Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Oprocentowanie udostępnienia w czasach Covid-19.

Napisany przez BMWpeppi
Cześć wszystkim, mam również pytanie do ekspertów. Kilka miesięcy temu moja żona i ja znaleźliśmy nasz wymarzony Dom i podpisaliśmy umowę finansowania z DSL Bank. Sprzedawcy nieruchomości obecnie budują nowy Dom i tutaj leży moje aktualne problem. Od połowy kwietnia niestety zaczną się naliczać odsetki za udostępnienie mojego kredytu, a budowa ze strony sprzedawcy opóźnia się z powodu obecnej kryzysu Covid-19 (materiały budowlane są dostarczane z opóźnieniem). Czy widzicie szansę na rozmowę z bankiem w celu uzyskania dodatkowych 1-2 miesięcy bezpłatnego okresu udostępnienia? Jak najlepiej przystąpić do argumentacji? Dzięki & Pozdrowienia Dennis

Napisany przez NaTwoim13
Cześć BMWpeppi, nie ma powodu, aby tak po prostu się zgodzić. W czasach koronawirusa klienci, którzy znaleźli się w trudnej sytuacji, mogą uzgodnić odroczenie spłaty. Wątpię, czy sensowne jest rozpoczęcie relacji kredytowej w ten sposób, zwłaszcza że nie są oni w sytuacji kryzysowej, a jedynie chcą zdobyć niezasłużoną korzyść ekonomiczną.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć BMWpeppi Szkoda, że Twój budowla się opóźnia, mimo że nie masz na to wpływu. Szkoda, że materiały budowlane nie dotarły. Pozostaje Ci tylko aktywnie skontaktować się z bankiem i zapytać, czy mogą Ci w jakikolwiek sposób pomóc. To tylko bank może podjąć ewentualną decyzję na Twoją korzyść.

Napisany przez NaTwoim13
Czemu bank miałby zrezygnować z odsetek? Dlaczego?? Proszę, krótko tylko wyjaśnij mi, dlaczego bank miałby teraz zrezygnować z opłaty za gotowość kredytową, a więc z marży - bank już płaci odsetki - z czego to wynika? Dlaczego???

Napisany przez hausbauwest
Może dlatego, że przeczytali to, co napisałeś, i nagle stali się bardziej towarzyscy, chcąc pokazać, jak wspaniale jest, gdy wszyscy sobie pomagają... ojej, twoje podejście i opinia również zmieniają się co chwilę...

Napisany przez NaTwoim13
hausbauwest pisze: Być może dlatego, że przeczytali to, co napisałeś, i nagle stali się społeczni, chcą pokazać, jak wspaniale jest, gdy wszyscy sobie pomagają.... o jejku, twoje podejście i opinia zmieniają się co minutę....
Hausbauwest, przeczytaj to, co napisałem wcześniej w tym poście!!!!!! Chcesz mi teraz powiedzieć, że pomoc jest udzielana, tam gdzie wcale nie jest potrzebna, a ja to dodatkowo podkreśliłem!?!??! Wiesz, co może oznaczać pomoc i że nie dotyczy tylko pomocy materialnej??? Czy też, czy TE teraz potrzebuje pomocy finansowej? Tak? W takim razie powinien ją złożyć wniosek i poinformować o tym, wtedy ją otrzyma, jeśli jednak nie jest mu to bardzo potrzebne, nie powinien jej żądać z powodu kilku marnej opłaty za udostępnienie! Zrozumiałeś to? OK!! Możemy również pomagać w inny sposób, zwłaszcza na zupełnie innych obszarach, nie ma mowy o pomocy kolektywnej i wreszcie, pomoc wymaga tego, żeby ktoś jej potrzebował, ale także, żeby ktoś ją udzielał!! OK? OK!!!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata