Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Kiedy kończy się mój okres wolny od dostarczania WHEN bank DSL)?

Napisany przez SunnyBilly
Dobry wieczór,

Podjąłem finansowanie budowy w banku DSL (Hameln).
Jest to [url]kredyt[/url] główny, który został podzielony na dwa [url]kredyty[/url] podrzędne.

Zostało uzgodnione następujące:
[url]kredyt[/url] podrzędny 1: 13 miesięcy okresu bezzwrotnego,
Dokument został sporządzony 24.10.2019 roku, a ja podpisałem go 29.10.2019 roku.
Od 22.11.2020 roku naliczane są odsetki od wykorzystanego [url]kredytu[/url] w wysokości 0,25%.

[url]kredyt[/url] podrzędny 2: 3 miesiące okresu bezzwrotnego,
Dokument został sporządzony 24.10.2019 roku, a ja podpisałem go 29.10.2019 roku.
Od 22.01.2020 roku naliczane są odsetki od wykorzystanego [url]kredytu[/url] w wysokości 0,25%.

Według umowy termin rozpoczęcia spłaty rat: 30.11.2019

Zwracam się z pytaniem, ponieważ pierwsze odsetki od niewykorzystanej kwoty zostały naliczone proporcjonalnie za styczeń. Uważałem, że okres bezzwrotny zaczyna się wraz z rozpoczęciem spłaty. Czy ktoś może mnie oświecić?

Dziękuję za poświęcony czas i odpowiedzi.

Dziękuję.

Napisany przez NaTwoim13
Wszystko jest poprawne, ponieważ spłata nie ma nic wspólnego z odsetkami za udostępnienie. Wręcz przeciwnie, kiedy spłata zaczyna się w DSL Bank, [url]pożyczka[/url] jest całkowicie wypłacona, a kiedy [url]pożyczka[/url] jest całkowicie wypłacona, nie ma już nic do dyspozycji.

To również nie jest istotne, kiedy to zostało podpisane, decydujące jest to, jak okres bezzwrotnego udostępnienia jest określony w umowie, tutaj wygląda na to.... Odsetki za udostępnienie od 22.01.2020 0,25.

Ponadto z bankiem DSL Bank w Hameln nie podpisano pożyczki, raczej w Hameln znajduje się dział wypłat dla oddziałów banku DSL Bank.

Napisany przez SunnyBilly
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.

Napisany przez NaTwoim13
Oprocentowanie za udostępnienie płaci się zawsze tylko od niewypłaconej części pożyczki, począwszy od końca ustalonego okresu zwolnienia z oprocentowania.

Spłata w DSL Bank zawsze zaczyna się miesiąc po pełnej wypłacie pożyczki, przy czym [url]pożyczka[/url] musi być w pełni wypłacona przez cały miesiąc. Jeśli na przykład ma to miejsce 26. dnia miesiąca, wtedy kolejnego pierwszego płaci się tylko proporcjonalne odsetki, a rozpocznie się spłata od kolejnego pierwszego po nim

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata