Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Mała pożyczka z średnim okresem spłaty

Napisany przez harding
Cześć najpierw, cieszę się, że znalazłem to forum i mam nadzieję, że nikt mi nie zrobi przykrości po prostu wchodząc prosto do sedna. Krótko o sobie, mam około czterdziestu pięciu lat, jestem urzędnikiem, pochodzę z Nadrenii Północnej-Westfalii i szukam pożyczkodawcy, który udzieli mi około 500 do 700 euro na okres 2 lat (tak, wiem, że to długo dla takiej kwoty). Jestem już zaznajomiony z Auxmoney i chciałbym poznać alternatywę p2p, w której kryteria Schufa są dość łagodne (nie mam żadnych negatywnych cech) lub w ogóle nie ma kontroli. Pozdrowienia dla wszystkich i z góry dziękuję za wskazówki.

Napisany przez hanes
Gdzie leży Twój problem?

Napisany przez harding
Mój problem? Aktualnie mam wynik 78% w Schufa-Score i nie udaje mi się zwiększyć limitu przy różnych próbach. Zwrot 30 euro miesięcznie nie jest problemem. Czytałem wiele na temat dostawców usług p2p. Tylko gdzie można je znaleźć, takie jak mintos itp., można na nich inwestować, ale gdzie mogę złożyć wniosek o pożyczkę?

Napisany przez Dante
W przypadku Mintos w ogóle nie ma takiej możliwości, ponieważ Mintos to rynek, na którym oferowane są do inwestowania kredyty różnych banków, a nie udzielający ich samodzielnie.

Napisany przez harding
Dokładnie, jak napisałem, ale dziękuję. Istnieje wiele platform inwestycyjnych tego typu. Ale jakie inne możliwości są oprócz Auxmoney, aby uzyskać pożyczkę p2p (proszę pominąć kredyt z Liechtensteinu)? Gdzie znajduje się odpowiednik, czyli dostawca oferujący zgromadzone środki klientom? Coś w rodzaju fińskiej FellowFinanz, może istnieją tutaj pożyczkodawcy p2p w tym forum, którzy oferują 15% oprocentowanie (chętnie również z potwierdzeniem moich dochodów), lub czy znacie inne fora, na których lepiej można złożyć takie zapytanie?

Napisany przez harding
Cześć i dzięki za aktywny udział. W sumie można by zamknąć tę część forum, myślałam, że tutaj są też prywatni inwestorzy. Czasami są tu wprowadzane prośby o kredyt, które i tak nie dostają odpowiedzi, a jeśli dostają, to nieprzychylne i nie odnoszą sukcesu. Mała rada dla administratorów.

Napisany przez Birgit
harding pisze: dachte hier wären auch private Geldgeber unterwegs.
Jak doszedłeś do wniosku, że tutaj działają prywatni inwestorzy? Od czasu do czasu zdarza się, że pojawiają się osoby, które twierdzą, że udzielają pożyczek. Jednak zazwyczaj są to osoby, które tylko udają, że udzielają pożyczek, ale w rzeczywistości interesuje je tylko opłata kredytowa. Po zapłaceniu tej opłaty nie udzielają jednak żadnej pożyczki. To forum służy do dzielenia się doświadczeniami z zakresu finansów.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć harding, moim doświadczeniem jest to, że nie ma absolutnie żadnego prywatnego pożyczkodawcy, który pośredniczyłby w udzielaniu prywatnych pożyczek na takie ogłoszenia. Jeśli już, to raczej szukają swoich klientów poprzez platformy takie jak Smava, Auxmoney itp. Jeśli już, to raczej natkniesz się tutaj na osoby, które udają, że są prywatnymi pożyczkodawcami i są tylko oszustami żądającymi przedpłaty.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Kto szuka od 500 do 700 euro na okres 2 lat, zazwyczaj jest tak zadłużony, że nikt nie chce już podejmować ryzyka. I jak widać, ci z nadmiernym zadłużeniem po prostu nie chcą przyjąć tej prawdy do wiadomości i często reagują na nią bardzo alergicznie......

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata