Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy mam się wycofać od kredytu Maxda Gmbh / Targo Bank?

Napisany przez sinalc
Cześć, chciałbym usłyszeć opinie na ten temat. W skrócie: Dokumenty kredytowe zostały złożone kompletnie Ogłoszenie udzielenia kredytu Bezterminowa umowa/ publiczna. Jednak teraz nastąpiło następujące wydarzenie: o godz. 15:29 otrzymałem następujący email Szanowny/a xxxx, umowę została teraz uzupełniona i przekazana do punktu wypłaty naszego partnera bankowego. Gdy wypłata zostanie dokonana, natychmiast otrzymasz powiadomienie. Do tego czasu prosimy o powstrzymanie się od pytań. Dziękujęmy. jak dotąd, dobra, 15:32 otrzymałem telefon od pośrednika, który chciał mi wcisnąć ubezpieczenie od niewypłacalności rat w wysokości 32€ przez 3 lata, odmówiłem, ponieważ bardzo uważałem podczas podpisywania umowy, aby nie zawierać żadnych ubezpieczeń. Teraz trzeba byłoby ponownie negocjować z bankiem: 2-3 dni robocze Wspomniałem również, że mam prywatne ubezpieczenie, które mogłoby pokryć potencjalne zobowiązania w przypadku np. utraty pracy. Byłbym bardzo wdzięczny za każdą opinię, ponieważ miałem wrażenie po otrzymaniu e-maila, że pieniądze wkrótce wpłyną na moje konto Dziękuję

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć sinalc, ubezpieczenie od niewypłacalności nie ma nic wspólnego z kredytem. Jest to transakcja łączona i zakazana. Niemniej jednak w dziale kredytów ratalnych dobrze się sprzedaje, sugerując klientom, że muszą je mieć. Nic bardziej mylnego. Zdecydowanie odmów i jeśli okaże się, że wniosek zostanie odrzucony, trudno. Jakie ubezpieczenie stoi za tym? Czy to W....burger?

Napisany przez sinalc
Cześć Handlowcu, Dokładnie tak postąpię również. Sposób postępowania i wypowiedzi personelu faktycznie sprawiają wrażenie, jakby była to już tylko kwestia jednego kliknięcia do kredytu ratalnego, co oczywiście jest zupełnie obce, biorąc pod uwagę, że Mazda działa tylko jako pośrednik, a decyzję końcową podejmuje bank. Dla osób bardziej naiwnych z pewnością obiecujące. To, że firma w Niemczech może działać w taki sposób, pozostaje dla mnie zagadką. Zastanawiam się nad zgłoszeniem zachowania firmy do Bafin, aby chronić innych obywateli. Mimo że sugerowane ubezpieczenie nie zostało dokładnie wymienione, badanie wykazało firmę Veritas Speyer. Jest to ta sama lokalizacja co Maxda.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@sinalc, możesz zawsze przesłać opisane wydarzenia (z załącznikami) do Bafin w celu sprawdzenia.

Napisany przez sinalc
To jest mój plan, jak się pewnie domyślasz, od tego czasu panuje całkowita cisza ze strony Maxda. Nie otrzymałem również żadnego odmownego odpowiedzi. Dziwne.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata