjątkiem są ubezpieczenia od wypadków, UPI i ubezpieczenia na życie, które wypłacają mi odszkodowanie, jeśli szkoda na mojej osobie powstała bez zamiaru przestępstwa!
W szczególnych ubezpieczeniach OC w niektórych przypadkach istnieje [url]ubezpieczenie[/url] braku zapłaty - jeśli osoba trzecia wyrządzi mi szkodę zdrowotną, moje [url]ubezpieczenie[/url] pokrywa ten przypadek! Jednakże tylko pod warunkiem przeniesienia roszczenia przeciwko sprawcy szkody na ubezpieczyciela!
Jeśli budujesz sam, wtedy odpowiadasz również sam za wszystkie szkody na budowie! Jeśli zatrudnisz firmę, to odpowiedzialność ponosi odpowiednie [url]ubezpieczenie[/url] firmy za wyrządzone szkody na budowie! Nawet po latach!
Jeśli firma nadal istnieje, można również żądać naprawy!
Stąd wynika pytanie o zabezpieczenie przed wieloma błędami!
a) Jakie ogólne [url]ubezpieczenie[/url] potrzebuję? To już na wstępie jest pytanie błędne! Ponieważ, gdy buduję, remontuję lub rozbudowuję [url]Dom[/url], to już jest problem, ponieważ nawet usługi rzemieślnicze objęte katalogiem jako potencjalnie ubezpieczające mogą być wyłączone z ochrony ubezpieczeniowej!
Wykonywanie samodzielnego montażu prądu, gazu, wody oraz ścieków jest ubezpieczeniowo zabronione, o ile nie jest się właścicielem co najmniej tytułu czeladnika. Jednak posiadanie tytułu czeladnika lub mistrza w jednym z powyższych obszarów nie zastępuje koniecznego tytułu czeladnika lub mistrza w innych obszarach!
Jak knebel można pozostać w swoim obszarze! Od licznika prądu do pojedynczych pokoi, można wykonywać prace związane z ustawieniem, prowadzeniem kabli pod, w, pod kafelkami, tynkiem lub betonem aż do gniazdek, włączników, instalacji antenowej i łączności internetowej! W związku z prowadzeniem instalacji elektrycznych inne branże, jak np. woda, ścieki, gaz mogą podążać tymi drogami. Tutaj specjalne zabezpieczenia muszą zapewniać, że nie powstają żadne ryzyka!
W związku ze wzrostem wartości domów dochodzi obecnie do regularnego niedoubezpieczenia w zakresie wartości odtworzenia domów! Gdy dochodzą do tego nieforemne zmiany w stanie budowli, to z powodu niezgłoszonej zmiany budowlanej w ubezpieczeniu automatycznie rosną szanse na zakwestionowanie ochrony ubezpieczenia w przypadku szkody!
Ponieważ tutaj pojawi się biegły budowlany ubezpieczyciela i regularnie odlicza niewystawione wartości wzrostu z sumy szkody! Ponieważ otrzymuje on premię do 30% od każdego zaoszczędzonego € z sumy szkody!
Również ze względu na brak rysunków, obliczeń kubaturowych,... Brak stosownych pozwoleń na przebudowę oraz brak wymaganych dokumentów Ortsbegehungen może skutkować poważnymi problemami podczas ponownej sprzedaży! Najpóźniej podczas przepisowych inspekcji lokalnych ekspert z zakresu budownictwa uwzględni niedociągnięcia w formie w swojej ocenie, m.in. brak dokumentacji rysunków, pozwoleń,... to może negatywnie wpłynąć na możliwą finansowanie!
Jako oficjalnie zatwierdzony pośrednik od 21 lat w zakresie ubezpieczeń, produktów finansowych i finansowania nieruchomości z i bez księgi wieczystej! Również pożyczki blankowe lub [url]kredyty[/url] konsumenckie! Wiem, jak działa biznes! Dotychczas wszystkie wnioski przeszły (100%), niezależnie od rodzaju! W niektórych przypadkach wskaźnik sprzedaży u pośrednika jest znacznie gorszy! A jeszcze gorszy, jeśli uwzględni się potencjalne kontakty!
Aby mogli jasno zrozumieć, gdy mówię, że chcę otrzymać prowizję jako 60 promili z czasu odpowiedzialności za 60 miesięcy, jest to także uregulowane umownie! Niektórzy niewykwalifikowani lub źli przedstawiciele ubezpieczeń płaczą, gdy starają się to zrozumieć! Dlaczego zatem ci ludzie otrzymują tylko od 13 do 20 promili!
Techniczny Ekonomista Przemysłowy / IHK, Technik Inżynier Metalurgii, ATN 7 dla Lotnictwa i Przestrzeni Kosmicznej, Dokument Specjalisty Przemysłowego na Technologie Chłodzenia - wszystko z dyplomem
Otrzymałem wszystkie niezbędne zezwolenia na terminy ustawowe bez zastrzeżeń!
Jakie zezwolenia mogą Państwo przedstawić? Aby poprzeć swoje wypowiedzi na temat związanej konkretnej działalności?
1) Aby w ogóle móc zawrzeć umowę, musisz najpierw wiedzieć, jakie [url]ubezpieczenie[/url] musisz wykupić!
2) Następnie musisz móc sam ocenić, czy wysokość ubezpieczenia jest finansowo wystarczająca!
3) Ponieważ od kilku lat świadczenia pomocy społecznej są uznawane za tzw. usługę rezerwową, teusługi muszą być uwzględnione jako czynnik korygujący!
Ubezpieczenie od wypadków: zbyt złożone dla dystrybucji online? od Michała Fiedlera Obezpieczenia od wypadków wciąż odstają od oczekiwań ubezpieczycieli w zakresie dystrybucji online. Możliwym powodem są różne rodzaje świadczeń, które sprawiają, że produkt jest złożony. Które kanały dystrybucji z tego korzystają. Czy ubezpieczenia od wypadków są zbyt złożone dla dystrybucji online? ... Kolejnym wynikiem badania jest to, że zwiększenie złożoności i nieprzejrzystości prowadzi do zwiększonej potrzeby doradztwa - tak uważa prawie 80 procent niemieckich dostawców w dziedzinie SHUK. Dla obszaru wypadków Roland Roider (Haftpflichtkasse) podkreślił w rozmowie z procontra: „W ubezpieczeniach od wypadków mamy do czynienia z różnymi rodzajami odszkodowań, takimi jak niezdolność do pracy lub śmierć, dzienne zasiłki szpitalne, zasiłek rekonwalescencyjny, zasiłek przejściowy. Wielość rodzajów świadczeń sprawia, że całość staje się złożona”. ...
Ubezpieczenie od wypadków prywatnych: Czy świadczenie z tytułu niezdolności do pracy jest bezpieczne w kontekście Hartz IV? od Floriana Burghardta Mąż kobiety otrzymującej świadczenie pomocy społecznej otrzymał jednorazową wypłatę z tytułu swojego prywatnego ubezpieczenia od wypadków. Czy żona musi zwrócić otrzymane świadczenia socjalne? Sąd socjalny w Karlsruhe podjął decyzję. Wypłaty z tytułu niezdolności do pracy z prywatnych ubezpieczeń od wypadków są zaliczane do świadczeń zgodnie z ustawą SGB II. Tak orzekł sąd socjalny w Karlsruhe. Jednorazowe świadczenie z prywatnego ubezpieczenia od wypadków musi zostać zaliczone do zasiłku dla bezrobotnych zgodnie z drugą księgą ustawy o ubezpieczeniu społecznym (ALG II lub Hartz IV). Tak orzekł sąd socjalny w Karlsruhe, który wydał wyrok dnia 20 listopada 2018 r. (Az: S 15 AS 2690/18).
Prywatne [url]ubezpieczenie[/url] od wypadków obniża rentę ofiarom
Czy płatności z prywatnego ubezpieczenia od wypadków mogą być zaliczane do tzw. renty dla ofiar zgodnie z ustawą o odszkodowaniach dla ofiar? Tak, orzekł sąd socjalny w Dreźnie.
Płatności rentowe z prywatnego ubezpieczenia od wypadków mogą być częściowo zaliczane do renty dla poszkodowanych na mocy ustawy o odszkodowaniach dla ofiar. Wynika to z wyroku Sądu Socjalnego w Dreźnie z 9 marca 2017 r. (znak akt: S 39 VE 25/14). Przypadek Kobieta w wieku 66 lat padła ofiarą przestępstwa w sylwestrową noc 2010 roku. Nieznany napastnik brutalnie uderzył ją w głowę od tyłu. Kiedy kobieta upadła na asfalt, doznała urazu mózgu z następczymi uszkodzeniami. Konieczne było ograniczenie pracy jako sekretarki.
Kommunale Sozialverband Sachsen początkowo przyznał jej rentę z powodu uszczerbku na zdrowiu zgodnie z ustawą o odszkodowaniach dla ofiar w wysokości 708 [url]euro[/url]. Ponadto kobieta otrzymywała co miesiąc 990 [url]euro[/url] renty z ubezpieczenia od wypadków męża, ponieważ jego umowa obejmowała ją.
Kiedy Kommunale Sozialverband dowiedział się o tym, obniżył wynagrodzenie o około 580 [url]euro[/url] do renty z odszkodowaniem. Kobieta złożyła odwołanie od tego orzeczenia przed sądem socjalnym. ...
Jak widać, nie ma sensu ubezpieczać się samemu. Ponieważ to, co zarabiałaby pani jako sekretarka, ofierze nie jest w ogóle wypłacane, nawet jeśli posiadała własne [url]ubezpieczenie[/url], czy to od szkód czy od sumy ubezpieczenia zawsze świadczenia socjalne są tak obcinane, że zawsze kończysz na Hartz IV!
Tylko dlatego, że odbyła się niewłaściwa lub niedoskonała konsultacja!
A to tylko z powodu dodatkowych 10 do 20 € miesięcznie! Zejście społeczne do krainy Hartz IV aż do końca życia, poza własnym mieszkanie, ponieważ brakujące 500 € pomimo własnego ubezpieczenia netto z dochodu jako sekretarka! bruno68"