Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Wirecard - Was jest Twoim zdaniem?

Napisany przez ArthoferS
Ok, około 3 miesiące temu zacząłem krótką sprzedaż - po tym jak cały skandal się zaczął (niestety, jak zawsze trochę za późno przy krótkim terminie). Teraz cena akcji wyniosła tymczasowo 130 € - potem spadła - co sądzicie? Co myślicie o skandalu księgowym?

Napisany przez brainy
To, co się dzieje, nie jest mi znane. Skąd też.

Faktem jest, że Wirecard nadal jest wysoko wyceniony, a wiele wzrostu jest w cenie powyżej 70 EUR.

Faktem jest również, że Braun zachował się idiotycznie i arogancko.

Wirecard pozostanie w DAX-ie ze względu na wysoki wolumen handlowy i wysoki Freeflow.

EY ma poważny problem, ponieważ KPMG przekazało im poufne informacje, które zostały następnie przekazane EY.

Jeśli zamknięcie roczne zostanie ponownie przełożone, ponieważ EY chce po prostu wszystko zbyt dokładnie wiedzieć: Dobranoc Wirecard.

Napisany przez brainy
Teraz się stało. Wirecard właśnie nie może znaleźć 1,9 mld EUR w depozytach bankowych. Odpowiada to mniej więcej kapitałowi własnemu. Tak zwane wszystko, co jest. Równocześnie Wirecard w swoim ogłoszeniu wskazuje, że możemy odwołać kredyty w wysokości 2 mld EUR, ponieważ nie ma jeszcze zakończenia.

Napisany przez brainy
Właśnie pojawiła się informacja, że Wirecard podejrzewa, że padło ofiarą oszustwa i chce złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przeciwko osobie nieznanego sprawcy.
Osobiście uważałbym to za przyznanie się do winy.

Moja prognoza: To był koniec historii Wirecard.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata