- wt lut 04, 2020 4:38 pm
"Cześć,
mam 18 lat, od lata ubiegłego roku.
Pracuję w obecnej firmie od listopada i zarabiam między 1200 a 1350[url]euro[/url] netto.
Mieszkam w domu rodziców i tak będzie przez najbliższe lata.
W zeszłym roku Amazon miał ofertę z darmową kartą kredytową z premią startową, postanowiłem skorzystać, ale wniosek został odrzucony, byłem zaskoczony, także wniosek o umowę telefoniczną w Medi Markt został odrzucony przez S-Kontor.
Moje[url]konto[/url] osobiste w DKB zostało otwarte z debetem w wysokości 100 [url]euro[/url] i kartą Visa o takim samym limicie.
Od lipca regularnie mam tam wpływy.
Umowa telefoniczna została ostatecznie załatwiona w lokalnym sklepie. Moja historia kredytowa jest czysta, ale wynik punktacji kredytowej jest niski.
To samo w bonify, mimo że mam tylko jedno[url]konto[/url] , wynik mojej punktacji wynosi 776, a 81% osób z mojej grupy ma wyższą punktację niż ja, dlaczego, nie mam pojęcia.
Nie mogę opłacić automatycznie w Amazon, ani w Paypal, nie mogę też kupować na raty w Otto, nie mogę zaciągnąć[url]kredytu[/url] . Wszędzie jestem odrzucany, mimo że wszystko płacę, nie mam debetu i mam stałą pracę...!
DKB zwiększył mój debet do 1500[url]euro[/url] , którego jeszcze nie wykorzystałem.
Pomyślałem, że wezmę[url]kredyt[/url] w wysokości 3500 [url]euro[/url] i sfinansuję nim to i owo.
Ale nikt nie jest skłonny mi go udzielić, nawet[url]kredytu[/url] w wysokości 1000 [url]euro[/url] (próbowałem w Smava, bez skutku).
Czy ktoś może tu podać rozsądne wyjaśnienie, dlaczego tak się dzieje?
Oczywiście, wiem, że nie mogę finansować domu ani kupić jachtu, ale odmowa mnie nawet za małego[url]kredytu[/url] w wysokości 3500 [url]euro[/url] , a nawet 1000 [url]euro[/url] (którego bym nie wziął)?
Nawet osoba z Smava powiedziała, że coś tu nie gra, coś jest nie tak, więc wielkie pytanie: CO TO MOŻE BYĆ???!!
Będę wdzięczny za każdą radę i pomoc.
Pozdrowienia
xdonald "
mam 18 lat, od lata ubiegłego roku.
Pracuję w obecnej firmie od listopada i zarabiam między 1200 a 1350
Mieszkam w domu rodziców i tak będzie przez najbliższe lata.
W zeszłym roku Amazon miał ofertę z darmową kartą kredytową z premią startową, postanowiłem skorzystać, ale wniosek został odrzucony, byłem zaskoczony, także wniosek o umowę telefoniczną w Medi Markt został odrzucony przez S-Kontor.
Moje
Od lipca regularnie mam tam wpływy.
Umowa telefoniczna została ostatecznie załatwiona w lokalnym sklepie. Moja historia kredytowa jest czysta, ale wynik punktacji kredytowej jest niski.
To samo w bonify, mimo że mam tylko jedno
Nie mogę opłacić automatycznie w Amazon, ani w Paypal, nie mogę też kupować na raty w Otto, nie mogę zaciągnąć
DKB zwiększył mój debet do 1500
Pomyślałem, że wezmę
Ale nikt nie jest skłonny mi go udzielić, nawet
Czy ktoś może tu podać rozsądne wyjaśnienie, dlaczego tak się dzieje?
Oczywiście, wiem, że nie mogę finansować domu ani kupić jachtu, ale odmowa mnie nawet za małego
Nawet osoba z Smava powiedziała, że coś tu nie gra, coś jest nie tak, więc wielkie pytanie: CO TO MOŻE BYĆ???!!
Będę wdzięczny za każdą radę i pomoc.
Pozdrowienia
xdonald