Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Którą kartę debetową/kredytową wybrać do mojego planu?

Napisany przez omega
Cześć, zanim zapytam w swoim banku o rozmowę doradczą, chciałbym najpierw zapytać tutaj albo się dowiedzieć.Chciałem założyć konto rozliczeniowe w Google i jako osoba prywatna wygląda na to, że nie mam możliwości dodania konta bankowego. Mam kartę kredytową od firmy, ale nie została zaakceptowana, ponieważ jest kartą prepaid. Natknąłem się na link, w którym opisano, jakie metody płatności są akceptowane.Google pisze:Akceptujemy karty debetowe z logo Visa lub MasterCard.Karty debetowe, które wymagają potwierdzenia w dwóch krokach, nie są uznawane jako metoda płatności.Karty prepaid i wirtualne karty kredytowe nie są uznawane jako metoda płatności.Nie można płacić przelewem za miesięczne opłaty lub limity w konto rozliczeniowe.Możesz płacić za pośrednictwem konta bankowego, jeśli dodasz je jako metodę płatności i jest to obsługiwane w twoim kraju.https://cloud.google.com/billing/docs/how-to/payment-methods?hl=de&visit_id=637244858479873761-2477159345&rd=1Za bardzo nie znam się na tym obszarze i chciałbym zapytać, jaka byłaby dla mnie najtańsza opcja? Potrzebowałbym karty kredytowej tylko w tym przypadku i tak naprawdę nie potrzebuję jej wcale. Jeśli musiałbym płacić określoną opłatę miesięcznie, to nie byłoby zbyt fajnie...Alternatywnie akceptowane są także określone karty debetowe (są one w gruncie rzeczy zwykłymi kartami debetowymi !?).Jestem klientem Sparkasse i na mojej karcie debetowej widnieje logo Maestro. Czy mogę po prostu pójść do mojego banku i poprosić o taką kartę, którą mogłbym używać jako kartę drugorzędna ? Jak to działa?Miłego weekendu! =)

Napisany przez 2utopus
Karty debetowe są akceptowane tylko przez MasterCard/VISA - więc karta EC (Maestro) Ci nie pomoże.
W Sparkasse prawdopodobnie karta tego typu będzie bezpłatna w pierwszym roku, a potem będzie kosztować 20-60€ rocznie?
(Po prostu sprawdź na stronie internetowej banku ...)

Na Twoim miejscu zajrzałbym na strony Amazon (VISA) lub Barclaycard - ich karty są prawdopodobnie bezpłatne.

Ile kosztuje Twoje konto w Sparkasse miesięcznie? Możliwe, że istnieją darmowe warianty, które mogą Cię zainteresować.

Napisany przez omega
Cześć, dziękuję najpierw za odpowiedź. Tak, właśnie karta MasterCard/Visa jest jedyną akceptowaną kartą debetową. Nie byłem pewien, czy każdy bank ma swoje własne karty, czy też w tym samym banku można otrzymać różne karty debetowe. Dzięki za wskazówki dotyczące kart Visa Amazon i Visa Barlycard. Visa Amazon wygląda na odpadającą, na pierwszy rzut oka wydawało się, że to karta wirtualna i nie będzie akceptowana. W takim razie Barclaycard wydaje się lepszym wyborem. Wygląda na to, że to również nie jest karta kredytowa prepaid, więc powinno być ok

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata