- pt lut 14, 2020 12:16 pm
Hej wszystkim, obecnie poszukuję inwestycji.
O mnie: Mam 26 lat (M), aktualnie wynajmuję mieszkanie (850€) all inclusive i zarabiam około 3 tys. netto.
Bardzo przeszkadza mi płacenie czynszu, który stanowi prawie 1/3 mojego wynagrodzenia. Chciałbym to zmienić, ale jestem bardzo ostrożny w obliczu obecnej sytuacji na rynku nieruchomości. Mieszkam w Ingolstadt, lokalizacja ta jest bardzo uzależniona od firmy Audi, a branża motoryzacyjna nie ma obecnie dobrej passy. Oznacza to, że jeśli Audi będzie mieć gorsze czasy, ceny również spadną.
Mimo to próbuję jakoś to wszystko wykorzystać. Pomyślałem o zakupie nieruchomości za pośrednictwem moich rodziców, którzy ją sfinansują, a ja z kolei będę pokrywał ich[url]kredyt[/url] , jakby to była czynsz. Usłyszałem, że dzięki temu można uzyskać korzyści podatkowe, ale czy to się w ogóle opłaca?
Jeśli[url]kredyt[/url] byłby na moich rodzicach, chciałbym zainwestować gdzie indziej - być może w fotowoltaikę lub energię wiatrową, coś, na czym można otrzymać dotacje lub korzyści podatkowe. Obecnie oszczędzam 600€ w plan oszczędzania w akcje (strategia dywidendowa).
Co o tym myślicie, jak byście postępowali? W co inwestować? Czy to dobry pomysł z mieszkaniem przez rodziców?
Dzięki wielkie. Jestem tu nowy
O mnie: Mam 26 lat (M), aktualnie wynajmuję mieszkanie (850€) all inclusive i zarabiam około 3 tys. netto.
Bardzo przeszkadza mi płacenie czynszu, który stanowi prawie 1/3 mojego wynagrodzenia. Chciałbym to zmienić, ale jestem bardzo ostrożny w obliczu obecnej sytuacji na rynku nieruchomości. Mieszkam w Ingolstadt, lokalizacja ta jest bardzo uzależniona od firmy Audi, a branża motoryzacyjna nie ma obecnie dobrej passy. Oznacza to, że jeśli Audi będzie mieć gorsze czasy, ceny również spadną.
Mimo to próbuję jakoś to wszystko wykorzystać. Pomyślałem o zakupie nieruchomości za pośrednictwem moich rodziców, którzy ją sfinansują, a ja z kolei będę pokrywał ich
Jeśli
Co o tym myślicie, jak byście postępowali? W co inwestować? Czy to dobry pomysł z mieszkaniem przez rodziców?
Dzięki wielkie. Jestem tu nowy