Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Wniosek kredytowy zawsze jest odrzucany.

Napisany przez xdonald18
"Cześć,

mam 18 lat, od lata ubiegłego roku.

Pracuję w obecnej firmie od listopada i zarabiam między 1200 a 1350 [url]euro[/url] netto.

Mieszkam w domu rodziców i tak będzie przez najbliższe lata.

W zeszłym roku Amazon miał ofertę z darmową kartą kredytową z premią startową, postanowiłem skorzystać, ale wniosek został odrzucony, byłem zaskoczony, także wniosek o umowę telefoniczną w Medi Markt został odrzucony przez S-Kontor.

Moje [url]konto[/url] osobiste w DKB zostało otwarte z debetem w wysokości 100 [url]euro[/url] i kartą Visa o takim samym limicie.

Od lipca regularnie mam tam wpływy.

Umowa telefoniczna została ostatecznie załatwiona w lokalnym sklepie. Moja historia kredytowa jest czysta, ale wynik punktacji kredytowej jest niski.

To samo w bonify, mimo że mam tylko jedno [url]konto[/url], wynik mojej punktacji wynosi 776, a 81% osób z mojej grupy ma wyższą punktację niż ja, dlaczego, nie mam pojęcia.

Nie mogę opłacić automatycznie w Amazon, ani w Paypal, nie mogę też kupować na raty w Otto, nie mogę zaciągnąć [url]kredytu[/url]. Wszędzie jestem odrzucany, mimo że wszystko płacę, nie mam debetu i mam stałą pracę...!

DKB zwiększył mój debet do 1500 [url]euro[/url], którego jeszcze nie wykorzystałem.

Pomyślałem, że wezmę [url]kredyt[/url] w wysokości 3500 [url]euro[/url] i sfinansuję nim to i owo.

Ale nikt nie jest skłonny mi go udzielić, nawet [url]kredytu[/url] w wysokości 1000 [url]euro[/url] (próbowałem w Smava, bez skutku).

Czy ktoś może tu podać rozsądne wyjaśnienie, dlaczego tak się dzieje?

Oczywiście, wiem, że nie mogę finansować domu ani kupić jachtu, ale odmowa mnie nawet za małego [url]kredytu[/url] w wysokości 3500 [url]euro[/url], a nawet 1000 [url]euro[/url] (którego bym nie wziął)?

Nawet osoba z Smava powiedziała, że coś tu nie gra, coś jest nie tak, więc wielkie pytanie: CO TO MOŻE BYĆ???!!

Będę wdzięczny za każdą radę i pomoc.

Pozdrowienia

xdonald
"

Napisany przez volltilger
Załatw już umówienie spotkania w doradztwie dla osób zadłużonych i dołącz dokumenty do wniosku kredytowego, wtedy banki zauważą, że realistycznie oceniasz i zarządzasz swoimi finansami. Wtedy uda się także z małym kredytem!

Napisany przez xdonald18
I w jakim stopniu ten głupi post pomaga z rozważaną tutaj kwestią?

Napisany przez 2titan1981
Nadal składasz wnioski o [url]kredyty[/url], mimo że Twój wynik jest znacznie poniżej 90%. Jeśli Twój wynik [url]kredytowy[/url] jest poniżej 90%, zapomnij o kredytach i zakupach na raty. Poczekaj, aż Twój wynik ponownie przekroczy 90% - wtedy uda ci się dostać [url]kredyt[/url]. Z dochodem w wysokości 1200€ zbliżasz się do granicy egzekucji, co również nie jest korzystne.

Napisany przez Marc2512
xdonald18 pisze:
mam 18 lat, od lata tamtego lata. Znalazłem
Pracuję od listopada w obecnej firmie (die)
i zarabiam między 1200 a 1350 euro netto. Błąd

xdonald

Ale lepiej poczekaj, aż się odezwie Bruno... wtedy wszystko będzie jasne

Napisany przez xdonald18
Zapytania przechodzą przez zapytanie warunków do SCHUFA, które nie mają wpływu na wynik.

Mój bazowy wynik wynosił w lipcu i sierpniu 47%, a teraz wynosi 50,06, jak już wspomniałem, trochę dziwne, ponieważ nie ma ode mnie żadnych negatywnych danych.

Wiem też, że moje dochody nie są jeszcze tak wysokie, ale będą rosły :-)

No cóż, nie do końca to rozumiem, ale chyba i tak nic na to nie poradzę, z jakiegoś powodu...!

Napisany przez volltilger
Brüno, przejmij stery! ?

Napisany przez 2utopus
Czy już zamówiłeś bezpłatne sprawdzenie swojego raportu w Biurze Informacji Gospodarczej, które można otrzymać raz w roku i sprawdziłeś wszystkie wpisy?

Twój wynik w Biurze Informacji Gospodarczej może również zależeć od miejsca zamieszkania/przeprowadzek itp.

Wynik w Biurze Informacji Gospodarczej często rośnie, gdy nie zawierasz nowych umów i terminowo regulujesz stare umowy.

Warto jednak zastanowić się, czy warto żyć na [url]kredyt[/url] kosztem własnej przyszłości - lepiej kupować rzeczy dopiero, gdy uzbierasz na nie pieniądze.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Dlaczego zaraz po skończeniu 18 lat i zarobieniu pierwszych pieniędzy ludzie muszą brać [url]kredyt[/url], żeby sobie coś kupić, czego prawdopodobnie nie potrzebują do życia? Co miesiąc zaoszczędź 500 EUR (powinno być to możliwe przy takiej pensji) i w ciągu 6-7 miesięcy uzbierasz sumę 3,600 EUR...

Napisany przez xdonald18
Czy jest możliwe odpowiedzenie na pytanie, albo po prostu nie, ale proszę nie dodawać zbędnych komentarzy, dlaczego i inne oskarżenia i domysły?

Myślę, że mój problem jest dość jasny, czy oszczędzam 36-7 miesięcy, kupuję rzeczy, których nie potrzebuję, czy też wszystko trzymam u prostytutki, to jest dokładnie ZERO istotne.

Napisany przez LadySunshine
Jasne. Jesteś zbyt młody w wieku 18 lat. Schufa ocenia Twoje dane. Ile masz lat, co robi Twoja grupa porównawcza. W tym wieku z powodu braku doświadczenia w kwestiach finansowych wiele opóźnień w płatnościach jest notowanych, dlatego Twój wynik jest słaby, ponieważ Twoja grupa porównawcza jest niewiarygodna. Nawet jeśli nic nie zrobisz, będziesz mieć słabą zdolność kredytową. Już 20 lat temu było tak, że debitel udzielał umów na telefony komórkowe osobom poniżej 21 roku życia, ale z interną adnotacją, że jeśli kwota rachunku przekroczyła 120 marek niemieckich, telefon był blokowany dla połączeń wychodzących. Trzeba było albo osiągnąć 21 lat, albo przedstawić zaświadczenie o zarobkach w wysokości co najmniej 1800 marek niemieckich, wówczas adnotacja blokująca była usuwana. Wiem o tym, bo mnie to wtedy dotyczyło i pracownicy debitel tak mi to wytłumaczyli. I widać po Twoim przykładzie, że młodzieży po prostu brakuje doświadczenia w sprawach finansowych. Chcesz kartę kredytową, tylko dlatego, że jest darmowa. Chcesz wziąć [url]kredyt[/url], mimo że nie potrzebujesz. Ciesz się tym, że Schufa robi Ci na drodze przeszkodę ze względu na Twój młody wiek. To służy wyłącznie Twojemu własnemu bezpieczeństwu.

Napisany przez bruno68
"xdonald18,

Ihre Schreiben hier deuten auf ein echtes Problem hin! Ihre Auskunft über

Mein Basisscore war im Juli bzw. August bei 47% und liegt jetzt bei 50,06 wie ich bereits sagte irgendwie komisch weil nix negatives von mir vorliegt.

Sagt doch alles aus, ihre Schufa ist wortwörtlich in Arsch! Premium-Kunden eine Schufa Basisscore vom mindestens 97 % und nicht 47 % oder 50 %! Damit sie es Verstehen die 50 % sind nicht die Hälfte von 100 %, sondern nur ein Bruchteil dessen was nach her in Richtung 90 oder gar 97 % geht! Selbst wenn sie jetzt 3 % Besserung in Quartal erhalten, was jährlich 12 % bedeutet nicht das Sie in 4 Jahren als Premium Kundin sind! Mitnichten, denn es werden immer Merkmale beachtet je Höher sie Prozentemäßig kommen. Denn die Wahrscheinlichkeit steigt ja, wenn der Basisscore in Richtung 97 % geht, einen Kredit zu erhalten!

So ist logischerweise ihre aktuelle Mittellosigkeit, ein Hemmschuh zur Kredit Erlangung. Später bremst die anhaltende Mittellosigkeit die Anstieg der Bewertungsprozente, da die Blackbox wertungsfrei alle Daten in ein Prozess auswertet und daraus den Basisscore ermittelt gilt dies als Gradmesser der Bonität, des Einzelkunden.

Ihre Bewertung setzt sehr wohl aus ihren Jahrgang [Horizontale und vertikale Bewertung, einer Geschlechterneutrale und innerhalb eines Geschlechts (Weiblich)] zusammen. mit den vernichteten Ergebnisses! Ausgedrückt in den 46 % Basisscore.

Zum Thema Einkommen

Bin seit November bei der jetzigen Firma, und verdiene so zwischen 1200 - 1350 [url]euro[/url] netto.

Wenn man bedenkt das Pfändungsfreie Einkommen bei Netto 1079,00 €, im Jahr 2019 liegt ! Rechnet man 2020 mit 2 % hinzu, kommt man auf ca. 1.110 € unpfändbares Einkommen 2020!

Und sieht man November, Dez. 2019, Jan und Feb 2020? Was ist mit der Probezeit von 6 Monaten und daran das unter 24 Jährige mit erheblichen vereinfachten Mitteln entlassen kann?

Alle genannten Punkte fließen mit weiteren 590 Punkte in eine blackbox namens Schufa, die schüttelt ihren Basisscore am Ende aus!

Lernen Sie erstmal mit den Einkommen umzugehen, sonst Sind Sie sehr schnell bei der Serie Jung, verzweifelt.. und pleite! live dabei, statt davor vorm Fernseher. Sparen Sie erst mal den Betrag von 90 € bis 240 € monatlich. Beweisen sie mal, dass Sie Sparen und das sie auch später ihre eingegangenen Zahlungsverpflichtungen nachkommen können.

Bruno68
"

Napisany przez Birgit
Jesteś tutaj po to, aby otrzymać pomoc.
Musisz także przyjmować pomoc od ludzi z doświadczeniem.

Ledwie masz 18 lat, a już masz wziąć [url]kredyt[/url]. Dla wielu osiemnastolatków to początek pułapki zadłużenia.
Naucz się zarządzać swoimi pieniędzmi, odkładać oszczędności.
Mieszkasz u rodziców, więc masz niskie lub żadne koszty mieszkania. Masz więc dobre możliwości gromadzenia oszczędności, aby spełniać swoje (konsumenckie) życzenia.
Niestety obecnie wielu ludzi finansuje swoje konsumenckie marzenia kredytem, ponieważ często jest tak łatwo otrzymać [url]kredyt[/url].
Kiedy to zadziała, wkrótce bierze się następny [url]kredyt[/url]. W końcu raty [url]kredytu[/url] stają się zbyt wysokie, więc trzeba zaciągnąć większy [url]kredyt[/url], aby spłacić te mniejsze. Płaci się więc jeszcze dłużej i trudno się z tego wyplątać.
Obecnie niewielu odkłada oszczędności. To duży problem.
Wiem, że nie chciałbyś tego czytać. Ale mogę ci tylko doradzić, abyś odkładał oszczędności i za ich pomocą realizował swoje marzenia.
Masz szczęście, że nadal mieszkasz w domu rodziców. Prawdopodobnie masz niewielkie płatności za mieszkanie, co daje ci możliwość oszczędzania.
Bądź wdzięczny za to i wykorzystaj tę zaletę.

Napisany przez xdonald18
Cześć,
nie chodzi o to, co chciałbym przeczytać, ale chciałbym to w pewnym stopniu zrozumieć.

Karta kredytowa miała 75 salda i była bezpłatna, jaki jest więc problem, aby powiedzieć, że przyjmuję te 75 euro z przyjemnością, jeśli to możliwe?

Oczywiście, nie zarabiam obecnie fortuny, ale nie mam już 6 miesięcy okresu próbnego, z którego już wyszedłem :-)
I już oszczędzam pewną kwotę co miesiąc, choć dla Biura Informacji Gospodarczej (Schufa) zupełnie obojętnie, czy oszczędzam czy nie.

Mogę już mieć oszczędzone 5000 euro (dziedziczony Dom itp.), a mimo to Biuro Informacji Gospodarczej mówi on się nie nadaje i to właściwie nie powinno być prawdą.

Cóż, dziękuję za te kilka, jednak pomocnych odpowiedzi
Pozdrowienia
xdonald

Napisany przez Alex [CryptoMod]
To proste do zrozumienia:
Właśnie ukończył naukę, nigdy nie oszczędzał i od razu wszystko kupuje na [url]kredyt[/url] = złe wrażenie = brak [url]kredytu[/url].....

Napisany przez 2utopus
Jeśli otwiera się wiele kont oszczędnościowych/kart kredytowych (np. z powodu premii powitalnej/dla nowych klientów) i potem znowu je zamyka, zachowanie to z perspektywy Schufy nie jest trwałe/inspirujące zaufanie.
Ktoś, kto potrzebuje otworzyć dodatkowe [url]konto[/url] z powodu kwoty XY lub potrzebuje dodatkowej karty kredytowej, wydaje się w złej sytuacji z perspektywy Schufy.
Regularne korzystanie z [url]kredytów[/url] oprocentowanych na 0% lub drobnych [url]kredytów[/url] może negatywnie wpłynąć na wynik w Schufie. (lub wiele zapytań o [url]kredyt[/url])
Kto planuje wziąć [url]kredyt[/url] za 1-5 lat (np. [url]kredyt hipoteczny[/url]) powinien unikać takich działań.

Napisany przez bruno68
xdonald18,

wygląda na to, że w dziedzinie finansów istnieje poważna luka w zakresie wiedzy!
Dobrze, w wieku 18 lat brakuje ci 20 do 30 lat doświadczenia zawodowego! Wynagrodzenie wydaje się również należeć raczej do dolnego przedziału! Nie żeby to było złe, ale muszę być z nimi szczery. Ja sam zarabiałem już w 1988 roku brutto minimum 5 000 marek, czyli netto 2 600 marek? nie, otrzymywałem! Później wzrosło to do 3 800 marek netto.

Dzisiaj sytuacja wygląda inaczej, zazwyczaj kończy się to na karcie błękitnej! To, czego faktycznie wymaga Sąd Federalny od osoby pracującej jako makler!

Jednakże tak, jak w przypadku diagramu Herzsprunga-Russella, większość klientów porusza się w głównym obszarze, choć oczywiście mogą występować pewne odchylenia (m.in. ze względu na zawód)!

Brakuje im zrozumi... etc. [tekst skrócony] ...enia! Jeśli chcesz się czegoś nauczyć, lepiej kup książki, to co jest darmowe, nie zawsze musi być bezbłędne! Podstawy również są dobre do budowy wiedzy!

bruno68

Napisany przez 6Bankkaufmann
@bruno68, bardzo dobry post!
Byłoby interesujące przeprowadzić ankietę wśród 18-20-latków, ile z nich czyta książki i się dokształca.
Dotyczy to oczywiście także osób w naszym wieku, czyli około 50 lat plus/minus.
Wczoraj przyszła do mnie książka dr. Markusa Kralla z Amazona „Wenn schwarze Schwäne junge kriegen” i sądzę, że nie wystarczy już tylko patrzeć w telefon non-stop 24/7.

Napisany przez 2tneub
bruno68 pisze:
- Tak więc płatność gotówką jest czasami związana z znacznymi rabatami u dealera samochodowego!
- Oczywiście, nawet jeśli pieniądze weźmiesz w innej banku i zapłacisz gotówką! Otrzymasz ten sam rabat, tylko ten sam rabat bank inny pobiera jako odsetki kredytowe!
- Lub salon samochodowy może zaoferować im od razu finansowanie 0% z 0% rabatem!

Ładne uprzedzenia, ale nieprawdziwe. Skąd miałoby pochodzić dodatkowe marża dealera samochodowego przy sprzedaży za gotówkę?
Wręcz przeciwnie, banki częściowo płacą prowizję za pośrednictwo w finansowaniu.
Jeśli istnieje finansowanie 0%, to nie dealer samochodowy je oferuje, a producent we współpracy ze swoimi bankami. Pozwala to producentowi kontrolować sprzedaż.
Nie bez powodu nieudokumentowane finansowanie przy zakupie samochodu używanego jest zazwyczaj droższe niż finansowanie przy zakupie auta nowego.

Napisany przez bruno68
"An tneub,

die von mir genannten drei Beispiele sind wohl mehr als Standardmodell zu verstehen! Ihre genannten Beispiele sind sind extra Steuerungselelmente um bestimmte Absatzschwächen (u. a. Dieselfahrzeuge) auszugleichen! Dies sind aber wiederum Lockreize um zu kaufen!

Am besten ist diese Werbung so zu verstehen!

A) https://youtu.be/NlE1BwGTaZ8

B) https://youtu.be/yRLwjCBQ-Os

Der Sinn der Lieder ergibt sich nur aus den Text! Warum kein Geld sparen kann!

@ Bankkaufmann

nun ja Bücher was ist das? Ein Relikt aus der vergangenen Jahrhunderten?

Bruno68
"

Napisany przez xdonald18
To naprawdę fajne, jak tutaj cały czas komentowana jest sprawa zupełnie w innym kontekście.
Chodzi tu nie o złapanie wszystkich kart itp. itd. itp.

Zresztą, stworzyłem teraz 2 dodatkowe zapytania, z dokładnie tymi samymi danymi, poza nazwą i miejscem zamieszkania, i otrzymuję po 3 oferty kredytowe z oprocentowaniem od 2,9 do 5,4% dla osób w moim wieku, których po prostu nie ma!

Na Fałszywe Dane!!!!, gdzie data urodzenia, zarobki i staż u pracodawcy są takie same.
I teraz niech mi ktoś, kto czyta książki, zasiądzie i mi wyjaśni, w której książce znajdę, że osoba nieistniejąca otrzymuje oferty z dokładnie takimi samymi warunkami jak rzeczywista osoba, która nie zaszła w żadne długi!!

Napisany przez 2tneub
pisze:
Nauczone,

trzy przykłady, które podałem, należy raczej traktować jako modele standardowe!

Jeszcze raz. To, co piszesz, nie jest nawet w przybliżeniu standardowym przypadkiem w handlu motoryzacyjnym.

Przedstawiciel marki zazwyczaj współpracuje z bankiem tej marki. W przypadku samochodów nowych prawdopodobnie większość dealerów finansuje pojazdy bezpośrednio przez bank. Pieniądze są przekazywane bezpośrednio przez bank do producenta. Gdy klient przychodzi i kupuje samochód, finansowanie pośrednie pojazdu zostaje zakończone. Dokumentacja pojazdu trafia do dealera, a po X dniach konto dealera zostaje obciążone.
Z dokumentem pojazd można zarejestrować i umówić się na przekazanie pojazdu klientowi.
W zależności od sposobu płatności klienta, może on przelać pieniądze z góry, zapłacić gotówką lub pieniądze mogą zostać przesłane przez finansujący bank w ciągu kilku dni. Dealer dokładnie wie, że po złożeniu dokumentów bank wypłaci pieniądze w ciągu x dni, o ile wszelkie dokumenty zostaną złożone poprawnie.
Różnica czasowa, którą dealer musi pokryć własnymi środkami finansowymi, wynosi od 3 do 5 dni, jeśli wszystko idzie gładko, aż do jednego miesiąca, jeśli jakieś dokumenty zostały zapomniane. Oprocentowanie kontokurentów w bankach producentów wynosi obecnie między 2,x% a 3,x%.
Teraz możesz sam obliczyć, ile kosztuje dealera, jeśli musi zostawić auto na koncie przez 10 dni w porównaniu z przedpłatą. To są grosze. W zamian dealera może nawet otrzymać prowizję pośrednictwa od banków.
Dla dealera jest to zatem prawie obojętne, czy klient finansuje, dzierżawi czy przelewa pieniądze. To nie ma nic wspólnego z kontrolą sprzedaży ani czymś podobnym.

Wynikające z tego koszty zostały uwzględnione w cenie sprzedaży producenta do dealera. Tak więc płaci to zarówno klient gotówkowy, jak i finansujący.

Napisany przez bruno68
An xdonald18, A teraz niech się ktoś z czytelników książek usiądzie i wytłumaczy mi, w której książce znajdę, że fikcyjna osoba otrzymuje oferty z dokładnie takimi samymi warunkami, jak realnie istniejąca osoba, która nie zaszła w nic złego!! Z mojego doświadczenia wiem, że istnieją programy, które na podstawie kodu pocztowego, miasta, ulicy i nazwiska wywołują blokadę! Wiadomo, że ubezpieczenia budynkowe kierują się pięcioznakowym kodem pocztowym, aby sprawdzić możliwość ubezpieczenia od zdarzeń elementarnych! Tzw. Warunki ZÜRS! W Państwa przypadku otoczenie społeczne (dzielnica mieszkaniowa) wydaje się być traktowane jako podmiot ryzyka! Stąd odmowa udzielenia pożyczki! Zauważ także, że oferty nie dają prawa do ubiegania się o [url]kredyt[/url]! Jedno to realna oferta, której forma jest zgodna z warunkami ustawowymi, drugie to tylko reklama! Wyciągi z oprocentowaniem między 2,9% a 5,4% to tylko reklama, ale nie wniosek [url]kredytowy[/url]! I nie mają absolutnie nic wspólnego z rzeczywistością! Kosztują tylko Twój atrament i papier! bruno68

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata