- wt lut 11, 2020 4:00 pm
"Witajcie drodzy Użytkownicy Forum Finansowego,
przed wszystkim: Planuję inwestycję budowlaną o łącznym wolumenie 620-650 tys. EUR (w zależności od wykonalności). Tutaj jednak chodzi tylko o jeden element, który miałem pierwotnie przeznaczony na pozyskanie kapitału. Poprzez doradcę finansowego złożyłem zapytanie o finansowanie w ING.
Chodziło o[url]refinansowanie[/url] mieszkania dla celów kapitałowych, aby móc wnieść około 100 tys. EUR jako kapitał własny do dużej inwestycji budowlanej.
Dane dotyczące istniejącego obiektu:
Istniejące[url]kredyty[/url] budowlane (w ING): Wypłacone w całości we wrześniu 2016 r., 3 elementy, łącznie otwartość 248 tys. EUR (początkowo 280 tys. EUR).
Wartość (w systemie): 400 tys. EUR
Rata kredytowa: 996 EUR/mies.
W rejestrze dłużników tylko jedno wpisana jako[url]kredyt[/url] zabezpieczony rejestrem hipotecznym.
Dane dotyczące kredytobiorcy:
Dochód: 3 900 EUR netto
Premia: 9 000 EUR netto
Istniejące inne finansowania:
1x[url]Leasing[/url] : 125 EUR
1x[url]kredyt[/url] ratalny: 415 EUR (spłacony na początku lutego 2020 r.)
Odmówiono mi w ING wczoraj. System wyświetlił komunikat, że nadal istnieje zbyt wiele otwartych[url]kredytów[/url] .
Brak dostępnych szczegółów.
Czy możecie sobie wyobrazić, co się tam dzieje? Co mogło doprowadzić do odrzucenia przez system?
Wynik w rejestrze dłużników wynosi >97%.
Mój[url]doradca[/url] finansowy próbuje teraz jeszcze uzyskać coś u mniejszych banków lokalnych, gdzie decyzje nie są całkowicie zależne od systemu, ale gdzie ludzie mają jeszcze coś do powiedzenia. Ale zastanawiam się, co tu może być, czego przeoczyliśmy?
Problem polega na tym, że nie mogę teraz wykorzystać zwiększonej wartości mieszkania tak dobrze, ponieważ inne banki zajmują zawsze pozycję wtórną. Dlatego finansowanie przez ING byłoby naprawdę atrakcyjne.
Teraz będę musiał zgodzić się na znacznie gorsze warunki finansowe.
Chcę tylko upewnić się, czy nie przeoczyłem jakichś punktów.
Wiem, że obecnie nie zarabiam kokosów, ale nie spodziewałam się, że poza umową[url]Leasing[/url] ową nie będę mógł dostać już żadnego zabezpieczonego [url]kredytu[/url] ...
Może ktoś z Was coś wie? A może ING jest po prostu bardzo surowa?
Dziękuję i Pozdrawiam
Tolentino "
przed wszystkim: Planuję inwestycję budowlaną o łącznym wolumenie 620-650 tys. EUR (w zależności od wykonalności). Tutaj jednak chodzi tylko o jeden element, który miałem pierwotnie przeznaczony na pozyskanie kapitału. Poprzez doradcę finansowego złożyłem zapytanie o finansowanie w ING.
Chodziło o
Dane dotyczące istniejącego obiektu:
Istniejące
Wartość (w systemie): 400 tys. EUR
Rata kredytowa: 996 EUR/mies.
W rejestrze dłużników tylko jedno wpisana jako
Dane dotyczące kredytobiorcy:
Dochód: 3 900 EUR netto
Premia: 9 000 EUR netto
Istniejące inne finansowania:
1x
1x
Odmówiono mi w ING wczoraj. System wyświetlił komunikat, że nadal istnieje zbyt wiele otwartych
Brak dostępnych szczegółów.
Czy możecie sobie wyobrazić, co się tam dzieje? Co mogło doprowadzić do odrzucenia przez system?
Wynik w rejestrze dłużników wynosi >97%.
Mój
Problem polega na tym, że nie mogę teraz wykorzystać zwiększonej wartości mieszkania tak dobrze, ponieważ inne banki zajmują zawsze pozycję wtórną. Dlatego finansowanie przez ING byłoby naprawdę atrakcyjne.
Teraz będę musiał zgodzić się na znacznie gorsze warunki finansowe.
Chcę tylko upewnić się, czy nie przeoczyłem jakichś punktów.
Wiem, że obecnie nie zarabiam kokosów, ale nie spodziewałam się, że poza umową
Może ktoś z Was coś wie? A może ING jest po prostu bardzo surowa?
Dziękuję i Pozdrawiam
Tolentino