Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Poszukuję inwestora / partnera biznesowego.

Napisany przez Lemmi
Szanowni Państwo, Szukam inwestora, aby po 4-letniej chorobie powrócić do pracy zawodowej. W skrócie: Byłem operowany pięć razy w latach 2014-2018 z powodu problemów z kręgosłupem. Ze względu na to, że nie mogłem już wykonywać poprzedniego zawodu jako układacz podłóg, postanowiłem przebranżowić się na inżyniera dźwięku. Udało mi się zakończyć studia z dyplomem. Teraz pracuję nad uruchomieniem własnego studia dźwiękowego. Podwaliny już postawione, jednak brakuje mi środków finansowych, aby zbudować je profesjonalnie. Potrzebny jest mi sprzęt techniczny, oprogramowanie studia, a także członkostwo w Związku Niemieckich Muzyków ze względu na zakładanie działalności muzycznej, wytwórni czy wydawnictwa muzycznego. Pierwsi zainteresowani i zamówienia na produkcje już są, ale mogę je obsłużyć dopiero, gdy zagwarantuję 100% profesjonalizm. Aby rozpocząć działalność studia dźwiękowego, potrzebuję inwestycji w wysokości co najmniej 5000,- €. Dzięki tej kwocie możliwe będzie natychmiastowe rozpoczęcie działalności. Natomiast inwestycja w wysokości 10 000,- € ułatwiłaby mi start - część przygotowań rozpoczęłabym od razu, co oczywiście ułatwiłoby rozpoczęcie działalności, ponieważ przebudowa studia byłaby również włączona w tę kwotę. Jestem również zobowiązany przedstawić biznesplan, dyplom oraz umowę wspólników inwestycyjnych, które są dostępne i mogą być od razu przedstawione. Posiadam doświadczenie i kontakty w branży muzycznej zdobyte w czasie kariery piosenkarza. Pierwsze demo utwory już zostały skomponowane i opisane. Planowane jest następujące spłaty plus odsetki: Wyciąg z umowy wspólników inwestycyjnych na kwotę 5000,-€: Partner umowy I zobowiązuje się zwrócić partnerowi II zainwestowane 5000,-€ w ciągu 2 lat, w miesięcznej ratach po 208,-€. Ponadto Partner I zobowiązuje się zwrócić Partnerowi II udział w przychodach w wysokości 10% przez okres spłaty, czyli 2 lata. Partner I zapewnia Partnerowi II pełną wgląd w finanse. Wyciąg z umowy wspólników inwestycyjnych na kwotę 10000,-€: Partner umowy I zobowiązuje się zwrócić partnerowi II zainwestowane 10000,-€ w ciągu 4 lat, w miesięcznych ratach po 208,-€. Ponadto Partner I zobowiązuje się zwrócić Partnerowi II udział w przychodach w wysokości 15% przez okres spłaty, czyli 4 lata. Partner I zapewnia Partnerowi II pełną wgląd w finanse. Chciałbym dodać, że nie mam innego źródła finansowania, ponieważ po długiej chorobie z miesięcznym dochodem wynoszącym jedynie 600,- € z ubezpieczenia chorobowego, moja historia kredytowa już nie jest najlepsza. Nie mogąc pracować jako układacz podłóg, zarejestrowałem się jako bezrobotny, aby budować studio małymi krokami dzięki dochodom, ale lekarz sądowy uznał mnie za niezatrudnialnego. Zaproponowano mi jedynie emeryturę wczesną, ale czuję, że w wieku 49 lat jestem za młody, aby teraz żyć na minimum socjalnym. Moja żona, pracująca jako robotnica w zakładzie produkcyjnym, zgodziła się również poręczyć za comiesięczne raty.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć, co z twoją żoną jako kredytobiorczynią kredytu ratalnego? I przekazują im tę kwotę dalej? Powinno to być łatwiejsze, prawda? Dochód żony? Obecne zadłużenie? Czy czyste w Schufa?

Napisany przez Lemmi
Jak już wspomniałem we wcześniejszym wpisie, ze względu na moją historię kredytową Schufa nie mam innej możliwości finansowania: Chciałbym uczciwie dodać, że nie mam innej możliwości finansowania, ponieważ ze względu na długotrwałą chorobę i dochód w wysokości 600 euro z ubezpieczenia chorobowego moja historia kredytowa w Schufa nie jest najlepsza. Ponieważ nie mogę już pracować jako posadzkarz, zarejestrowałem się jako bezrobotny, aby budować studio stopniowo poprzez uzyskiwanie dochodu, ale zostałem uznany przez lekarza urzędu pracy za niezatrudnialnego. Zaproponowano mi jedynie podążanie drogą wcześniejszej emerytury, ale uważam, że w wieku 49 lat jestem zbyt młody, aby teraz żyć poniżej minimum socjalnego. Moja żona, pracująca jako pracownica w firmie produkcyjnej, zgodziłaby się również poręczyć za miesięczną ratę.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Lemmi Czy przeczytałeś moją odpowiedź? Co z Twoją żoną? Hej, co z Twoją żoną jako pożyczkobiorcą kredytu ratalnego? A następnie przekażesz im tę kwotę? Powinno być to proste, prawda? Dochód żony? Istniejące długi? Czysty rejestr kredytowy?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata