Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie w trakcie urlopu rodzicielskiego - możliwe?

Napisany przez Anabak86
Cześć, jesteśmy rodziną z 2 dziećmi. Mój mąż zarabia 2000 € netto, a ja obecnie jestem na urlopie rodzicielskim do lipca 2020 roku, po czym będę otrzymywać świadczenie ALGI, dopóki nie wrócę do pracy. Nadal nie mamy miejsca w przedszkolu, dlatego prawdopodobnie zostanę w domu do sierpnia 2021 roku. Ponieważ wcześniej otrzymywałam tylko czasowe umowy w mojej firmie, nie mam też pracy teraz. Oczywiście mogę wrócić, gdy mój syn będzie miał opiekę.
Wczoraj byliśmy w banku i dostaliśmy odmowę. Chcemy kupić [url]Dom[/url] za około 200 000 €. Czy w ogóle w każdym banku jest tak, że podczas urlopu rodzicielskiego nie otrzymuje się [url]kredytu[/url], ponieważ nie jest to uznawane za dochód? Wyobrażałam sobie to inaczej i teraz jestem zdezorientowana. Prawdopodobnie teraz musimy poczekać jeszcze rok z zakupem domu. Dziękuję z góry.

Napisany przez NaTwoim13
"Cześć Anabak86,

w odniesieniu do twojego konkretnego pytania informuję, że w wielu bankach Elterngeld jest w rzeczywistości traktowane jako dochód. Ta informacja dotyczy ogólnej możliwości finansowania oparta na Elterngeld.

Oczywiście musisz się zastanowić, czy i w jaki sposób będziesz w stanie z przyszłych dochodów co najmniej pokryć koszty kapitałowe i utrzymać się.

Pojawiają się następujące pytania:

1) Ile masz dzieci?

2) Czy masz zobowiązania kredytowe, jeśli tak, jaka jest pozostała suma do spłaty i jaki jest miesięczny obciążenie?

3) Jaka jest cena zakupu?

4) Jakie są dodatkowe koszty nabycia, w tym ewentualne koszty pośrednika?

5) Czy konieczne są koszty modernizacji? Jeśli tak, jaka suma i czy planowane są również wkłady własne?

6) Czy używasz kapitału własnego?

7) Czy twój mąż otrzymuje 13. pensję, świąteczne i/lub urlopowe dodatki?

8) W jakim mieście planujecie kupić?
"

Napisany przez Anabak86
Dziękuję za szybką odpowiedź. To dodaje mi nadziei, mamy jeszcze 2 spotkania w innych bankach w przyszłym tygodniu.
1. Mamy 2 dzieci
2. Mały [url]kredyt[/url] w wysokości 130 € do 2022 r.
3. Cena zakupu ok. 200 000 EUR
4. & 5. Mamy ok. 25 000 EUR kapitału własnego na koszty dodatkowe i niewielki remont. Ponadto mamy zdolności manualne, a mój ojciec ma własną firmę budowlaną.
6. Jak już wspomniałam, ok. 25 000 EUR
7. Dokładnie. Mój mąż otrzymuje dodatkową premię świąteczną i 13. pensję rocznie.

Do czasu urlopu macierzyńskiego zarabiałam także ponad 2000 € miesięcznie i planuję wrócić do pracy w przyszłym roku, dlatego według moich obliczeń mamy dobre warunki. Najchętniej płacilibyśmy tyle samo za [url]kredyt[/url], co teraz za czynsz (700 €).

Napisany przez NaTwoim13
1) Jak wysokie są koszty poboczne nabycia?
2) W jakim mieście (ze względu na krajowe środki finansowe i wybór lokalnych banków) chcą Państwo kupić?
3) Jak wysokie są koszty modernizacji, lub jakie koszty planują na ten cel?

Aby to było czytelne i pełne zrozumienia, należy wypisać każdą pozycję osobno i dodać je do całkowitych kosztów

a) cena zakupu
b) koszty poboczne nabycia
c) koszty modernizacji wliczając wkład własny

(łączne koszty)

i odjąć od tego wkład własny

d) kapitał własny
e) wkład własny

co daje potrzebę finansowania.

Na podstawie tych parametrów można m.in. określić stopę obciążenia zastawem i ewentualnie dokonać optymalizacji, ponieważ szczególnie w przypadku modernizacji i wkładu własnego często nie są wykorzystywane możliwości obniżenia stopy obciążenia zastawem, a bez wykazu poszczególnych pozycji plan kosztów i potrzeba finansowania często nie są widoczne ani zrozumiałe.

Napisany przez Hilfe
Z dochonączenie nie jest to możliwe.

Napisany przez BenniG
Dzień dobry,

200 000 € przy 2 000 € netto dla 4 osób to rzeczywiście trochę mało.
Dodając 1 320 € zasiłku rodzicielskiego i 400 € zasiłku na dziecko, jest to wykonalne.
Jak długo masz prawo do zasiłku dla bezrobotnych?
Jak pewne jest miejsce w przedszkolu w sierpniu 2021 roku?
Ile czasu musicie więc przeżyć tylko z 2 000 € + 400 €?

Jaka jest obecnie podział klasy podatkowej?
Jeśli twój mąż przełączy się na klasę 3 i weźmie na siebie oboje dzieci, prawdopodobnie nie będzie musiał płacić już podatków i na początku będziecie mieli trochę wyższe wynagrodzenie (ale powinniście także coś odłożyć, ponieważ bardzo prawdopodobne jest, że będziecie musieli zapłacić podatek w późniejszym terminie).

Pozdrawiam
BenniG

Napisany przez Anabak86
BenniG pisze:
Dzień dobry,

200.000 € przy dochodzie netto 2.000 € dla 4 osób jest faktycznie trochę mało.
Dodając 1.320 € zasiłku rodzicielskiego i 400 € zasiłku rodzielskiego, jest to możliwe.
Jak długo trwa Twój zasiłek ALG I?
Jak pewne jest miejsce w przedszkolu w sierpniu 2021 r.?
Na ile czasu musicie obecnie (dość?) radzić sobie tylko z 2.000 € + 400 €?

Jaka jest aktualna klasyfikacja podatkowa?
Jeśli Twój mąż zmieni się do klasy 3 i zajmie się obydwojgi dzieci, prawdopodobnie nie będzie musiał już płacić podatków, a na początku będziecie mieli trochę większe dochody netto (ale powinniście również coś oszczędzać, ponieważ bardzo prawdopodobnie będziecie musieli potem zapłacić podatki).

Pozdrawiam
BenniG

Witam,
obecnie do lipca 2020 r. nasz dochód wynosi 2.000 € + 1250 € i zasiłek rodzinny 408 € = 3658 €

Według moich obliczeń, obecnie mamy 2206 € miesięcznie do dyspozycji.

Mam roczny zasiłek ALG I i również otrzymam 1250 €. Miejsce w przedszkolu jeszcze nie jest pewne, czekamy na odpowiedź, zazwyczaj wysyłają ją w lutym. Jeśli jednak wrócę do pracy, może się zdarzyć, że będziemy musieli pomyśleć o opiece dziennego opiekuna.

Klasy podatkowe zmieniliśmy od razu, gdy przeszłam na urlop rodzicielski. Mój mąż ma III, a ja V.

Napisany przez NaTwoim13
Ponownie, jeśli obecnie dochód wynosi 2 000 [url]euro[/url] przy 13 wynagrodzeniach (2 166 [url]euro[/url]), 408 [url]euro[/url] zasiłku rodzinnego i 1 250 [url]euro[/url] zasiłku rodzicielskiego miesięcznie, to finansowanie potrzebnych funduszy przy małym kredycie i 25 000 [url]euro[/url] wkładu własnego (plus wkład własny na modernizacje) jest możliwe, bez dwóch zdań!

Pytanie brzmi, czy dla rodziny jest to wykonalne, nawet jeśli zasiłek rodzicielski zostanie zastąpiony przez zasiłek dla bezrobotnych (ewentualnie później powróci się do pracy) lub czy decyzja o pozytywnym głosowaniu nad kredytem jest uzasadniona.

Na to drugie pytanie odpowiadam jednoznacznie tak, natomiast nie jestem w stanie ocenić pierwszego, gdy brakuje mi informacji na temat stylu życia, podejścia do pieniędzy i życia. Dlatego nie biorę - zgodnie z moim zwyczajem - udziału w spekulacjach ani nie dorabiam sobie tez, do których nie mam prawa!

Napisany przez BenniG
A jak to wygląda, jeśli od dochodów odliczysz jeszcze 300 € podatków?

Ale 200 000 € za [url]Dom[/url] wydaje się być korzystną ceną (choć może to zależeć także od lokalizacji) - miejmy nadzieję, że ograniczysz się do mniejszych remontów.

Napisany przez Anabak86
BenniG pisze:
I jak, gdy od dochodów odliczysz dodatkowe 300 € podatków?

Ale 200 000 € za Dom wydaje się być tanio (ale to może też zależeć od lokalizacji) - miejmy nadzieję, że pozostaniemy przy mniejszych remontach.

Dlaczego 300 € podatków? Rocznie otrzymujemy około 400 € podatku 13. pensji, około 1000 €, oraz 800 € premii świątecznej.
Małe remonty na początek są planowane, a później będziemy robić stopniowo. Dlatego też odkładamy także miesięcznie 800€ na książeczkę oszczędnościową, a po wszystkich wydatkach pozostaje nam około 2000€ na koncie. Więc nie żyjemy biednie i być może dobrze radzimy sobie z pieniędzmi.

Napisany przez 2utopus
Zasiłki zastępcze (świadczenia chorobowe/świadczenia dla bezrobotnych/świadczenia rodzicielskie) podlegają zastosowaniu progresji podatkowej. Nie trzeba płacić podatku od tych pieniędzy - ale zwiększają one stawkę podatkową dla pozostałych dochodów.
Jak wysokie są opłaty za przedszkole wraz z wyżywieniem w waszej gminie?

Napisany przez Anabak86
utopus pisze:
świadczenia zastępcze (zasiłek chorobowy/zasiłek dla bezrobotnych/zasiłek rodzicielski) podlegają tzw. progresji podatkowej.
Nie trzeba płacić podatku od tych pieniędzy - ale podnoszą one stawkę podatkową dla innych przychodów.
Jak wysokie są opłaty za żłobek w waszej gminie, wliczając w to koszty jedzenia?

W zależności od dochodów. Za pierwszego syna płaciliśmy wtedy 150€.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Tylko tak na marginesie:
Zmiana klasy podatkowej jest moim zdaniem strzałem w stopę...... Ponieważ jeśli ubiegasz się o zasiłek dla bezrobotnych (ALG1), to tam także liczy się klasa podatkowa V. Oznacza to, że poprzez oszczędzanie zaliczki podatkowej, którą i tak odzyskalibyście, tracicie prawdziwe pieniądze, które nie zostaną wypłacone jako ALG1....

Dochód brutto 3,500 EUR kl. 4 -> 1,440 EUR ALG1
Dochód brutto 3,500 EUR kl. 5 -> 1,180 EUR ALG1

W rezultacie tracicie 260 EUR miesięcznie.....

@Noelmaxim

Czy nie trzeba tutaj uwzględnić faktu, że TE nie jest w sytuacji Pracujący-> Urlop rodzicielski -> kontynuacja pracy, ale obecnie jest na urlopie rodzicielskim bez umowy o pracę?? Mogę zrozumieć, że TE ma zamiar powrócić do pracy po tym okresie, ale status pozostaje bezrobotny....

Napisany przez NaTwoim13
Herrmueller pisze:
@Noelmaxim

Czy tu nie trzeba brać pod uwagę faktu, że OP obecnie nie jest w sytuacji Pracujący-> Urlop rodzicielski -> powrót do pracy, lecz obecnie jest na urlopie rodzicielskim bez umowy o pracę?? Rozumiem, że OP sądzi, że będzie mógł potem znowu zacząć pracować, jednak status pozostaje bezrobotny....

Nie, banki (które należy wybrać, a jest ich sporo) oczekują rozliczenia przed urlopem rodzicielskim i decyzji o zasiłku rodzicielskim.

Ponadto, niektóre banki uznają nawet 2,000 euro oraz trzynastą pensję, a także zasiłek rodzinny za wystarczające do udokumentowania potrzeb finansowych.

Napisany przez NaTwoim13
Hilfe pisze:
Z dochodami jest to nie do pomyślenia .

Śmieszne, po prostu śmieszne. Może się zdarzyć, że niektóre rodziny nie poradzą sobie z nadmiarem, ale ci, którzy uważają, że są w stanie, otrzymają również zaufanie kilku banków! Czy jest to sensowne, to decydują rodziny, ale możliwe do przedstawienia decyduje bank, a tutaj mamy jasne go!

Napisany przez Anabak86
pisze:
Tylko tak na marginesie:
Zmiana klasy podatkowej jest moim zdaniem samobójstwem...... Ponieważ jeśli ubiegasz się o ALG1, to tam również liczy się klasa podatkowa V. W rezultacie tracisz prawdziwe pieniądze, które otrzymałbyś z powrotem, oszczędzając należność podatkową, co ostatecznie prowadzi do niższej wypłaty ALG1....

Brutto 3.500 EUR klasa 4 -> 1.440 EUR ALG1
Brutto 3.500 EUR klasa 5 -> 1.180 EUR ALG1

W ten sposób tracisz 260 EUR miesięcznie.....

Zmieniliśmy klasę podatkową, aby mój mąż dostał wyższe wynagrodzenie. Od tamtej pory zarabia o ponad 200 € więcej niż wcześniej. Musielibyśmy zastanowić się, czy zmiana wciąż się opłaca. Poza tym czy nie można zmieniać klasy podatkowej raz w ciągu roku kalendarzowego? W takim razie możemy to zrobić jeszcze przed złożeniem wniosku o ALG I.

Napisany przez Hilfe
Anabak86 pisze:
Zmieniliśmy klasę podatkową, aby mój mąż dostał wyższe wynagrodzenie. Od tego czasu zarabia więcej niż 200 € niż wcześniej. Trzeba by zastanowić się, czy zmiana się nadal opłaca. Ponadto czy można zmieniać klasę podatkową raz w roku kalendarzowym? Wtedy możemy to zrobić przed wnioskiem o zasiłek dla bezrobotnych.

pośrednik jak braunschweiger bobbele zawsze powie, że pasuje. Ale jeśli teraz zmieniacie klasy podatkowe z powodu 200 € i wiecie, że grozi wam AL1, to kupujecie Dom.

Kupujecie pralkę, telewizor lub coś podobnego. Ale nie Dom

Dowodzi naiwności

Napisany przez 2utopus
Anabak86 pisze:
Zmieniliśmy klasę podatkową, aby mój mąż dostał wyższą pensję. Od tego czasu zarabia więcej niż 200 € miesięcznie niż zwykle. Warto zastanowić się, czy zmiana w dalszym ciągu ma sens. Ponadto, czy nie można zmieniać klasy podatkowej raz w roku kalendarzowym? W takim razie możemy to zrobić jeszcze przed złożeniem wniosku o zasiłek dla bezrobotnych.

Twój mąż otrzymuje tylko 200 € więcej miesięcznie - jednak przy rozliczeniu rocznym podatku dochodowego oznacza to, że zwrot podatku zmniejszy się o 12x200 € - roczne dochody netto Twojego męża nie zmieniają się ze względu na klasę podatkową - inaczej jest w przypadku zasiłku dla bezrobotnych (ALG1) lub zasiłku rodzicielskiego - ich wysokość, o ile mi wiadomo, zależy od dochodu netto z ostatnich 12 lub 24 miesięcy przed złożeniem wniosku.
-> podwyżka 200 € u męża jest fikcyjna - obniżka zasiłku ALG1 o 260 € jest realna.

Napisany przez Anabak86
Pomoc pisze:
pośrednik taki jak brunwicki Bobbele zawsze powie, że pasuje. Ale jeśli teraz musicie zmieniać klasy podatkowe z powodu 200 € i wiecie, że grozi WZZ, to lepiej kupcie jakiś Dom.

Możecie kupić pralkę, telewizor czy coś podobnego. Ale nie Dom.

To świadczy o naiwności

1. Zmieniliśmy klasę podatkową, aby mój mąż zarabiał więcej w czasie, gdy i tak ja mam mniej - dlaczego nie? Nie było tak, że nam pieniądze brakowały, ale jeśli można mieć więcej, to trzeba to wykorzystać.
2. WZZ służy także jako most czasowy. Mogłabym także od razu wrócić do pracy, ale jeszcze nie mam miejsca w przedszkolu.
3. Być może jak piszesz, jest również kwestia finansowania, dlatego chciałem się tutaj również zasięgnąć informacji. Mam jeszcze 2 spotkania w bankach w przyszłym tygodniu, zobaczymy, co powiedzą.
4. Gdybyśmy nie mieli pieniędzy, nie myślelibyśmy o finansowaniu domu. Dlaczego nie poczekam, aż znowu wrócę do pracy? Do końca 2020 roku jest jeszcze dostępne wsparcie na budowę domu, którego chcielibyśmy również skorzystać. Jeśli jednak nie będzie innego wyjścia, musimy po prostu poczekać.

Napisany przez NaTwoim13
Pomoc pisze:
Pośrednik taki jak Braunschweiger Bobbele zawsze powie, że pasuje. Jeśli jednak już teraz musisz kręcić się z powodu 200 € w klasach podatkowych i wiesz, że grozi ci AL1, kupujesz Dom.

Kupujesz pralkę, telewizor lub coś podobnego. Ale nie Dom.

Jest to przejaw naiwności.

Pomoc, jeśli finansowanie nie jest możliwe do przeprowadzenia, to również to informuję! Uzasadniłem, że "pasuje" odnosi się do możliwości przedstawienia finansowania w kontekście pozytywnej opinii kredytowej, i o to właśnie pytano.

Oskarżasz klienta o naiwność, tymczasem to ty chwalisz się zupełnie innymi atrybutami, gdzie znów pojawiasz się nieproszony jako ktoś, którego nie należy traktować poważnie!

@Anabak86

Nie pozwól, aby ten troll odwrócił cię od realizacji twojego zamiaru. Poproś o przedstawienie spersonalizowanych liczb, danych i faktów (oprocentowanie i kapitał, czas trwania itp.), aby porównać je z twoją sytuacją finansową i sprawdzić, czy twój plan wydaje się być trwale realistyczny dla ciebie.

Cześć Anabak,
Możecie ponownie zmienić, ale musi to być zrobione na czas, w przeciwnym razie urząd skarbowy może to odrzucić. Jak już było napisane, nadpłatę podatku odzyskacie w zeznaniu podatkowym, obniżenie ALG1 to rzeczywista strata....

Napisany przez 2tneub
Anabak86 pisze:
Ponadto można zmienić klasę podatkową raz w roku kalendarzowym, prawda? Wtedy możemy to zrobić jeszcze przed złożeniem wniosku o świadczenie z ALG I.

Właśnie wczoraj czytałem mój newsletter podatkowy. Zmiana klasy podatkowej jest możliwa od 2020 roku nawet kilka razy w ciągu roku.

Napisany przez Anabak86
tneub pisze:
Wczoraj przeczytałem właśnie mój biuletyn podatkowy. Zmiana klasy podatkowej jest teraz możliwa nawet kilka razy w ciągu roku od 2020 roku.

Dzięki za informację ?

Napisany przez BenniG
Cześć Anabak, Jeśli dobrze rozumiem, podział Waszych klas podatkowych był następujący: Do lipca 2019 roku miałeś klasę 3, aby otrzymać jak najwięcej świadczenia rodzicielskiego. Potem przeszedłeś na klasę 5. Prawda? Ponieważ zasiłek dla bezrobotnych teraz jest obliczany na podstawie 12 dochodów przed urlopem macierzyńskim, moim zdaniem nie ponosisz straty i teraz nie musisz zmieniać na klasę 3, ponieważ w chwili obecnej nie masz żadnych dochodów, które mogłyby zostać uwzględnione. Więc ja poczekałbym jeszcze kilka dni, aż otrzymacie decyzję dotyczącą miejsca w żłobku, a ty będziesz mieć również umowę o pracę. Kto wie, jak będzie wyglądała gospodarka za 7 lub 19 miesięcy. Pozdrowienia, BenniG

Napisany przez Anabak86
BenniG pisze:
Cześć Anabak,

Jak teraz mogę ocenić, podział waszych grup podatkowych wyglądał następująco:
Do lipca 2019 miałeś SK 3, aby otrzymać jak najwięcej zasiłku rodzicielskiego. Potem zmieniłeś na 5. Prawda?

Ponieważ ALG teraz jest obliczane na podstawie 12 dochodów przed urlopem macierzyńskim, moim zdaniem nie ponosisz żadnej straty i nie musisz teraz zmieniać na 3, ponieważ w tej chwili nie masz dochodu, który byłby brany pod uwagę przy obliczaniu.

Myślę, że lepiej poczekać jeszcze kilka dni, aż otrzymacie decyzję dotyczącą miejsca w żłobku, a ty będziesz miał już podpisaną umowę o pracę. Kto wie, jak będzie wyglądać gospodarka za 7 lub 19 miesięcy.

Pozdrawiam
BenniG

Miałam do maja 2019 klasę podatkową IV.

Napisany przez Hilfe
Finansowanie nie jest możliwe do przedstawienia

Napisany przez NaTwoim13
Pomoc pisze:
Finansowanie niemożliwe do przedstawienia

No, powiedz dlaczego!

Napisany przez Hilfe
noelmaxim pisze:
Begründe das mal!

znajduje się we wszystkich umowach kredytów hipotecznych! Powinieneś wiedzieć to jako pośrednik! Jeśli zdolność kredytowa się pogorszy, należy to zgłosić! A jeśli już podczas składania wniosku wiesz, że będziesz pobierał zasiłek dla bezrobotnych, to graniczy z oszustwem

Napisany przez NaTwoim13
Przepraszam, ale naprawdę nie masz pojęcia o praktyce i rynku, przede wszystkim zupełnie odbiegasz od rzeczywistości i życia! Straszne!

Bank ma zamiar zerwać umowę po 7 miesiącach i zgłosić możliwość zbycia przez trzecią osobę, ponieważ DN stracił pracę?

Młodzieńcu, zgłoszenie tego faktu nie ma żadnych konsekwencji, zera, nic, nic i poza tym, nawet nie zgłoszenie czegoś takiego, z jakichkolwiek powodów, także nie!

Jeśli teraz twierdzisz, że konsument wiedział o tym przy składaniu wniosku o [url]kredyt[/url], to jak zamierzasz to udowodnić? Bez względu na to, że bankowi zależy na tym, aby nie było żadnych zakłóceń w realizacji usługi, których w tym przypadku nie widzę!! Nie inaczej niż w innych przypadkach.

Po prostu znowu niesakralnie i fachowo głupio.

Napisany przez Hilfe
noelmaxim pisze:
Przepraszam, ale naprawdę nie masz pojęcia o praktyce i rynku, zwłaszcza ponownie kompletnie oderwany od rzeczywistości i życia! Okropnie!

Czy bank faktycznie zakończy umowę pożyczki po 7 miesiącach i rozpocznie zagrożenie dla jej trzeciego wykorzystania, ponieważ DN stracił pracę?

Młody człowieku, zgłoszenie tego faktu nie ma żadnych konsekwencji, zero, nula, nic, żadnych, a poza tym nawet niezgłoszenie czegoś takiego, z jakichkolwiek powodów, również nie!

Czy teraz twierdzisz, że konsument wiedział o tym podczas składania wniosku o pożyczkę, natychmiast mi to wyskakuje, jak to ma być udowodnione? Bez względu na to, że bank ma interes w tym, aby nie było żadnych zakłóceń w świadczeniach, i nie widzę ich tutaj nadchodzących!! Nie inaczej jak w innych przypadkach.

Po prostu znowu bezzasadnie i fachowo głupio.

Głupie jest to, że publicznie i dla każdego dostępnie nadal doradzasz i bagatelizujesz takie sprawy. To jest pomoc przy oszustwie! Mam nadzieję, że DSL to przeczyta. Zgłoszę cię do głównego radcy prawnego, bafin i RTL. Nadzór jest zaangażowany.

Napisany przez Tomek0815
Pomoc pisze:
Głupie jest to, że publicznie i dla każdego czytelne doradzasz i bagatelizujesz coś takiego. To przecież pomoc w oszustwie! Mam nadzieję, że DSL to czyta. Zgłosiłem cię do głównego radcy prawnego, bafin i RTL. Nadzór jest zaangażowany.

...Watykanu i Dalajlamyś dob]Remember]dniłeś

Napisany przez NaTwoim13
Przede wszystkim, wczoraj przesłał mi zaproszenie do znajomych

Pomocy, to wszystko mieliśmy już kiedyś. Wtedy nie otrzymałem żadnych kontaktów od tych osób, instytucji, czy wiesz dlaczego? Ponieważ jesteś kłótliwy, prowokacyjny, gadatliwy! Czy myślisz, że to interesuje tutaj użytkownika, czy myślisz, że to interesuje panów i społeczeństwa, czy faktycznie wykonujesz to, co udajesz?

Wiesz jednak dlaczego, otrzymałbyś potwierdzenie tego, co napisałem!

Od samego początku nie pomagasz nikomu tutaj, tylko przeszkadzasz i prowadzisz (ostatni zresztą z dawnej ery), teraz chcesz nawet pełnić rolę głównego obrońcy, przy rzeczach, w których po prostu masz całkowitą niesprawiedliwość, przy doświadczonym maklerze, który działa na rynku od 27 lat, nie widząc się nawet raz z takimi sprawami i który już bawił się z zarządem DSL Banku.

Doskonała pomoc, dziękuję za reklamę

Napisany przez NaTwoim13
Więc teraz zamykam cię za oszczerstwa i złą opinię!

To wystarczy!

Napisany przez 6Bankkaufmann
W ogólności warunki [url]kredytu[/url] stanowią, że konieczne jest poinformowanie banku o pogorszeniu się zdolności kredytowej.
Jednak obowiązuje zasada, że dopóki regularnie spłaca się raty, nie powinno w zasadzie nic złego się stać.
Nie informowanie banku o pogorszeniu zdolności kredytowej, ponieważ i tak nic się nie dzieje, jest tu niewłaściwe podejście.
Każdy powinien przejść do ofensywy i krótko powiadomić bank, a dopóki płaci się regularnie, wszystko powinno być w porządku.

Oto również dobre informacje dotyczące tego tematu od Prawnika.
https://www.frag-einen-anwalt.de/Kue...t--f33379.html

Napisany przez NaTwoim13
Nikt nie mówi, żeby coś ukrywać. Nikt.

Dobry komentarz, Bankierze.

Napisany przez Anabak86
noelmaxim pisze:
Nikt nie mówi, żeby coś zatajać. Nikt.

Dobra uwaga, pracownik banku.

Faktycznie, również otwarcie mówię, że prawdopodobnie będę jeszcze przez rok otrzymywać zasiłek dla bezrobotnych, ponieważ obecnie nie mam jeszcze miejsca w przedszkolu dla dziecka. To jednak nie będzie pogorszenie mojej sytuacji, ponieważ otrzymam taką samą kwotę pieniędzy jak zasiłek rodzicielski.

Napisany przez Gott
Anabak86 pisze:
Poprawne, otwarcie mówię, że najprawdopodobniej otrzymam jeszcze 1 rok zasiłku dla bezrobotnych (ALG I), ponieważ obecnie nie mam jeszcze miejsca w przedszkolu. To jednak nie pogorszy mojej sytuacji, ponieważ otrzymam tyle samo pieniędzy, co zasiłek rodzicielski.

Musisz uważać podczas składania wniosku o współpracę z kimkolwiek i podpisywaniu dokumentów. Tak jak opisał użytkownik @Bankkaufmann. Na koniec dnia możesz otrzymać zgłoszenie o oszustwo, mimo że wszystko było otwarcie.

Życzę ci dalszego boskiego wsparcia.

Napisany przez 2tneub
Zaledwie zostaje zbanowany, od razu zaczyna działać pod innym pseudonimem.

Napisany przez Anabak86
Ostatnio byliśmy w banku i powiedziano nam, że świadczenia społeczne nie mogą być uwzględniane jako dochód. Niestety. Chociaż pieniądze są na koncie, liczy się jedynie jedna pensja. W poniedziałek mamy ostatni termin i jeśli nic z tego nie będzie, poczekamy z zakupem aż znowu zacznę pracować.

Napisany przez Smirnoff1983
Czy istnieje możliwość, aby jeden z doradców finansowych sporządził listę, co będzie uważane za dochód, a co nie? Jakie dochody będą liczone i w jakim procencie. Być może nawet założy osobny wątek na ten temat. Pytania te pojawiają się tutaj przecież dość często.

Więc:
- Wynajem
- Wynagrodzenie
- Praca dorywcza
- Zasiłek chorobowy
- Świadczenie rodzicielskie
- Świadczenie macierzyńskie
- Wczesna emerytura
- Emerytura
- Alimenty na dziecko
- Alimenty na matkę
- .....
- .....

Napisany przez NaTwoim13
Smirnoff1983 pisze:
Czy istnieje możliwość, aby jeden z doradców finansowych sporządził listę tego, co stanowi dochód, a co nie? Jakie dochody są uwzględniane i w jakim procencie. Być może nawet założy specjalny wątek na ten temat. Te pytania pojawią się tutaj jednak systematycznie.

Więc:
- Czynsz w wysokości 80% czynszu zimnego
- Wynagrodzenie 100%, również 12. i 13. pensja różnią się w zależności od banku
- Praca na pół etatu 100%
- Świadczenie chorobowe 0%, ponieważ to świadczenie socjalne i niepodlegające zajęciu
- Świadczenie rodzicielskie w wysokości 100%, czasami trzeba wyjaśnić, że po urlopie rodzicielskim powrócisz do pracy lub zawodu
- Świadczenie macierzyńskie 0%, chociaż jeśli następuje po świadczeniu rodzicielskim, uwzględnia się je jako świadczenie rodzicielskie
- Emerytura wczesna 100%
- Emerytura(y), również emerytura z niezdolności do pracy na czas nieokreślony 100%
- Zasiłek rodzinny 100%
- Alimenty na dziecko 0%
- Alimenty na matkę 100%
- ..... Dochody z odsetek 100%
- .....

Obecnie przedstawiam finansowanie, gdzie dochody składają się z zasiłku rodzicielskiego i emerytur niezdolności do pracy na czas nieokreślony.

Napisany przez NaTwoim13
Anabak86,

nie jest to złośliwe, ale czy naprawdę zamierzają Państwo poważnie kupić nieruchomość i zabezpieczyć do tego odpowiednie finansowanie, czy może chcą sobie poćwiczyć albo nudzą się?

Przesłałem Państwu jako doświadczony pośrednik finansowy spersonalizowane oferty, trwałe oferty odnoszące się do Pa Państwa indywidualnych informacji, które uprzejmie przekazali mi Państwo.

Obie oferty zawierają najlepsze warunki według systemu i pochodzą od 2 największych banków w Niemczech.

Nie rozumiem, dlaczego dają się Państwo tak łatwo zirytować, urlop rodzicielski jest trwałym dochodem, liczy się rzeczywista sytuacja.

Napisany przez NaTwoim13
Przede wszystkim w jednej ofercie wystarczy sama pensja męża do pozytywnej decyzji kredytowej!

Napisany przez NaTwoim13
189.000,00 € / 20 lat stałych / nominalny 1,58% / efektywny 1,61% / Rata odsetkowa i kapitałowa 406,35 € / 1% kapitału / Opcja dodatkowej spłaty 5,00% / Okres karencji 6 miesięcy / Opcja zmiany odsetek 3 razy bezpłatnie pomiędzy 1% a 5%

Zanim zostanie skrytykowana spłata w wysokości 1%, możliwa jest spłata w wysokości 3% wyłącznie z dochodu mężczyzny.

Napisany przez NaTwoim13
Przychody

Dochód netto 2.166,67 €

Suma dochodów 2.166,67 €

Wydatki

Obciążenie z wniosku (w tym raty z innych pożyczek) 721,35 €
Koszty utrzymania 220,00 €
Inne raty kredytowe 130,00 €

Suma wydatków 1.071,35 €

Podstawowa suma dochodu do obliczenia LHK

2.166,67 €

Utrzymanie

Główny wnioskodawca 650,00 €
Współwnioskodawca 200,00 €

Suma kosztów utrzymania 850,00 €

Nadwyżka / Brakująca kwota
Nadwyżka 245,32 €

W obliczeniach tej instytucji bankowej nawet przewiduje się wyższą stopę odsetkową i ratę spłaty kapitału, niż faktycznie istnieje!

Napisany przez Gott
noelmaxim pisze:
Anabak86,

nie jest to złośliwe, ale czy faktycznie zamierzają Państwo kupić nieruchomość i zabezpieczyć odpowiednie finansowanie, czy po prostu chcą się popisać lub nudzą się?

Przesłałem im jako doświadczony pośrednik finansowy spersonalizowane oferty, zgodne z ich indywidualnymi informacjami, które uprzejmie mi udostępnili.

Obie oferty zawierają najlepsze warunki według systemu i pochodzą od dwóch największych banków w Niemczech.

Nie rozumiem, dlaczego tak bardzo się Państwo denerwują, „Elterngeld” to trwały dochód, liczy się rzeczywista sytuacja.

Ona chce kupić Dom, a nie pralkę. Niech nie będą Państwo złośliwi, ale czy chcecie Państwo sprzedać finansowanie i zarobić fajną prowizję, czy pomóc klientowi?

Napisany przez NaTwoim13
@PomocCzy czytasz historię? Ona nie otrzymuje finansowania od jednego!!!! Banku! Jednakże jest on zabezpieczony przesłanymi mi danymi!! Logiczne jest więc, że pytam, czego chce, skoro do tej pory zadowala się odrzuceniem! Muszę założyć, że jest poważnie zainteresowana rozwiązaniami, a nie usilnie szuka współczucia, ponieważ jeden !!!! Bank ją odrzucił! Można dopaść szaleństwa!!!

Napisany przez Smirnoff1983
noelmaxim pisze:
Obecnie prezentuję finansowanie, w którym dochody składają się na przykład z zasiłku rodzicielskiego i renty inwalidzkiej na czas nieokreślony.

Dlaczego nie uwzględnia się zasiłku macierzyńskiego? Przecież jest on wypłacany przez pracodawcę i ubezpieczenie zdrowotne. Czyli przez 12 tygodni. Potem automatycznie przechodzi się na zasiłek rodzicielski.

Napisany przez NaTwoim13
Wynagrodzenie za ochronę macierzyństwa samo w sobie nie jest uważane za stabilny przychód, co jednak nie ma znaczenia, jeśli poczekamy, aż zostanie zatwierdzone świadczenie rodzicielskie.

W przyszłości może się okazać, że te dochody nie będą istotne, lub że poczekamy 1-2 miesiące na złożenie wniosku finansowego, bądź zrealizujemy projekt 1-2 miesiące później, jeśli dochody te są potrzebne dla pozytywnego bilansu domowego i następnego pozytywnego głosowania kredytowego.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata