Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Która osoba prywatna mogłaby mi ewentualnie pożyczyć 250 euro do 10.06.2020?

Napisany przez jackyabx98
Dzień dobry,
Czy prywatna osoba mogłaby mi pożyczyć do 10.06.2020 250 euro?
Spłaciłbym to w 2 ratach.
Pierwsza rata 10.06.20 w wysokości 150 euro
Druga rata 01.07.2020 w wysokości 150 euro
Czyli 50 euro odsetek.

Pieniądze są potrzebne na naprawę mojego samochodu, który jest w warsztacie, a w tym miesiącu musiałem zapłacić wysoki rachunek.
Jestem kobietą i mam 21 lat.

Re: Która osoba prywatna mogłaby mi ewentualnie pożyczyć 250 euro do 10.06.2020?

Napisany przez 2utopus
50€ Odsetki za kilka dni? Raczej przekroczyłbym stan konta bieżącego lub zastawił coś w lombardzie ...
lub zapytał o pomoc standardowe osoby (krewni/przyjaciele/...) - nikt tu nie podejmie ryzyka stracenia 250€ ...

Napisany przez jackyabx98
No cóż, nie mogę przekroczyć limitu na moim koncie, inaczej już by się to stało. Rodziny praktycznie już nie mam, a moja najlepsza przyjaciółka również ma teraz trudności. Można to oczywiście również zawrzeć umownie, ponieważ jestem uczciwą osobą i zawsze dotrzymywałam słowa.

Napisany przez tomy778
Czy samochód należy do ciebie i masz dowód rejestracyjny?

Napisany przez finanzierung
Myślę, że uzgodnienie raty z warsztatem byłoby najprostszym rozwiązaniem......
Jako zabezpieczenie można tam zostawić dowód rejestracyjny pojazdu.

Napisany przez 2tneub
Z własnego doświadczenia jako osoba odpowiedzialna za kilka księgowości mogę powiedzieć, że umowa ratalna (która jest potem przestrzegana) jest tysiąc razy lepsza, niż brak kontaktu, co zmusza firmę do podejmowania dalszych działań windykacyjnych. Nawet nie jest potrzebny dowód rejestracyjny pojazdu.
Najlepiej ustalić nie więcej niż 3 raty, a potem wszystko się zgadza.

Napisany przez Finanzen-2018
To dziwne... Zadaje proste pytanie i dostaje odpowiedzi na to, o co nie pytała...

Napisany przez 2tneub
utopus pisze:
tutaj nikt nie podejmie ryzyka utraty 250€...

Odpowiedź na pytanie została już podana w pierwszym poście i nie trzeba jej powtarzać 5 razy:

Wszelkie inne informacje są pomocą samopomocy. Kto jest inteligentny, to zauważy.

U ciebie wygląda na to, że jest jeszcze gorzej, jeśli już musisz zwracać się do niegodziwych pożyczkodawców.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata