Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Nie dostarczenie na czas / wadliwa dostawa - odszkodowanie

Napisany przez robinQui
Cześć droga społeczności, mam 2 pytania: 1. Sytuacja (handel dwustronny) Dziś, 23.03.2020, zamawiam coś u dostawcy z ustalonym terminem do 31.03.2020. Jak sytuacja prawna będzie wyglądała, jeśli towar dotrze dokładnie 31.03.2020, ale będzie uszkodzony. Teoretycznie miałbym wówczas prawo do dwukrotnej realizacji. Pytanie brzmi, kiedy mogę ubiegać się o odszkodowanie i czy muszę ustalać jakieś terminy/wysyłać upomnienia? 2. Sytuacja Ta sama sytuacja co powyżej, ale towary przychodzą z opóźnieniem (np. 04.02.) i nie są uszkodzone. Jak powinienem postępować, aby móc zrezygnować z umowy kupna lub żądać odszkodowania? Mam nadzieję, że ktoś to wie i z góry dziękuję. Proszę tylko o odpowiedzi osób, które mają doświadczenie, ponieważ już wiele przeczytałem w internecie i wciąż nie rozumiem. Pozdrowienia

Re: Nie dostarczenie na czas / wadliwa dostawa - odszkodowanie

Napisany przez 30Dollar
Jeśli towar przychodzi za późno, mogą być winne zarówno dostawca, jak i kurierzy. Ta kwestia musi zostać najpierw wyjaśniona. Prawnie rzecz biorąc, można uznać to za złamanie umowy i możesz żądać zwrotu pieniędzy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata