Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Czy teraz warto kupować akcje? Doświadczenia.

Napisany przez schweinspar
Cześć wszystkim. Od jakiegoś czasu zastanawiałem się nad zakupem akcji...Pozostawienie na później pozdrawia. Tak naprawdę jestem teraz szczęśliwy, że nigdzie nie zainwestowałem...mój brat właśnie boryka się z ogromnymi stratami...czy teraz byłaby dobra pora, aby kupić akcje? Są one teraz znacznie tanie. Jakie są Wasze doświadczenia? Z góry dziękuję.

Napisany przez 2utopus
Oczywiście, teraz lepiej jest kupować akcje niż przed 1-2 miesiącami - jednak przewidywania dotyczące przyszłości zawsze są niedokładne - nikt nie może z 100% pewnością przewidzieć, czy ceny spadną wkrótce znowu czy będą rosły. A którą konkretnie akcję wybrać? Akcje z branży turystycznej mocno spadły - albo akcje banków - albo producentów samochodów? A może zainwestować szeroko w rynek poprzez ETF?

Napisany przez KlausW
Ceny są oczywiście obecnie atrakcyjne. Kupiłem kilka akcji, gdzie ryzyko jest nieco mniejsze. Teraz nie poleciłbym inwestowania w akcje firm turystycznych ani linii lotniczych.

Napisany przez TomBrady
To zależy od Twojej strategii. Na przykład, dokupiłem akcje niektórych firm tanio, ale tylko dlatego, że generalnie wierzę w tę firmę. Powinieneś zastanowić się, czy zainwestowałbyś w określoną akcję nawet wtedy, gdy nie jest ona obecnie tania. To tylko moje zdanie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata