Re: Umowa oszczędnościowo-kredytowa premia za rezygnację z pożyczki Termin wypowiedzenia
Napisany przez Bausparvertrag -
- ndz kwie 12, 2020 8:41 pm
Cześć wszystkim,
mamy stary kontrakt oszczędnościowy mieszkaniowy (BS1) w DEBEKA (13000 euro), który był opłacany do marca 2020, a teraz zatrzymaliśmy wpłaty. Planowaliśmy zostawić go i zrezygnować z niego tuż przed upływem 10 lat, czyli na początku 2022 roku.
Moim problemem jest to, że otrzymuję różne informacje od doradcy klienta, ostatnia była taka, że musimy zrezygnować z niego do grudnia 2020, w przeciwnym razie odsetki i dodatkowa opłata na końcu wynikające z rezygnacji z kredytu przekroczą sumę oszczędności 13000 euro. Cztery miesiące wcześniej powiedział coś innego.
Kontrakt wynosi 11000 euro (wartość liczbowa 6378), czy ktoś może mi pomóc, lub istnieje narzędzie internetowe do obliczeń.
Kiedy muszę zrezygnować, aby na koniec nie przekroczyć 13000 euro z nadwyżkowymi odsetkami jako premią, ponieważ w przeciwnym razie premia zostanie stracona.
Czy moje pytanie jest zrozumiałe?
Gdy dzwoniłem na infolinię Debeki, dostałem dość opryskliwą odpowiedź i absolutnie nie chcieli mi pomóc, ponieważ rzekomo nielegalnie używam kontraktu oszczędnościowego mieszkaniowego. Dlatego DEBEKA odmówiła mi dalszego doradztwa.
Pozdrowienia
Markus