Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Samochód niezapłacony, co mogę zrobić.

Napisany przez Pascal007
Cześć społeczności. Mam nadzieję, że trafiłem na odpowiednie forum i ktoś szybko udzieli mi wskazówki. Moja była dziewczyna kupiła samochód, do którego ja byłem współwłaścicielem, ponieważ sama nie byłaby w stanie go dostać, tak samo jak [url]ubezpieczenie[/url]. Rozstaliśmy się, ale płatności były kontynuowane przez pewien czas. Jednak teraz sytuacja się skomplikowała. Wczoraj dostałem pismo od ubezpieczyciela informujące o dużym zaległym płatności w wysokości 700€. Należy uregulować w ciągu xy dni. Urząd powiatowy też został poinformowany. Moja była obiecała tu i ówdzie coś spłacić... bla bla bla... Oczywiście wpłacę tę kwotę, ponieważ nie chcę źle się wyróżniać. Chciałbym jednak jednocześnie zrezygnować z samochodu, ale nie mam dokumentów itp., a moja była partnerka robi wszystko, aby to utrudnić. Mogę po prostu zdjąć tablice rejestracyjne, ale co wtedy? A wypowiedzenie ubezpieczenia będzie możliwe dopiero za kilka miesięcy. Jestem w bardzo trudnym położeniu. Jeśli zapłacę zaległość, to niby wszystko będzie ok, ale co dalej? Będę miał kolejne nieprzyjemne niespodzianki. Pozew w końcu i tak zostanie złożony, ale jak wiadomo, to jeszcze potrwa kilka miesięcy. Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek porady.

Napisany przez Experte
Dlaczego chcesz coś zrobić. Pojazd zostanie przymusowo wyrejestrowany w urzędzie rejestracji, a twoja dziewczyna musi ponieść koszty.

Napisany przez Muenchner82
Przepraszam, nie zauważyłem, że wątek jest stary.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata