Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: 100% finansowanie za pomocą papierów wartościowych

Napisany przez KeBi
Cześć drodzy członkowie społeczności finansowej,

jestem nowy tutaj na forum i obecnie zajmuję się finansowaniem zakupu mieszkania własnościowego.
Chciałbym zrealizować ten cel przy użyciu następującego konceptu. Chciałbym sfinansować to mieszkanie w 100%, opłacając jedynie koszty dodatkowe. Mam wymagane 20% wkładu własnego, jednak mam go w swoim portfelu w postaci papierów wartościowych i chciałbym, aby pozostały tam, jeśli to możliwe.
Teraz moje pytanie, czy ktoś ma doświadczenie z takim rozwiązaniem? Czy istnieją banki, które akceptują to jako zabezpieczenie i zgodziłyby się na takie finansowanie?
Moim celem jest skorzystanie z korzystnych [url]kredytów[/url] po jednej stronie, a po drugiej nie chcę rezygnować z dobrej wydajności mojego portfela.

Dzięki z góry za odpowiedź!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Tutaj powinieneś wziąć [url]kredyt[/url] papierów wartościowych u swojego brokera, a następnie będziesz miał pieniądze.
Cena zakupu nieruchomości może być finansowana także w 100% lub nawet w 110%.
To po prostu zależy od twoich danych (dochodów, obiektu).
Bez [url]kredytu[/url] papierów wartościowych.

Napisany przez NaTwoim13
Bardzo ważne jest, z czego składa się portfel i jaka jest jego obecna wartość?

Co to jest [url]kredyt[/url] papierów wartościowych?

Napisany przez Gott
pisze:
Cześć drodzy forumowicze finansowi,

jestem tutaj nowy i obecnie zajmuję się finansowaniem zakupu mieszkania na własność.
Moim pomysłem jest sfinansowanie tego mieszkania w 100%, jedynie
opłacenie kosztów dodatkowych. Mam wymagane 20% wkładu własnego, jednak jest on zainwestowany w moim portfolio w formie papierów wartościowych, i
chciałbym, aby pozostał tam, jeśli to możliwe.
Teraz moje pytanie, czy ktoś ma doświadczenie z takim rozwiązaniem? Czy istnieją banki, które zaakceptowałyby to jako zabezpieczenie i sfinansowałyby coś takiego?
Idea stojąca za tym polega na tym, że chciałbym skorzystać z korzystnych kredytów po jednej stronie, a po drugiej strony nie chciałbym rezygnować z dobrej wydajności mojego portfolio.

Dzięki z góry za odpowiedź!

żadne niemieckie banki nie oferują zabezpieczenia pożyczki hipotecznej w sektorze prywatnym poprzez zastaw na portfelu inwestycyjnym.

Napisany przez NaTwoim13
Gott pisze:
Nie ma niemieckiego banku, który oferuje zastawienie depozytu jako zabezpieczenia dla finansowania budowy domu w sektorze prywatnym.

Absoluter Blödsinn!!

W zależności od wyposażenia depozytu, określony procent może zostać zabezpieczony jako zabezpieczenie.

Pomoc, po prostu przestań już z tym!!!

Napisany przez Gott
noelmaxim pisze:
Absolutna bzdura!!

W zależności od wyposażenia magazynu można zdeponować określony procent jako zabezpieczenie.

Pomoc, po prostu przestań to robić!!!

Dlaczego zawsze ten krzyk o pomoc? Nie ma takiego banku w Niemczech

Napisany przez NaTwoim13
Pomocy, z całych sił chcesz dalej obniżać jakość forum po moim słusznie nałożonym banie.

Czy naprawdę chcesz, żebym odpowiadał na twoje kolejne pomówienia i oszczerstwa dotyczące upomnień - których nigdy nie otrzymałem - ponieważ od prawie 2 lat uparcie mnie dręczysz i chcesz, żebym założył sprawę, by cię zlokalizować i przed sąd postawić? Czy wiesz, jak szybko to można zrobić?

Na razie uznaję to za zbyt żałosne, ale powoli mi to wystarcza, naprawdę wystarcza!

Obalam moje tezy związane z twoimi 3 żałosnymi kontami, przedstaw lepsze propozycje, udzielaj pomocy, popieraj fakty, dane i liczby, gdzie i jak się mylę w swoich postach, ale skończ wreszcie prowokować, denerwować i zakłócać spokój tutaj, nie wspominając już o tym, że coś takiego absolutnie nie pasuje do takiego forum!

Oczywiście, portfel akcji może zostać zabezpieczony jako zabezpieczenie, koniec!

Napisany przez Gott
noelmaxim pisze:
Pomoc z całych sił dalej chcesz zmniejszać jakość forum po swoim słusznie nałożonym zakazie.

Naprawdę chcesz, żebym zajął się twoimi kolejnymi oszczerstwami i złośliwymi insynuacjami dotyczącymi upomnień, których nigdy nie otrzymałem, ponieważ od prawie 2 lat ciągle mnie dręczysz i próbujesz mnie zlokalizować, złożyć skargę? Czy wiesz, jak szybko to jest?

Na razie to dla mnie za głupie, ale to już wystarcza, to naprawdę wystarczy!

Obal moje tezy swoimi 3 głupimi kontami, przedstaw lepsze propozycje, udzielaj pomocy, udowadniaj faktami, danymi i liczbami, gdzie i jak się mylę w moich postach, ale przestań wreszcie prowokować, denerwować i zakłócać pokój tutaj, nie wspominając o tym, że coś takiego w takim forum w ogóle nie powinno mieć miejsca!

Oczywiście akceptowalnym zabezpieczeniem może być portfel akcyjny, koniec dyskusji!

Forumsdiktator wAs Kollege Vermittler24 powiedział pasuje. Coś chyba nie do końca się zgadza w głowie??? Boże błogosławieństwo i szybkiego powrotu do zdrowia

Napisany przez NaTwoim13
Oczywiście aktywa giełdowe mogą zostać przypisane jako zabezpieczenie.

Napisany przez Gott
noelmaxim pisze:
Oczywiście, że rachunek akcyjny można przekazać jako zabezpieczenie zastępcze.

Ok, która z 440 banków to akceptuje?

Napisany przez NaTwoim13
Banki, które zazwyczaj również biorę pod uwagę przy rozważaniu innych konstrukcji finansowania, akceptują to do pewnego procentu!

Napisany przez Gott
noelmaxim pisze:
Banki, które zazwyczaj rozważam także dla innych struktur finansowania, akceptują to do pewnego procentu wszystkie!

Gdzie powinno znajdować się konto depozytowe ?!

Napisany przez NaTwoim13
[cytat=Gott]
Gdzie powinien znajdować się depozyt?!
[/cytat]
W banku, firmie inwestycyjnej.

Napisany przez bruno68
@ Bóg,

jest BSK, które akceptują inwestycje jako zabezpieczenie w 70%! Jeśli inwestycja ma wartość 20 000 €, to 14 000 € zostanie uznane jako kapitał własny! Ale jeśli wartość spadnie poniżej 14 000 €, to istnieje obowiązek uzupełnienia różnicy kwoty, i to w ciągu kilku tygodni, a nawet dni!

Więc jeśli spłacisz odsetki, spłacisz dług, a jednocześnie będziesz nadal inwestować, to zadziała!

W niektórych firmach ubezpieczeniowych można wprowadzić swój majątek inwestycyjny do ubezpieczeń, dzięki czemu można ustawić ograniczenie wartości dolnej oraz jednocześnie zachować krótkoterminowe zyski i dywidendy bez podatku!

Według jednego z ubezpieczycieli istnieją produkty z limitem wynoszącym 3,3% m-c, co może dać około 40% rocznie! Ale poprzez zabezpieczenie straty wynoszą 0%, straty zostają wyzerowane! Przy 12 dniach zamykania w roku!

Niemało pośredników powinno posiadać wszystkie trzy uprawnienia, ponieważ do doradztwa inwestycyjnego wymagany jest paragraf 34f ustawa o działalności gospodarczej, na wnoszenie do ubezp. paragraf 34d oraz na [url]kredyt[/url] paragraf 34i, co sprawia, że trudno jest znaleźć takiego pośrednika w całych Niemczech! Znalezienie kilkuset pośredników z wszystkimi trzema zezwoleniami jest równie trudne jak znalezienie doradcy honorowego!

Na końcu okresu można stwierdzić, co finansowo było lepsze!

bruno68

Napisany przez NaTwoim13
Bruno, dlaczego [url]doradca[/url] finansowy musi mieć kwalifikację 34f w tym przypadku? Przecież nie musi sprzedawać klientowi/konsumentowi funduszy inwestycyjnych ani akcji! Inwestycja musi być tylko cesjonowana, dlatego nie potrzebuję kwalifikacji 35f!

Napisany przez Gott
noelmaxim pisze:
Bruno, dlaczego w tym przypadku doradca finansowy musi mieć licencję 34f? Przecież nie musi sprzedawać klientowi/konsumentowi funduszy inwestycyjnych ani akcji! Inwestycja musi tylko zostać przeniesiona, nie potrzebuję do tego licencji 35f!

Co w przypadku spadających kursów?

Napisany przez Cici
pisze:
Banki, które zazwyczaj biorę pod uwagę także dla innych konstrukcji finansowania, akceptują to do pewnego procentu wszystkie!

Könntest du hier mal konkrete Banken benennen? Auf der Seite der Consorsbank heißt es z.B. Als Kunde der Consorsbank können Sie den Wertpapierkredit für den Kauf neuer Wertpapiere nutzen. Das klingt für mich nicht nach freier Verfügung.

Napisany przez bruno68
Do noelmaxim i Bóg,

Najpierw paragraf 34 f GewO! Każdy, kto nie ma tego zezwolenia, może zadawać lub dopuszczać tylko najprostsze pytania w związku z jego zezwoleniem, zgodnie z paragrafem 34 d i/lub i! Jednak zezwolenie w tym sensie nie obejmuje zapytania wierzyciela o możliwość zabezpieczenia depozytu inwestycyjnego, w związku z którym wymienione są wszystkie dane dotyczące akcji, funduszy i/lub ETF-ów oraz ich poprawność została podpisana przez pośrednika! To już musi wykraczać daleko poza najprostsze pytania! Nawet dostęp do depozytu inwestycyjnego w celu uzyskania aktualnych wyciągów z konta jest zabroniony nawet właścicielom zezwolenia zgodnie z paragrafem 34 f! To jest zawarte w dokumentach wydanych w trakcie wnioskowania o paragraf 34 f!

Wyrok BGH: Jeden błąd przy doradzaniu – wieczna odpowiedzialność?

Odpowiedzialność usługodawcy finansowego za jego informacje nie ogranicza się tylko do bezpośrednich inwestycji inwestora. Co więcej, późniejsze decyzje inwestycyjne, podjęte przez inwestora na tej podstawie, ale bez ponownej porady/pośrednictwa, mogą być przypisane doradcy lub pośrednikowi. Konsekwencje wyroku BGH: Dystrybutor może ponosić odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne inwestora przez wiele lat – nawet jeśli nie wie o nich ani nie jest za nie wynagradzany.

To orzekł Federalny Sąd Najwyższy (BGH) w aktualnie opublikowanym wyroku (III ZR 244/18). Zgodnie z tym, dystrybutor może ponosić odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne inwestora podejmowane nawet wiele lat później samodzielnie.

Nawet rekomendacja na rzecz uprzejmości po nieudanej już doradzie może mieć katastrofalne skutki. Sprawa jest dość kuriozalna. Zgodnie z wyrokiem, powód był doradzany przez ponad 20 lat przez pracownika pozwanego przed wszystkim w sprawach ubezpieczeniowych. Na koniec 2005 roku, szukając zabezpieczenia emerytalnego, nie był jednak zadowolony z przedstawionych mu produktów emerytalnych lub ubezpieczeniowych, ponieważ „nie spełniały potrzeb powoda dotyczących wysokiej stopy zwrotu i krótkiego okresu inwestycji”, jak wynika z przedstawienia faktów. 210 000 [url]euro[/url] w ponad siedem lat na koniec 2006 roku, czyli po jednym roku nieudanych wysiłków w zakresie pośrednictwa, pracownik polecił powodowi w rozmowie możliwość inwestycji u adwokata, „który dodatkowo oferował krótkoterminowe inwestycje kapitałowe po dobrych i indywidualnie negocjowanych oprocentowaniach”. Według wyroku, powód i pracownik nie omówili bliżej rodzaju inwestycji. W lutym 2007 roku powód po raz pierwszy przelał 10 000 [url]euro[/url] na rachunek adwokata, a później do marca 2014 roku – czyli ponad siedem lat po pierwotnej rozmowie – przelał łącznie kolejne 200 000 [url]euro[/url]. Jak to się można było spodziewać: gdy adwokat zmarł w 2014 roku, okazało się, że większość pieniędzy zniknęła. W związku z tym inwestor dochodził praw w całej wysokości 210 000 [url]euro[/url] u swojego pośrednika ubezpieczeniowego – i otrzymał rację przed BGH. Zgodnie z tym, nie ma znaczenia, że pierwotna doradza (ubezpieczeniowa) już się zakończyła, a pracownik jedynie nawiązał kontakt z adwokatem i czy otrzymał za to wynagrodzenie (co najwyraźniej nie miało miejsca). Raczej, poprzez wskazanie adwokata – milcząco – został zawarty nowy kontrakt informacyjny, a następnie naruszone zostały odpowiednie obowiązki. Nawet jeśli pracownik (jak twierdzono) oświadczył, że nie ma wiedzy na temat strategii inwestycyjnej adwokata, „to nie wystarczy”, zauważył BGH. Musiał co najmniej zbadać zasadność i sprawdzić lub poinformować o zaniechanej weryfikacji. Ponadto konsekwencje nieprawidłowej rekomendacji nie zawsze ograniczają się do pierwszego nabycia aktywów. Mogą także obejmować decyzje inwestora podjęte znacznie później. Ogólnie, wyrok nie zawiera ogólnej limitacji czasowej „długoterminowego” działania błędnej porady, za którą dystrybutor musi ponieść odpowiedzialność. Odesłanie do kierownictwa OLG Celle SGH odesłał sprawę do OLG Celle, które odrzuciło pozew. Teraz musi przeanalizować każdą pojedynczą decyzję inwestycyjną powoda, by sprawdzić, czy została podjęta na podstawie pierwotnych informacji. Zdaniem BGH, będzie musiał „zbadać wszystkie decyzje inwestycyjne w zakresie rzekomych 210 000 [url]euro[/url]”, takie jest wytyczne BGH. Jedna nieprzemyślana rekomendacja lub może nawet tylko wzmianka o adwokacie przez pracownika może więc bardzo drogo kosztować pozwaną firmę.

I to nawet dla decyzji inwestora, które zostały podjęte w okresie ponad siedmiu lat, o których nie miała ona pojęcia, ani nie otrzymała za nie żadnego wynagrodzenia.

Tutaj pośrednik przekroczył granicę między ubezpieczeniem a inwestycją, jak tu tylko z podaniem imienia z wyrazami uprzejmości, więc odpowiedzialny jest zarówno dystrybutor, jak i pośrednik! W przypadku pośrednika z brakiem ubezpieczenia OC w zasadzie z jego majątkiem! Dotyczy to również przekroczenia granicy między paragrafem 34 i a paragrafem 34 f lub paragrafem 34 d GewO! Wzajemne przekraczanie granic występuje zasadniczo zawsze, zwłaszcza między zezwoleniem d a f, ponieważ wyroki BGH i OLG Drezno przyjmują ubezpieczenia bez ryzyka biometrycznego jako inwestycje finansowe lub obowiązują! Optymalizacja rentowności jest wymieniana jako główny powód! Do jakiego zezwolenia należy produkt!

Poza tym nie jest to nowy orzeczenie, ale pochodzi z 1909 roku, zostało wielokrotnie stosowane przez Reichsgericht /BGH! Odejście od tego przez BGH / BverfG nie jest oczekiwane! Ponieważ UE i legislacja niemiecka również podążały tą drogą!

Bruno68

Napisany przez NaTwoim13
Bruno, nie wiem, co tym razem chcesz powiedzieć! Pracuję w branży od prawie 30 lat, nigdy nie miałem do czynienia z sądem w związku z moją pracą, nigdy i nigdy żaden pojawiający się problem nie został nierozwiązany! Nie chodzi o mnie, ale o to, że jako pośrednik można teraz wspaniale zabezpieczyć się, i oczywiście tak się robi, tak samo teraz robią banki, po karcie odwoławczej i doświadczeniach z nią związanych!

Jednak jedno musi być jasne, to jest indywidualna odpowiedzialność każdego dojrzałego obywatela! Po pierwsze, trzeba mu to przyznać, a po drugie, gdy dziecko wpadnie do studni, wszystko zawsze jest inaczej, czyli jak najlepiej wyjść z samowystarczalnego dylematu!

Z jednej strony wprowadzanie dzieci na świat (co jest wspaniałe, jeśli nie najpiękniejsze), prowadzenie samochodu i wybór partii politycznej, a z drugiej strony niezdolność rozróżnienia liter A od B albo, kiedy dylemat już istnieje, niechęć do rozwiązania!

A co do tego, czy mógłbyś zamieścić wyrok LG Celle, ponieważ BGH jedynie odesłał sprawę do LG Celle, BGH nic w tej sprawie nie orzekł!

Napisany przez Gott
pisze:
An noelmaxim und Gott,

Erstmal der § 34 f GewO! Jeder der nicht dies Zulassung hat kann oder darf nur einfachste Fragen in seinen Zusammenhang seiner Zulassung, den § 34 d und/ oder i zulässig!
Aber eine in diesen Sinn falsche Zulassung umfasst aber nicht eine Anfrage an Gläubiger über die Beleihungsfähigkeit eines Invest Depot, so sämtliche Daten der Aktien, Fonds und oder ETFs aufgelistet und deren Richtigkeit vom Vermittler unterschrieben ist! Das dürfte schon sehr weit außerhalb der einfachsten Fragen liegen! Auch ein Zugriff auf das Invest Depot zwecks aktueller Kontoauszügen ist selbst den Inhaber von § 34 f Zulassung untersagt! Dies steht bei der BGHBeantragung des § 34 f in den ausgehändigten Papieren! Hier hat der Vermittler die Grenze zwischen Versicherung und Invest überschritten, wie hier nur mit Nennung eines Namens aus Gefälligkeit, so haftet man entweder der Vertrieb oder als Makler! Beim Makler wegen der fehlenden VSH Deckung grundsätzlich mit sein Hab und Gut!
Dies gilt auch dann für die Überschreitung der Grenze zwischen § 34 i und § 34 f oder § 34 d GewO! Die wechselseitige Überschreitung ist grundsätzlich immer geben, insbesondere zwischen der Zulassung d und f, da Urteile von BGH und OLG Dresden nehmen Versicherungen ohne Biometrische Risiken grundsätzlich als Finanzanlage annehmen bzw. gilt! Die Renditeoptimierung wird als Kerngrund genannt! In welche Zulassung das Produkt fällt!
In übrigen kein neues Urteil, sondern es stammt aus den Jahre 1909 es wurde dann schon mehrfach von den Reichsgericht /BGH mehrfach angewandt! Eine Abkehr durch das BGH / BverfG ist nicht zu erwarten! Weil die EU und D Gesetzgebung diesen Weg auch eingeschlagen hat!

Bruno68

oha... der forumsdiktator schwitzt nun

Napisany przez bruno68
Na Noelmaxim, ja, ja przeczytałem wyrok! Ale widocznie nie zrozumiałem! Oczywiście, że BGH to odrzucił, ale odnosząc się negatywnie do pierwszego wyroku OLG Celle! Pierwszy wyrok OLG Celle wynosił odszkodowanie 0 €! BGH już wprowadził zmiany i zdefiniował nową drogę prawową: A) udzielona ogólna rada zawsze może powodować szkodę B) każda płatność musi być rozpatrzona C) okresy po rozmowie mogą długo trwać! W tym przypadku przynajmniej 7 lat Bardzo ostrożnie należy podchodzić do tej dziedziny/evas, jego konsekwencje: i) minimalna szkoda w postaci 10.000 € (pierwsza płatność) ii) oba koszty prawnicze dla LG, OLG i BGH iii) koszty sądowe dla LG, OLG i BGH z odsetkiem 3,0, 4,0 i 5,0 do obliczenia przy wartości sporu 10.000 €, prosty odsetek 241,00 € mnożony przez 12, co daje 3.000 € do zapłacenia. iiia) koszty sądowe dla LG, OLG i BGH z odsetkiem 3,0, 4,0 i 5,0 do obliczenia przy wartości sporu 200.000 €, prosty odsetek 1.746,00 € mnożony przez 12, co daje kwotę 21.000 €. W ten sposób pojawia się automatycznie sytuacja, w której pośrednik finansowo znajduje się w tak trudnej sytuacji, że zatrudnienie jest zakazane z powodów finansowych! Kto szybko znajdzie 20.000 €! Zwłaszcza że odliczenie podatkowe jest wykluczone ze względu na przestępstwo! Kara finansowa ze strony IHK, Urzędu Krajowego nie jest wykluczona! Lawina kosztów nieubłaganie niszczy sprzedaż, pośrednika. Masz jeszcze pytania? Jak niebezpieczna jest ta bezpłatna i udzielana poza dopuszczonymi zezwoleniami porada, trudno jest przewidzieć! bruno68

Napisany przez NaTwoim13
pisze:
An noelmaxim,

ja, ja mal das Urteil durch gelesen! Aber scheinbar nicht verstanden! Sicherlich das das BGH zurückgewiesen, aber zum ersten Urteil des OLG Celle negativ beschieden!

Das 1.Urteil OLG Celle belief sich der Schadensersatz auf 0 €! Das BGH hat damit schon einmal abgewandelt und den Rechtsweg neu definiert:

A) das pauschal gegebenen Rat immer ein möglicher Schaden verursacht
B) jede Zahlung ist zu prüfen ist
C) das Zeiträume nach einen Gespräch weit nachwirken können! In diesen Fall mindestens 7 Jahre

Daraus abgeleitet ergibt sich für diesen Vertrieb/Vermittler folgende Probleme

i) einen mindest Schaden von 10.000 € (erste Zahlung)
ii) die beide anwaltlichen Kosten für LG und OLG und BGH
iii) die Gerichtskosten für LG und OLG und BGH mit den Satz 3,0, 4,0 und 5,0 zu rechen bei 10.000 € Streitwert, einfacher Satz 241,00 € mal 12 fachen Satz, zu Zahlen runde 3.000 €.
iiia) die Gerichtskosten für LG und OLG und BGH mit den Satz 3,0, 4,0 und 5,0 zu rechen bei 200.000 € Streitwert, einfacher Satz 1.746,00 € mal 12 fachen Satz, zu Zahlen runde 21.000 €.

Damit ergibt sich automatisch das der Vermittler so finanziell in die Mangel genommen wird, das eine Weiterbeschäftigung wegen finanziell ungeordnete Verhältnisse per Gesetz untersagt ist! Wer bringt denn auf die schnelle 20.000 € auf! Zumal eine Steuerliche Absetzung, wegen der Straftat ausgeschlossen ist!
Auch eine Geldstrafe seitens der IHK, Ordnungsamt ist nicht ausgeschlossen!

Die Kostenlawine überrollt den Vertrieb, Vermittler unaufhaltsam.

Noch Fragen? Wie gefährlich dieser kostenloser und außerhalb der zugelassenen Zulassung gegebener Rat ist, ist unabsehbar!

bruno68

Kannst du das mal etwas genauer, plausibler definieren?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata