Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Umowa oszczędnościowa w ramach systemu oszczędności mieszkaniowych została rozwiązana.

Napisany przez wanne
Cześć,

Data rozpoczęcia umowy: 11.2003
Kwota oszczędności budowlanych: 10000 €

Otrzymałem wypowiedzenie w odniesieniu do mojego oszczędności budowlanych.
W załączniku znajdziesz pismo.
Nie rozumiem zasady ZinsPlus.
Umowa jest w pełni opłacona od maja 2019 roku w kwocie 10000 € i od tego czasu nie wpłacano już żadnych składek.
Teoretycznie nie mogę już skorzystać z pożyczki, ponieważ oszczędności wynoszą 100%, czy ja źle to rozumiem?
Dlaczego miałbym zrezygnować z [url]kredytu[/url], aby otrzymać premię odsetkową?

Dziękuję z góry

Wanne

Re: Umowa oszczędnościowa w ramach systemu oszczędności mieszkaniowych została rozwiązana.

Napisany przez bruno68
Cześć wanne,

niestety należysz do jednych z kilkuset tysięcy klientów, którzy teraz lub do dzisiaj zostali zmuszeni do zrezygnowania ze starych umów oszczędnościowych!

Mimo że pozostaje już niewiele możliwości dochodzenia swoich praw, ponieważ Federalny Sąd Najwyższy orzekł, że po 10 latach od alokacji prawo odstąpienia należy do samej kasy oszczędnościowej, patrz też § 488 ust. 3 BGB
Najlepiej zgłoś kasie oszczędnościowej swoje dane bankowe!
Jeśli nie potrzebujesz [url]kredytu[/url], oficjalnie poinformuj BSK o rezygnacji z [url]kredytu[/url], w zamian otrzymasz przynajmniej dodatek odsetkowy

Poszukiwacze zysku są ograniczeni z Deutsche Bausparkasse Badenia. Ponieważ w przypadku rezygnacji z [url]kredytu[/url], [url]kasa oszczędnościowa[/url] wypłaca 300-procentowy bonus tylko od tych odsetek, które zostały naliczone do czasu alokacji kontraktu. .....
Ponadto muszą minąć co najmniej siedem lat od daty zawarcia umowy, aby tzw. ZyskPlus został wypłacony.
Oznacza to uproszczony sposób obliczeń: Przy aktualnym oprocentowaniu środków w wysokości 1% rocznie, "poszukiwacz zysku" po siedmiu latach zgromadzi łączne odsetki w wysokości 10% zainwestowanych środków. Po odliczeniu kosztów zawarcia kontraktu, otrzyma w sumie 8% odsetek - co odpowiada rocznemu oprocentowaniu zaledwie 1,1%.

Nie jestem w stanie potwierdzić, czy takie ZyskPlus zostanie wypłacony, ponieważ te archiwalne dokumenty już nie są dostępne!

bruno68

Napisany przez Gott
Mam nadzieję, że również masz trochę wglądu... Dawać jest błogosławieństwem większym niż branie

Napisany przez Dante
Gott pisze:
Mam nadzieję, że również masz trochę wglądu... Dawać jest szczęśliwsze niż brać.

Komu powinniśmy dawać? Czy mógłbyś den bardziej sprecyzować?

Napisany przez Gott
Dante pisze:
Komu mam dać? Czy potrafisz to jakoś sprecyzować?

Chętnie Dante

Dajesz oszczędnościom budowlanym, rezygnując i wypowiadając umowę

Napisany przez C. Andreas
Cześć,

W twoich dokumentach powinno być oświadczenie o przyjęciu przydziału, które zostało złożone jakiś czas temu.
Najlepiej wypełnij je i oświadcz jednocześnie rezygnację z pożyczki w stosunku do kasy oszczędnościowo-budowlanej.
Klasyczna finansów, o ile dobrze pamiętam, przyniesie około 4% odsetek.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata