Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Kiedy przedawniają się długi?

Napisany przez Dandei
Mój syn musiał spłacić duży dług wobec firmy telekomunikacyjnej i doszli do porozumienia, że będzie spłacał go co miesiąc małymi kwotami w wysokości 25 euro. Teraz on nagle mi zdradził, że nie dokonywał tych spłat od półtora roku i firma telekomunikacyjna nigdy się w tej sprawie nie skontaktowała. Czy teraz jest to już przedawnione, czy po ilu latach tak się stanie?

Napisany przez Marc2512
Google? Cytuję: Chociaż istnieje wiele szczególnych przypadków, w których standardowy okres przedawnienia trzech lat jest uchylany, istnieje maksymalny termin przedawnienia roszczeń. Ustawodawca wyznaczył jasną granicę: Długi i roszczenia przedawniają się w każdym przypadku po 10 latach. 24.04.2015 Bądź ostrożny, prawdopodobnie mogą nakładać się dodatkowe opłaty / odsetki itp., nie wspominając o Schufa.

Napisany przez Marc2512
pisze: Moralnie rzecz biorąc, jest to tragiczne, ale pod względem prawnym w takim przypadku może dojść do przedawnienia. Wygląda na to, że firmie telefonicznej nie zależy tak bardzo na tym, aby klient kontynuował płacenie tej niewielkiej kwoty przez wiele lat, w przeciwnym razie pewnie już dawno by się do niego odezwali. Terminy przedawnienia są różne. Zwykle, zgodnie z paragrafem 195 BGB, wynoszą one trzy lata. W większości przypadków teraz to chyba tak jest, ale będą pewnie pewne wyjątki, przeczytałem na tej stronie. Niemniej jednak nie jestem pewien, czy dobrze to zrozumiałem, ponieważ nie jestem specjalistą w tej dziedzinie. Dlatego sugeruję, abyście sami zapoznali się z informacjami zawartymi w artykule. To zagadnienie nie jest łatwe do ujęcia w kilku słowach. Być może warto porozmawiać na ten temat z prawnikiem, aby dokładnie to sprawdzić.
T.T.L. MARKETING GLOBAL S.A 51 ulica, Global Plaza Tower, 19 piętro, apartament H Skrzynka pocztowa: 0834-1987 Panama City Panama e-mail: kontakt (a.t.) schulden (d.o.t.) de Niemniej jednak, dziwna strona IMHO

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata