Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Zapytania do biur informacyjnych w razie problemu z windykacją.

Napisany przez BB80
Cześć,

w 2014 roku wziąłem [url]kredyt[/url] w Postbanku. W 2015 roku niestety straciłem wtedy pracę i pomimo odroczenia nie byłem w stanie spłacić, więc Postbank przekazał umowę kredytową firmie windykacyjnej, gdzie nadal płacę, ale mniejsze raty.
Teraz chciałem kupić [url]Dom[/url] z moją żoną i moglibyśmy dostać [url]kredyt hipoteczny[/url] do 230 000€ bez wkładu własnego. W Schufie mam obecnie wynik 95,8 i nie ma tam wpisu dotyczącego windykacji. Jest tam tylko informacja o kredycie w Postbanku z 2014 roku. Pytanie czy jest to zamieszczone w innych agencjach informacyjnych. Skontaktowałem się z kilkoma, ale jak dotąd nie ma negatywnych wpisów. [url]doradca[/url] w Dr. Klein (niezależny [url]doradca[/url] finansowy/[url]kredytowy[/url]) mówi, że 95,8 to nie jest dobry wynik i lepiej zdecydować się na konkretne kupno domu. Czy ktoś wie, jak najlepiej postępować, aby uniknąć odrzucenia przy faktycznym wniosku o [url]kredyt[/url]? Czy spłacić pozostały [url]kredyt[/url] od razu?

Z góry dziękuję

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć BB80, jeśli [url]doradca[/url] tej firmy uważa, że wynik 95,8 nie jest dobry dla finansowania budowy, to powinien szukać innej pracy. Czy masz dostępne sprawozdanie z Schufy, dzięki któremu można śledzić historię kredytową Postbanku? Jakie jest Twoje miesięczne dochodzenie domowe? Gdzie planujesz kupić nieruchomość w Niemczech?

Napisany przez BB80
Dzień dobry Panie Hillermann, W piśmie od Schufy znajdują się moje przeprowadzki, standardowe zapytania o informacje od różnych sklepów wysyłkowych oraz informacja o tym, że w 2015 roku wziąłem [url]kredyt[/url] w Postbank (bez wspomnienia w celu konsolidacji długów i bez wzmianki o przekazaniu [url]kredytu[/url] Postbanku firmie windykacyjnej XYZ). Następnie uzyskałem informacje od IHD, Creditreform i Informa, gdzie nie ma wzmianki o zaciągnięciu [url]kredytu[/url] ani negatywnych wpisów. Planujemy zakup małego domu w Kreis Kleve (Nadrenia Północna-Westfalia) bez wkładu własnego (dostępne tylko 10 000 [url]euro[/url]), do 220 000 [url]euro[/url]. Mam umowę o pracę na czas nieokreślony z zarobkiem netto około 2200 [url]euro[/url], a moja żona obecnie przebywa na urlopie macierzyńskim (zatrudniona w rodzinnej firmie) z około 600 [url]euro[/url] miesięcznie. Mamy dwoje dzieci, oboje poniżej 2 lat. Nasze emocje w tej chwili są mieszane, chcielibyśmy kupić [url]Dom[/url] dla siebie i naszych dzieci, zwłaszcza że przysługiwałoby nam świadczenie z programu Baukindergeld. Nie wiemy, jak postępować. Bardzo dziękujemy za poświęcony czas i pomoc w tak skomplikowanym temacie jak finansowanie budowy domu. Pozdrowienia

Napisany przez BB80
@Jesus
Skąd wiesz, że nie jestem godny [url]kredytu[/url]? Czy znasz mnie, czy masz jakieś informacje o moim życiu? Miałem bardzo trudny okres przez około 2 lata i niestety w tym czasie nie mogłem płacić. Do tego czasu nigdy nie kupowałem nic na raty i zawsze terminowo płaciłem swoje rachunki. Do dzisiaj jest tak samo. Mam możliwość spłacenia [url]kredytu[/url] od razu, ponieważ zaoszczędziłem na to.
Jeśli jesteś błogosławiony bogatymi rodzicami albo miałeś szczęście pracować tylko dla jednego pracodawcy z nadzwyczajnym wynagrodzeniem albo jesteś urzędnikiem... to powinieneś się cieszyć. Dlatego proszę, abyś nie wypowiadał się w taki prosty i głupi sposób o innych, internecie wojowniku! Dziękuję

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata