Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Płatność za granicą WHEN bez euro) - Doświadczenia

Napisany przez schweinspar
Cześć ponownie, chciałem zapytać, jak najchętniej płacicie poza strefą euro. Wiem, że istnieją karty kredytowe, z którymi można bezpłatnie wypłacać gotówkę, ale podczas mojej ostatniej podróży okazało się, że nie wszędzie udało mi się wypłacić pieniądze z bankomatu... Teraz zastanawiam się, czy nie byłoby zawsze rozsądniej zabrać trochę euro i wymienić je na miejscu. Zazwyczaj można tam dostać dobre kursy bez dodatkowych opłat. Jakie są wasze doświadczenia?

Napisany przez 2utopus
Często można teraz płacić bezgotówkowo - kartą debetową/telefonem/kartą kredytową/Paypalem itp. (jeśli ma się Amex/Visa/Mastercard, powinno być możliwe skorzystanie z jednej z nich...) - w lokalnych kantorach z bardzo atrakcyjnymi cenami ryzyko zostania oszukanym byłoby dla mnie zbyt duże...

Napisany przez kub0185
Nie stawia się wszystkiego na jedną kartę. Zawsze mam przy sobie około 500 euro gotówki. Resztę płacę kartą kredytową - do tej pory Santanderem i miles&more.

Napisany przez KlausW
Na zagranicy płacę wszystkim kartą Barclaycard, jeśli to możliwe. Jeśli nie, bezpłatnie wypłacam pieniądze z bankomatu. W każdym innym przypadku zabieram ze sobą gotówkę w wysokości od 100€ do 300€. Jak dotąd nie miałem żadnych problemów.

Napisany przez Muenchner82
Zazwyczaj noszę przy sobie mniejszą ilość gotówki w euro, około 300€. Ale jeśli jest to możliwe, po prostu wypłacam pieniądze na miejscu kartą DKB Visacard lub po prostu płacę bezpośrednio tą kartą. Obydwa sposoby są możliwe bez dodatkowych opłat w DKB. Niedozwolone, a jednak pobierane opłaty zawsze były dotychczas bez problemu refundowane.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata