Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Sprzedaż złota

Napisany przez Schinderhannes
Cześć, Dziedziczyłem Umicore, sztabki złota o próbie 999.9, łącznie 250 g. Nie mam jednak zielonego pojęcia o złocie. Gdzie mogę je sprzedać, unikając oszustw? Czy istnieją banki, które kupują złoto? Jeśli tak, które? Sądzę, że w przypadku banków można bardziej polegać na ich powadze niż w przypadku handlarzy złotem. Jak mogę się zabezpieczyć, aby nie zostać oszukanym? Pozdrawiam Schinderhannes

Napisany przez Dante
Przejdź na Gold.de i kliknij Verkaufen. Tam znajdziesz wiele dobrych informacji na temat sprzedaży złota. Bankowcy powinni być brani pod uwagę tylko w przypadku, gdy oferują kurs, który nie jest oferowany przez certyfikowanych handlowców, co jednak jest mało prawdopodobne.

Napisany przez chrisiie
Większość skupujących złoto prezentuje swoje ceny skupu bardzo transparentnie na swojej stronie - jak tutaj na przykład. Dlatego po prostu sprawdziłbym kilku skupców i porównał oferty. Wysyłka złota do skupu jest ubezpieczona. Ponieważ chcesz wysłać lub sprzedać złoto o nieco wyższej wartości, zazwyczaj zdarza się, że złoto jest odbierane przez kuriera i dostarczane do skupu.

Napisany przez vision
Degussa płaci 33% więcej niż strona, do której jest podlinkowana, za złoto dentystyczne. Czy to możliwe? Czy coś przeoczyłem?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata