Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: ING Bank, DiBa, Pełnomocnictwo do uczestnictwa w walnym zgromadzeniu

Napisany przez ManfJoh35
Dotyczy: ING Bank, DiBa, Pełnomocnictwo do udziału w walnych zgromadzeniach
We wszystkich bankach internetowych, z którymi miałem do czynienia, akcjonariusze mogą zamawiać bilety dla pełnomocników do udziału w walnych zgromadzeniach bezpośrednio przez stronę internetową banku depozytowego. Jedynie w przypadku „ING Die Bank und Du” nie jest możliwe wyznaczenie konkretnej osoby mojego zaufania do udziału w walnym zgromadzeniu.
Bank ma interes w tym, aby prawo głosu otrzymywały tylko konkretne osoby wybrane przez bank, takie jak
Związek Krytycznych Akcjonariuszy,
Niemiecki Związek Ochrony Posiadaczy Papierów Wartościowych i
Stowarzyszenie Inwestorów Kapitałowych
To, że online nie można przekazać swoich praw głosu wybranym pełnomocnikom, a nie wskazanym przez bank reprezentantom, po prostu nie jest tolerowane przez bank. Jaki interes ma bank w tym, aby można było zlecić online tylko wybranym przez bank przedstawicielom akcjonariuszy? Przy takich powiązaniach można przypuszczać wiele rzeczy!

W związku z tym wielokrotnie korespondowałem już z bankiem. Za każdym razem otrzymywałem odmowną odpowiedź. Przy czym proste rozwiązanie programowe mogłoby rozwiązać opisany problem. Jak to zrobić, pokazuje w tym punkcie bank Consorsbank.

Re: ING Bank, DiBa, Pełnomocnictwo do uczestnictwa w walnym zgromadzeniu

Napisany przez peer
A właściwe pytanie brzmi?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata