Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Kupiłem nieruchomość - odwołać umowę z pośrednikiem i żądać zwrotu prowizji.

Napisany przez IG Widerruf
Kto w ciągu ostatnich 12 miesięcy kupił lub sprzedał nieruchomość, płacąc przy tym pośrednikowi nieruchomości, może skonsultować się z wyrokiem BGH, aby sprawdzić, czy może odwołać zlecenie dla pośrednika. Wymagane jest wystąpienie fałszywych lub błędnych informacji o odwołaniu. W takim przypadku klient może żądać zwrotu zapłaconej prowizji.

W następnym artykule na n-tv.de podsumowałem tło i warunki:

Jak zaoszczędzić na prowizji dla pośrednika

Re: Kupiłem nieruchomość - odwołać umowę z pośrednikiem i żądać zwrotu prowizji.

Napisany przez tomy778
Miło wiedzieć.
U mnie było 2 zakupy z pośrednikiem.
Raz 10k, a raz 15k. Kontakt zawsze przez Immoscout, a potem pierwsze spotkanie podczas oglądania.
Co jest potrzebne do sprawdzenia?

Napisany przez IG Widerruf
To jest nasz formularz egzaminacyjny. Wszystko tam jest opisane.

Napisany przez tomy778
Perfekcyjnie. zaraz znajdę dane i wypełnię formularz. Może się opłacać...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata